To klizanje prema dolje znači da se ekipa na INDG može istovariti sa 30 ili 40% plusa u odnosu na 85 kuna koje su bile prošli tjedan. Što bi značilo na Varteksu bježanija na 18 ili 19 kuna u odnosu na sadašnju cijenu, ne zvuči tako loše zar ne?Znakovito je da na INDG trenutno baš i nema bježanije…
pogledaj cjenu na vatresku mi smo rasli od 8kn do 15kn to je več skoro 100 posto rast zato se i vrtimo sada oko 13kn ako ne bude skoro dobrih vjesti vratičemo se na 8kn
ja sam realan imam dionice varteska
[/quote]
Uzeo si u obzir kratkotrajni povijesni minimum od 8 kuna. Ako ne bude dobrih vijesti tj. ako predstečajna ne uspije znači da slijedi stečaj u što uopće ne vjerujem,jer vrijednost nekretnina Varteksa premašuje digovanja za minimalno 100 milijuna kuna, znači ima savim dovoljno i za isplatu dioničara iz stečajne mase. Trenutno tržište vrednuje Varteks ispod 25 milja kuna.
Nekako cijenovno Varteks se slično kreće kao Dioki, e sad pogledajte što se dogodilo na Diokiju na samu naznaku izbjegavanja stečaja.Tko ima veću imovinu i manja dugovanja procijenite sami, tko ima veću šansu za početak normalnog poslovanja ponovno procijenite sami.
Tko ima veću imovinu i manja dugovanja procijenite sami, tko ima veću šansu za početak normalnog poslovanja ponovno procijenite sami.
“zaboravio” si najvažnije – pod pretpostavkom da ni DIOKI ni VART neće u stečaj nego da će nastaviti s radom, koja od te dvije firme ima veću šansu za profitabilno poslovanje? koja ima tržište na kojem je skoro bez konkurencije, a koja je od njih tek jedna od desetina sličnih firmi, kojoj uz to prijeti jeftin uvoz iz Kine????
[/quote]
…..,jer vrijednost nekretnina Varteksa premašuje digovanja za minimalno 100 milijuna kuna, znači ima savim dovoljno i za isplatu dioničara iz stečajne mase. Trenutno tržište vrednuje Varteks ispod 25 milja kuna.
[/quote]
Procjena vrijednosti nekretnina dolazi iz Varteksa, vidjeti ćemo što će reći banke i država koliko to njima vrijedi.
…..,jer vrijednost nekretnina Varteksa premašuje digovanja za minimalno 100 milijuna kuna, znači ima savim dovoljno i za isplatu dioničara iz stečajne mase. Trenutno tržište vrednuje Varteks ispod 25 milja kuna.
[/quote]
Procjena vrijednosti nekretnina dolazi iz Varteksa, vidjeti ćemo što će reći banke i država koliko to njima vrijedi.
[/quote]
Državi vjerojatno vrijedi po punoj cijeni (tako je bilo sa zgradom INDG u Savskoj),a osim toga nisu nekretnine jedino što Varteks posjeduje, što je recimo sa zalihama gotovih proizvoda ili strojevima, dakle stečajna masa nisu samo nekretnine.
Tko ima veću imovinu i manja dugovanja procijenite sami, tko ima veću šansu za početak normalnog poslovanja ponovno procijenite sami.
"zaboravio" si najvažnije – pod pretpostavkom da ni DIOKI ni VART neće u stečaj nego da će nastaviti s radom, koja od te dvije firme ima veću šansu za profitabilno poslovanje? koja ima tržište na kojem je skoro bez konkurencije, a koja je od njih tek jedna od desetina sličnih firmi, kojoj uz to prijeti jeftin uvoz iz Kine????
Za početak je bitno stati na noge,a onda vidjeti što i kako dalje.Ako si tekstilac ne znači da nužno moraš biti u problemima, primjer je recimo KOTKA. Može se recimo opredijeliti i za šivanje uniformi ili vatrogasnih odjela i tu se usko specijalizirati,ali zato postoje direktori, oni o tome trebaju voditi brigu.
[/quote]
zalihe gotovih proizvoda koje nitko neće (recimo ZARA ima ciklus od 3 tjedna od nacrta do police u trgovini) jer ipak je to modni biznis i polovni strojevi sami po sebi i nisu neka značajnija vrijednost. Varteks nema značajnijih brendova, maloprodaja nije na nivou kokurencije … uglavnom falio je i fali realan koncept razvoja tvrtke što ovi vlasnici i uprava nisu mogli ni ranije i nece moci ni u budućnosti [emo_palacd]
zalihe gotovih proizvoda koje nitko neće (recimo ZARA ima ciklus od 3 tjedna od nacrta do police u trgovini) jer ipak je to modni biznis i polovni strojevi sami po sebi i nisu neka značajnija vrijednost. Varteks nema značajnijih brendova, maloprodaja nije na nivou kokurencije … uglavnom falio je i fali realan koncept razvoja tvrtke što ovi vlasnici i uprava nisu mogli ni ranije i nece moci ni u budućnosti [emo_palacd]
Ne ulazim u to koliko što vrijedi niti sam to provjeravao, htio sam napomenuti da Varteks nema samo nekretnine. Gle kolega, ako mislite da ne valja, da ne vrijedi i da neće vrijediti jednostavno ju zaobiđite i sve ok, ne vidim svrhu ovih vaših postanja, osim ako niste jedan od onih koji će najednom promjeniti mišljenje čim kupe povoljnije.
Nekako cijenovno Varteks se slično kreće kao Dioki, e sad pogledajte što se dogodilo na Diokiju na samu naznaku izbjegavanja stečaja.Tko ima veću imovinu i manja dugovanja procijenite sami, tko ima veću šansu za početak normalnog poslovanja ponovno procijenite sami.
vartesk ima veču imovinu i manji dug a dioki ima super priliku ako prode sa čermakom jel ti znaš da čermak planira plinoficirati cjelu dalmaciju dioki če mu bit usput da proširi biznis
a šta ima vartesk koja mu je proizvdna strategija gdje če plasirat robu ko kupuje odječu vatreska
ono šta pričaš za vrijednost varteska od 25 miljona kuna ništa ne znači ja sam bio u puno takvih dionica kada firma vrjedi manje od 30 miljona kuna na burzi to znači da su ogromni problemi pogledaj validus transaadria dakovština nema i više na burzi a vrjedile su ispod 20 miljona kuna
mene zanima šta nakon stečajne nagodbe ako se ne pokrene proizvodnja i prodaja te robe
stari moj kad ovo naraste odo ja a ti pjevaj borbene i dalje
Niti Validus niti Transadria nisu imali dovoljno pokrivene dugove u nekretninama, DKVS dosita ne znam, nisam pratio. Ja DIOK-ju želim da zarađuje milijarde i nadam se da će se s Čermakom nešto tamo pozitivno dogoditi. Bio sam dioničar Diokija i ne želim ništa loše reći protiv te firme, ali nisam siguran kako će proći dioničari u toj priči to jest na koji će način Čermak uči,ako uopće uđe. I da u pravu si ako se poslije predstečajne ne pokrene proizvodnja u Varteksu čemu onda uopće predstečajna. Na koji način, što i kako ostaje da vidimo.
Ne ulazim u to koliko što vrijedi niti sam to provjeravao, htio sam napomenuti da Varteks nema samo nekretnine. Gle kolega, ako mislite da ne valja, da ne vrijedi i da neće vrijediti jednostavno ju zaobiđite i sve ok, ne vidim svrhu ovih vaših postanja, osim ako niste jedan od onih koji će najednom promjeniti mišljenje čim kupe povoljnije.
[/quote]
kolega, vidite da je mnogima ovdje interes spustiti cijenu na 9 kuna pa da zavrte još jedan krug. vidi se i po tome da je njihov angažman ovdje na razinama kao da bi postojao short na tu dionicu.
vidi se i naravno i po neumornom dodjeljivanju jedinica na sve slične komentare (bilo na jednu ili drugu stranu) što će pokazati i ovaj moj post.
znate onu, laži toliko da postane istina.