VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@jel jucer skinuto dno u povjesti ove dionice 8kn? ili ce i ovo u vjecna lovista? Lp

budući da je ZAKON O FINANCIJSKOM POSLOVANJU I PREDSTECAJNOJ NAGODBI stupio na snagu… možda ima veze sa ovim…:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/216564/Vlasnici-Varteksa-pokusavali-su-nesto-ishoditi-preko-cacica.html

[/quote]ZZtop kolega to je bilo u rujnu,sad je listopad :-)

STFACA, 16.10.2012. u 14:39

Evo, ja sad u listopadu, točnije danas, 16.listopada uzeo 107 komada po 9,50 kuna varteksa i zaokružio svoju varteks-imovinu na 4.700 komada…e, sad mogu čekati i tu predstečajnu nagodbu….ako ovi misle spuštai cijenu dionice s jednim komadom moraću opet ići na zaokruživanje, na 5.000 komada, pa makar dionicu platio i cijelih 10 kuna, jer kad se sjetim vateksove knjigovodstvene vrijednosti od 180 kuna ne mogu, a da ga ne kupim, pa ne može još dugo ići po ovoj cijeni[emo_smijesak]

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

@jel jucer skinuto dno u povjesti ove dionice 8kn? ili ce i ovo u vjecna lovista? Lp

budući da je ZAKON O FINANCIJSKOM POSLOVANJU I PREDSTECAJNOJ NAGODBI stupio na snagu… možda ima veze sa ovim…:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/216564/Vlasnici-Varteksa-pokusavali-su-nesto-ishoditi-preko-cacica.html

[/quote]ZZtop kolega to je bilo u rujnu,sad je listopad :-)

ZZtop, 16.10.2012. u 15:41

[/quote]

Jest, danas je već 16.10. … i… jesu li problemi riješeni?

Evo, ja sad u listopadu, točnije danas, 16.listopada uzeo 107 komada po 9,50 kuna varteksa i zaokružio svoju varteks-imovinu na 4.700 komada…e, sad mogu čekati i tu predstečajnu nagodbu….ako ovi misle spuštai cijenu dionice s jednim komadom moraću opet ići na zaokruživanje, na 5.000 komada, pa makar dionicu platio i cijelih 10 kuna, jer kad se sjetim vateksove knjigovodstvene vrijednosti od 180 kuna ne mogu, a da ga ne kupim, pa ne može još dugo ići po ovoj cijeni[emo_smijesak]

E o tome se ovdje i radi. Nama dioničarima bi ovdje najbolje odgovarala priča da Varteks otiđe u likvidaciju. U tom bismo slučaju dobili najviše. No s obzirom na značenje Varteksa za Varaždin i cijelu regiju taj scenarij teško da ćemo gledati. Prije bih rekao da će se ovdje ipak svi skupa dogovoriti, država će pretvoriti potraživanja u vlasnički udio (ma kako se to do sada nijekalo) i priča će nastaviti svojim tokom.
Radnici su dobili nešto dionica pred koju godinu pa sad kako dobivaju otkaze, lupaju po kupnji.

od kuda vam podatak da je BVPS 180 kn? Možda nisam baš upućen u situaciju u Varteksu, pa vam se unaprijed zahvaljujem na na pojašnjenju…

Vidi ovako, ideš na http://www.mojedionice.com, pa na fundamenti, pa na pregled društava i dostupnih financijskih izvješća, pa odabereš varteks, pa odabereš stavku BVPS i šta tamo vidiš?
Tamo vidiš, tamo vidiš, tamo vidiš 164,91 kuna…a tebi je bolje da to ne vidiš, jer ti kakav si, po prirodi sentimentalan, a po duši dobar, raznježićeš se k’o učiteljica pred penziju, pa kad nam sutra na burzu takav dođeš mogao bi za varteks dati i cijelih 50 kuna po dionici….a kako ja onda da dokupljujem i svoje zaokružujem po devet i pol kuna…kako?[emo_ljut]

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Vidim nema korisnika što se za Varteks raspitivao, a s obzirom da negdje mora biti, onda je najvjerojatnije na Varteksu, na kupnji[emo_novac].

Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa

1. VARTEKS D.D. (00872098033) (1/1) 183.653 9,56 Osnovni račun
2. KARLOVAČKA BANKA D.D. KARLOVAC (08106331075) 176.566 9,19 Osnovni račun
3. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 171.987 8,95 Skrb. račun
4. VARTEKS ESOP D.O.O. (44358386138) 154.123 8,02 Osnovni račun +372
5. BAKIĆ NENAD (13987237540) 149.792 7,80 Osnovni račun
6. IGREC STJEPAN (28800452945) 134.944 7,03 Osnovni račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242) 85.894 4,47 Skrb. račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND (37688683890) 53.374 2,78 Skrb. račun
9. PBZ D.D. (02535697732) 50.200 2,61 Skrb. račun
10. KOŠĆEC ZORAN (91519386707) 48.897 2,55 Osnovni račun

Ukupno: 62,96

I dalje u revijalnom tonu.

Točan odgovor je...

Vidim nema korisnika što se za Varteks raspitivao, a s obzirom da negdje mora biti, onda je najvjerojatnije na Varteksu, na kupnji[emo_novac].

1. ako se ne varam fulali ste vaš navedeni BVPS od 180 kn, a važeći na dan 30.06.2012 za samo cca 30 kn …
http://zse.hr/userdocsimages/financ/VART-fin2012-1H-NotREV-K-HR.pdf … shodno tome zašto bilo koji vaš komentar ozbiljno shvatiti te istome vjerovati…
2. koliko je puta, a prije 01.01.2013… na trgovačkom sudu u Varaždinu zakazanih ročista u kojima se Varteks mora pojaviti u svojstvu tuženika… ?
3. ako država, našim, vašim novcima… ili bolje rečeno, njenim/našim potraživanjima… ne želi isto potraživnje riješiti ulaskom u vlasničku strukturu Varteksa tj. zamjenom duga za dionice Varteksa… zašto bi ja trebao kupiti ijednu dionicu Varteksa? zato što vi navodno posjedujete 4.700 kom Varteksa… a država ne želi niti jednu… kome da više vjerujem? vama ili predstavnicima države? tko zna više i bolje u svezi sadašnje te možebitne buduće situacije u Varteksu… ? vi ili predstavnici države?
“Na sastanku je spomenuto kako postoji mogućnost da država svoj dug riješi na način da Varteksove nekretnine uzme kao zalog s obzirom da ne želi ući u vlasničku strukturu Varteksa, kaže se u priopćenju.”

Država će svoj dug riješiti preuzimanjem Varteksovih nekretnina kao zalog?

4. koja je vaša procjena u svezi FI za 3Q i 4Q 2012 Varteksa… ? ja npr. prognoziram poslovni gubitak od cca 15.000.000 kn za 3Q… + cca. 15.000.000 kn za 4Q. … a Vi…?

http://www.jutarnji.hr/turska-gospodarska-ofenziva–dogus–rixos-i-eksen-postaju-vodeca-imena-hrvatskoga-biznisa/1060250/

Tekstilna industrija
Kao potencijalnu novu metu turskih ulagača upućeni spominju tekstilnu industriju, u kojoj je Turska jedan od svjetskih lidera. Turci bi, kažu naši sugovornici, ovdje mogli preuzeti neku od tekstilnih tvrtki, a mogli bi u Hrvatskoj pokrenuti i proizvodnju od nule. Turski nastup na hrvatskom tržištu u velikoj mjeri valja gledati kroz prizmu skorog ulaska Hrvatske u EU.

Korisniče ZZtop,
ja se u potpunosti slažem s vašim mišljenjem i s vašim izračunima, ne zato što vi bolje mislite i bolje računate od mene, nego prosto stoga što ja o takvim stvarima niti mislim niti ih računam niti ikada tako nešto želim izračunavati…ja samo kupim kad je jeftino i računam da ću zaraditi barem duplo[emo_cool]

hmmmm nema više po 8kn….šteta

New Report

Close