VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@maybe

Jel ima kakv info s skupstine?

Nakon još nekoliko vijećničkih pitanja, na red je došla i prva točka utvrđenog dnevnog reda. Bila je to informacija o aktualnoj situaciji i tijeku postupka predstečajne nagodbe vezano uz tvrtku Varteks. Vijećnicima je informaciju dao povjerenik predstečajne nagodbe Antun Mišanović, istaknuvši kako će nakon prvog ročišta u postupku predstečajne nagodbe, na kojem je utvrđen dio tražbina vjerovnika, uslijediti novo ročište kroz 20-tak dana, kad će se pristupiti prijeboju i glasovanju. Varteks treba funkcionirati i u procesu predstečajne nagodbe, a da bi to bilo moguće, tvrtka treba imati likvidna sredstva, naglasio je župan Predrag Štromar. Sa današnje je sjednice upućen apel Vladi i resornim ministarstvima da Varteksu u tome pomognu s 1,5 milijuna eura.

Vaš link …

Točan odgovor je...

Kada govorimo o ulasku države u Varteks kao o nečemu pozitivnom, zaista nam nema spasa. Treba uzeti jedan svježi primjer Badel. Za mene bi dobra vijest bila da u Varteks ulazi Boss, a ne Milanovićevi vrli menadžeri. Koliko je situacija na burzi apsurdna vidi se upravo na ovom primjeru. Na Varteksu se ulazak države slavi kao spasonosni korak, na puno više dionica se upravo čeka i priželjkuje izlazak iste (KSST,JDPL, PTKM, HTPK…).

ma je li.. zapeli, a već u par navrata cijena došla do 15 kuna. na većim
prometima, s 9 kuna. isto je zapeo i najveći dioničar s preko 10% komada?
šmrc, šmrc..
ovdje je dosta slična situacija kao i dioki. ne ista, nego slična. samo tamo već je potencijalno uspješna priča, a ovdje se čeka utorak 19.03. ili će stečaj ili…? [emo_namigusa]

za največeg dioničara vatresk nije uopče bitan
javio mi je jedan kolega izračun navodno največi dioničar teži 100 miljona a ovde ima 10 posto dionica
znači prosjek kupovanja 10 posto dionica ispada da je uložio oko 2 miljona kuna to znači da je izložen 2 posto od svoga kapitala
to znači da neko ko ima 500 tisuća kuna treba imat uloženo 10 tisuća kuna u vatresk a ja znam dosta ljudi koji su u vartesku izlooženi po 30 posto i više
neče nam ovde pomoči največi dioničar zašto se ne javi koščecu i ne ponudi strategiju izlaska iz krize
utorak 19.3 je prošo i nema ništa sad se javlja dače opet biti za 20 dana stečajna nagodba
nema ovde kruha

ps. imam dionice vatreska i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

moje pisanje na forum nije nagovor na kupnju prodaju ili bavljenje dionicama ... moj odlazak sa foruma je zbog moderatora

Ne bi ti to ni moglo biti nagovor na išta kad nema veze s mozgom!?!?!?!?!?!

Moje pisanje na forumu je samo iznošenje mojeg mišljenja i nije nagovor na nikakvo djelovanje na tržištu kapitala! .I.

ma je li.. zapeli, a već u par navrata cijena došla do 15 kuna. na većim
prometima, s 9 kuna. isto je zapeo i najveći dioničar s preko 10% komada?
šmrc, šmrc..
ovdje je dosta slična situacija kao i dioki. ne ista, nego slična. samo tamo već je potencijalno uspješna priča, a ovdje se čeka utorak 19.03. ili će stečaj ili…? [emo_namigusa]

za največeg dioničara vatresk nije uopče bitan
javio mi je jedan kolega izračun navodno največi dioničar teži 100 miljona a ovde ima 10 posto dionica
znači prosjek kupovanja 10 posto dionica ispada da je uložio oko 2 miljona kuna to znači da je izložen 2 posto od svoga kapitala
to znači da neko ko ima 500 tisuća kuna treba imat uloženo 10 tisuća kuna u vatresk a ja znam dosta ljudi koji su u vartesku izlooženi po 30 posto i više
neče nam ovde pomoči največi dioničar zašto se ne javi koščecu i ne ponudi strategiju izlaska iz krize
utorak 19.3 je prošo i nema ništa sad se javlja dače opet biti za 20 dana stečajna nagodba
nema ovde kruha

ps. imam dionice vatreska i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica
[/quote]

Po Vašem pisanju bi se moglo zaključiti da nemate dionice Varteksa.[emo_palacd]

Predstečajna nagodba je u tijeku i zakazati će se drugo ročište na kojem će se utvrditi do kraja sve tražbine i glasati o planu koji u sebi sadrži cijelu budućnost Varteksa za sljedećih 4 godine. Ukoliko plan bude izglasan, tada je to život za Varteks.Vjerovnika ima oko1000, a po meni nemaju drugog izbora nego glasati za taj plan. Alternativa im je stečaj a time mnogi vjerovnici gube sve, dok im se u planu restruktiranja ukazuje nekakva budućnost i perspektiva. Uprava pregovara za Zagrebačkom bankom koja je najvažniji faktor za interventni kredit – rekao je Antun Mišanović.

Vaš link …

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

ja samo kažem istinu
dalekovod je skočio 30 posto u petak dioki je ošo od 12 na 20 kuna a vartesk stoj na mjestu a meni novci stoje zarobljeni ne mogu ni izači jer kupnje ni nema
ako če pomoči pisanje onda ču napisat kako hočete čuti
znači vatresk če uskoro zaključit stečajnu nagodbu to odgovara svim vjerovnicima jer se drukčije nemogu napalatit
nekretnine varteska vrjede preko 100 miljona eura znači više od dugova samo zgrada na glavnom trgu u zagrebu vrjedi 5000 eura kvadrat a šta je sa ostalim nekretninama iz bivše jugoslavije onda su to strojevi i licence i brend
iza vatreska stoji varaždin i politika največi dioničar je najuspješniji čovjek na burzi ako on ne zna u što ulaže onda ko zna
vatresk je potcjenjena dionica i ima potencijala za rast od najmanje 3 puta ako gledamo ostale firme koje su ostvarile stečajnu nagodobu
najvažnije je da država ulazi kao vlasnik na ime duga a uskoro su izbori i nikome neče odgovarat da vatresk bankrotira
znači ovo je pobjednička pozicija za sve u vatresku
kolega jeste li sada zadovoljni

ps. imam dionice vatreska ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica ovo je samo moje mišljenje

moje pisanje na forum nije nagovor na kupnju prodaju ili bavljenje dionicama ... moj odlazak sa foruma je zbog moderatora

ja samo kažem istinu
dalekovod je skočio 30 posto u petak dioki je ošo od 12 na 20 kuna a vartesk stoj na mjestu a meni novci stoje zarobljeni ne mogu ni izači jer kupnje ni nema
ako če pomoči pisanje onda ču napisat kako hočete čuti
znači vatresk če uskoro zaključit stečajnu nagodbu to odgovara svim vjerovnicima jer se drukčije nemogu napalatit
nekretnine varteska vrjede preko 100 miljona eura znači više od dugova samo zgrada na glavnom trgu u zagrebu vrjedi 5000 eura kvadrat a šta je sa ostalim nekretninama iz bivše jugoslavije onda su to strojevi i licence i brend
iza vatreska stoji varaždin i politika največi dioničar je najuspješniji čovjek na burzi ako on ne zna u što ulaže onda ko zna
vatresk je potcjenjena dionica i ima potencijala za rast od najmanje 3 puta ako gledamo ostale firme koje su ostvarile stečajnu nagodobu
najvažnije je da država ulazi kao vlasnik na ime duga a uskoro su izbori i nikome neče odgovarat da vatresk bankrotira
znači ovo je pobjednička pozicija za sve u vatresku
kolega jeste li sada zadovoljni

ps. imam dionice vatreska ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica ovo je samo moje mišljenje
[/quote]

nemam varteks, ali nacelno. sve sto kaze modrobradi potpisujem. uz jednu zadrsku. to sto nb ulaze u varteks, to ne znaci da on zna da ce varteks biti spasen. gore je netko izracunao da je nb ulozio oko 2 posto svojih novaca u varteks. ako ste kad citali grahama i buffeta, naci cete ndje SAVJET DA KAD SPEKULIRATE, SDPEKULIRAJTE SVJESNO I NE ULAZITE VISE OD 2 POSTO SREDSTAVA. to upravo nb radi, spekulira, ali samo s 2 posto, ponavljam 2posto. ako izgubi, nista mu se nece dogoditi, jer ostaje mu 98 posto. ako dobije, dobitak cew biti puta 3, 4 i vise. summa summarum, varteks je dobra prilika za hrabre, ali ne izlazite se previse jer rizik je strasan.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/nJMbkr6kHQ5U9B2Hu7t8gg==.pdf

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/nJMbkr6kHQ5U9B2Hu7t8gg==.pdf

isključivo zbog distribucije levisa, da se ne zavaravamo..

Glavna djelatnost tvrtke Varteks Trade d.o.o. bila je distribucija Levi’s proizvoda na tržištu Slovenije. Obzirom da Varteks nije bio u mogućnosti nastaviti ugovor za distribuciju Levi’s proizvoda na tržištu regije, a u cilju daljnje konsolidacije poslovanja nad povezanim društvom u Sloveniji pokrenut je stečajni postupak, navodi se u obavijesti Varteksa.

ništa nova, ništa nova..

Glasovanje za prijedlog plana financijskog restrukturiranja objavljenog na web stranicama zakazano za 30. travnja.

New Report

Close