teško je reći koja je uloga igrača…da li želi prodati po ovim cijenama ili kupiti…prije bi rekao da želi zadržati cijenu upravo na ovoj razini…između 16 i 17 kuna…
nemam dionice, niti namjeravam kupit…al zanima me razvoj događaja…
Uvjeren sam da će se kredit odobriti, sve je usuglašeno, PSN je prošla, sastanak tj. dogovor naravno nikad iz prve u ovoj našoj državi ali taj je dogovor sve bliži. Isto tako vjerujem da eventualno može doći do nekakvih otezanja ali srednjeročno gledano nema te šanse da se na kraju kredit ne odobri a tada će sve ispod 20 kn biti slasna kupnja.
slažem se, kredit će vjerojatno biti odobren…uz otezanje banaka koje će željeti sklopiti čim bolji posao za njih…banke su te koje kolo vode, ići će na odugovolačenje da izvuku maksimum…nije isključivo da će se stvar rješavati na više sastanaka…a ne da će sve biti gotovo na jednom…
točno, ja sam 100% uvjeren u dobivanje kredita a tad će dionica dobro potegnuti a ako bude tih sitnih banka-kokošarenja cijena će jako malo otklizati niže ako uopće i otkliže, dakle za mene je rizik ovdje minimalan.
Jedan jedini igrač je složio sve ove vidljive naloge na prodaji…
Čovjek jednosatavno izlazi iz ove pozicije s masnom zaradom, mislim da znamo tko je.
Mali igrači ovdje ne prodaju ništa jer nemaju razloga..
Evo prodao je.
Sad ide jurnjava pred kraj…!?![emo_smijeh]
ili ipak ne.
E baš kad ju ti vidiš, oko mamino, to će biti prava stvar.
Hajde budi dobar pa nas izvjesti kada ćeš ti to kupiti pa da se radujemo zajedno s tobom.
Naprosto obožavam ovako pametne ljude kao što si ti.
Nekako se vidi nervoza u tvojem postu. S razlogom. Cash pozicija je trenutno ležerniji položaj, sa mogučnošću ulaska kada se za to steknu uvjeriljivi razlozi.
Zasad ih ne vidim.
Samo ti budi ležeran, to ti je danas popularno.
Ja nisam ležeran ni nervozan.
Pogotovo ne zbog dionica, ne ulažem na način da bi se zbog toga previše živcirao.
Čak sam odokativno u 25% plusa, a u Varteksu i da potraćim sve uloženo ne ruši mi se svijet.
A ovo što si naveo kao nervozu, nije nervoza nego alergija na pametnjakoviće koji iskaču iza svakog ugla [emo_smijeh]
@ ZZtop
Ovim postom zamjerio si se KresoM-u. On naprosto ne može vjerovati da je takvo što moguće. Ali nas svojim postovima svakako uveseljava na ovoj temi.
I tko će mu u konačnici biti kriv? Eclectica? Trebalo je otići u Varaždin pa se tamo raspitati, pa onda krenuti u kupnju i u revnu pisaniju na forumu. Ovako, bit će to opako razočaranje.
Nije istina. Ja se itekako slažem s tim što je kolega napisao, ne pokušavaj odgonetnuti moje misli, ne ide ti!
@Xceed – netko je izračunao da je book VART-a cca 190 kuna po dionici, mi smo sada na kojih 17 kuna, a vi govorite o špekulacijama? [emo_smijeh]
Da je danas VART na 100 kuna, onda bismo mogli govoriti o rizičnom ulaganju.
Nadalje, pa ne sklapa se nagodba da traje jedan dan, niti da traje mjesec dana, već se sklapa na malo duži vremenski period od toga. Jeste li vi opće pročitali koliko je VART imao obaveza prije, a koliko ih ima sada? Koliko je imovine imao prije, a koliko je ima sada?
Tih 400 radnika koji odlaze uz otpremnine, mislite li da je ta brojka izmišljena onako, uz kavicu i kroasan? Koliko će VART uštedjeti na radnicima nakon toga?
Pola forumaša koji se ovdje javljaju, a nemaju dionice i naravno, govore o ogromnom riziku, kao svoj glavni argument ističu da je proizvodnja tekstila jeftinija u Kini. A ni slova nisu, odnosno niste, pročitali o tomu na čemu autori Plana operativnog restrukturiranja temelje oporavak poslovanja.
Pa, glavna razlika između predstečajnih i ostalih dionica je upravo u toj transparentnosti. Mi niti za jednu "normalnu" dionicu nigdje na papiru nemamo toliko podataka, koliko ih imamo za ps dionice.
Nadalje, nagodbama se rješavaju sve dosadašnje obveze. Nema više da se netko od dobavljača predomisli pa stisne blokadu. Oni su pristali na nagodbu. Točka.
Usto, kada već govorimo o tvrtkama koje su u nagodbi, često se spominje nedostatak povjerenja dobavljača. Jer tko će poslovati s nekim tko mu je ostao dužan. Spominje se i da u firmama koje su u nagodbi ostaju samo najnekvalitetniji radnici.
I sad odgovor – A kak je bilo u Pevecu kad je upao u stečaj? Dakle, u firmi koja se bavi trgovinom, a čiji su dobavljači u stečaju na stotinu kuna duga dobili 16 kuna u dionicama koje ne kotiraju na burzi. Otkud njima povjerenje da i dalje svoje frižidere i bicikle prodaju kod Peveca? Odgovor je jednostavan – dobili su garanciju da će im biti plaćeno.
Ja ne znam gdje Levi+s distribuira svoje traperice trenutno u Hrvatskoj, ali zar je baš nemoguće da Varteks ponovno ne dobije tu distribuciju?
Bravo! [emo_palacg]