Postovani maybe,
Odite u vasu firmu ako ste dionicar, pa kazite da zelite pocistiti lager, pa cete vidjeti cijene i kolicine i vrhunske managere koji vode taj posao 🙂
Ma da..
Evo nešto zanimljivo na naslovnici. Ajde malo buđenja za Varteks. [emo_smijesak]
Finski tekstilni div pružit će priliku hrvatskim tekstilcima
[/quote]
dobra vijest, pružit će priliku, samo dal će varteks onda i reagirati kako treba u tom slučaju? što je s proizvodnjom raznih specijalnih vrsta odjeće?
treba malo više proaktivnosti i nek više krenu s agresivnijim pristupom.
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je u Varaždinu potvrdio da će se sljedećeg tjedna održati sastanak o pomoći varaždinskom Varteksu, a za utorak je najavio i objavu plana operativnog programa pomoći prerađivačkoj industriji i osiguranje 117 milijuna kuna za taj program.
Vaš link …
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je u Varaždinu potvrdio da će se sljedećeg tjedna održati sastanak o pomoći varaždinskom Varteksu, a za utorak je najavio i objavu plana operativnog programa pomoći prerađivačkoj industriji i osiguranje 117 milijuna kuna za taj program.
Vaš link …
da, danas je taj dan. inače, ako ne bude ništa od svega, moguće je i izglasavanje stečaja 13.5.
sve je još moguće. makar se nadamo da konačno dođe do neke odluke za koju se može uhvatiti, a ne ovako u oblacima već par mjeseci.
“Država će dati garanciju banci uz kvalitetan kolateral tvrtke. Kako su me obavijestili čelni ljudi tvrtke, a potpunu ću informaciju imati u ponedjeljak, tvrtka je kao kolateral spremna ponuditi svoje nekretnine u puno većoj vrijednosti nego je iznos kredita. Mišljenja sam da ćemo slijedeći tjedan doći do rješenja za Varteks”, rekao je Vrdoljak ističući da sa provođenjem predstečajne nagodbe neće biti problema.
Poštro za kredit jamči država, mislim da nema problema.
da, danas je taj dan. inače, ako ne bude ništa od svega, moguće je i izglasavanje stečaja 13.5.
Izglasavanje stečaja 13. 5. nije moguće ni teoretski. Moguće je da vjerovnici ne prihvate plan financijskog restrukturiranja, ali osobno, toj mogućnosti dajem 0,5 posto šanse. Zašto? Sve piše na Fininim stranicama, a ne bi bilo lijepo da sada otkrijem zašto će vjerovnici prihvatiti plan, pa da ispadne da se već danas znalo da će ga prihvatiti.
Neka to ostane neočekivano… [emo_smijeh]
ispričavam se ako sam na krivi način nešto zaključivao. mislim na to da je stečaj opcija u slučaju neprihvaćanja plana restrukturiranja. ma kažem da je zasad sve u magli jer nije puštena nikakva informacija osim tih “navodnih”.
treba se pripremiti za prikupit malo. [emo_smijesak]
na fini sam vidio da ima podosta potvrda za glasovanje i da se zaokružuje ZA. [emo_smijesak] ali ionako je zabina najbitnija.
ispričavam se ako sam na krivi način nešto zaključivao. mislim na to da je stečaj opcija u slučaju neprihvaćanja plana restrukturiranja. ma kažem da je zasad sve u magli jer nije puštena nikakva informacija osim tih "navodnih".
treba se pripremiti za prikupit malo. [emo_smijesak]
na fini sam vidio da ima podosta potvrda za glasovanje i da se zaokružuje ZA. [emo_smijesak] ali ionako je zabina najbitnija.
Ajmo polako – prema zakonu, stečaj može biti proglašena najranije nakon isteka vremenskog roka za nagodbu, to je negdje šesti mjesec. Potvrde za glasovanje, ako sam dobro zbrajao, ne znače puno, provjerite koji od vjerovnika ima koliko glasova. I treće, zašto mislite da će Zaba glasovati? Ja sam uvjeren da neće. [emo_namigusa]
Ajmo polako – prema zakonu, stečaj može biti proglašena najranije nakon isteka vremenskog roka za nagodbu, to je negdje šesti mjesec. Potvrde za glasovanje, ako sam dobro zbrajao, ne znače puno, provjerite koji od vjerovnika ima koliko glasova. I treće, zašto mislite da će Zaba glasovati? Ja sam uvjeren da neće. [emo_namigusa]
hvala da se trudite objasniti.
dobro, i šesti mjesec je blizu. šala. [emo_smijesak]
pa dal je moguće da zaba ne bi glasovala?
Država jamči za Varteks
Još se ne zna sudbina oko dvije tisuće radnika varaždinskoga tekstilnog diva Varteksa. Tvrtki, naime, treba kredit poslovne banke od pet milijuna eura kako bi prevladala probleme likvidnosti, odnosno pokrenula proizvodnju i ispunila već ugovorene obveze.
Varteks je lani imao 110 milijuna kuna gubitka, a gotovo polovinu čine kamate koje iznose oko 50 milijuna kuna. Manji prihodi Varteksa, koji još raspolaže imovinom vrijednom 750 milijuna kuna, najvećim su dijelom posljedica pada prihoda od prodaje. A pad profita prouzročen je i gubitkom distribucije Levisa.
Varteksu hitno treba kredit, pa država o tome pregovara sa Zagrebačkom bankom – kako bi Vlada izdala jamstvo za pet milijuna eura, uz adekvatan kolateral koji Varteks ima, potvrdio je ministar gosodarstva Ivan Vrdoljak. Dodao je kako bi banka osigurala obrtna sredstva i troškove restrukturiranja Varteksa. Odluka bi trebala biti donesena brzo.
milina [emo_palacg]