Kolega graditelj samo da Vas ispravim, Esprit je zatvorio sve shopove u US i bio pred par mjeseci na rubu bankrota ;-). No odlučili su pojačati Sales upravo u Kini od koje se kao tržišta očekuje u slijedećim godinama jako puno.
Onda, jesam li lijepo rekao da ovdje valja biti oprezan sa euforijom ?!
Evo ovako, sad cu vam i objasniti o cemu se radi –
Nalog koji kupuje 1400 kom je očito fiktivan i tjera vas na kupnju iznad 19 kn. To je trejderski nalog koji evidentno cijenu želi napucati ali se i boji da mu netko ne zavalja "vruće kestenje".
S druge strane "akumulatori" nisu "od jucer" pa da tradere časte sa po 5 do 10 kn po dionici u vrijeme dok marketi padaju diljem svijeta.
No sve ovo skupa je manje važnog od slijedeceg:
Razmislimo – da li se moze reci da na listi TOP 10 barem dva racuna, ako ne i tri "Zajednicki djeluju" ?
Da li je moguce da su dokupili jos cca 50 do 80 000 komada ispod linije TOP 10 unazad par tjedana ?
Da li je moguce da su se prelaskom 20ak % opasno približili obvezi javne ponude ?
Moje je mišljenje da ovdje postoji oko 30 % šanse, a možda i više da će netko u dogledno vrijeme pokušati preuzeti kompaniju, sada kada je imovina revalorizirana. E sad , zašto onda cijene neće odmah u nebo ?
Vrlo jednostavno – zato da se najveća cijena stjecanja održi pod kontrolom, i da se ne bi kupci doveli u situaciju da javnu ponudu moraju davati po 40, 50 kn , pa i 30 umjesto po 17 recimo.
Jer oni znaju da se na javnoj ponudi uvijek da skupiti barem par postotaka za jefitlen a pored toga – ako si u mogućnosti da daš ponudu za ispod 20 kn gdje je BV 190 očito ti neće trebati puno love za taj poduhvat, zar ne ?
A kad bi morali dati javnu ponudu na recimo 40kn trebala bi im masa love, koju mozda nemaju.
I zato je lako moguce da ce svaki pokušaj tradera ovdje neko vrijeme biti "sabotiran" u pumpanju cijene, jer potencijalnim investitorima u kompaniju zadnje što im sad treba je takvo dizanje
Uvijek se trebamo staviti u poziciju mogucih "Jačih igrača" i promisliti :
Treba li njima doista sad tako hitno cijena od 40 kn *?
Pazite sve ovo je jako dobro za nas dioničare jer nam ostavlja mogućnost da pratimo situaciju, malo trgujemo i tu i tamo dokupimo par stotki. Slična je situacija bila na HRDH , gdje se dugo prije nastanka obveze ponude tržilo po cca 25 kn – 40 kn uz BV 300 kn. Ovo bi mogli lako biti "Duhani 2" [thumbsup]
Ide danas to opet gore,kao i u petak,vidim!lijepo lijepo dobar Vatreks dobar!
@Coupe
pokušaj prije naći neku tzv. ex +/- Čobankovićevu vijest… pa onda radi kalkulacije… ovo je VART a ne KSST…
Dizač mora pojesti sad ove naloge po 22 kn i platiti premiju 100 % na ono što smo kupovali za 11 [lol] [lol]
A Košćec i Igrec moraju zaigrati na "primirivanje" cijene da ne bi poslije bilo "Jao!, 40 kn za javnu ponudu ?? Odakle cemo to skupiti??" [thumbsup]
Ode VARTEKS!!do 25,a vi tu pričajte bzvz!
Lijep pozdrav
Opa, netko sam sebi skinuo 500 kom na 21.89 !! E momci momci, bit ce posla za Harficu, niste ni svjesni koliko ste zaglibili [wink]
Čim vidi da se malo i prodaje odmah makne ovaj nalog 1000 kom .. A joj , joj, netko pleše na "rubu zakona" ovdje ili ? [proud]
" .. Dobit ce po kooostimaaaa, kad se smireee, kad se pridajuuuuu .. " , tak ide ona pjesnica "dok se galebi karaju ." [lol]
Nalog 1000 kom nestao, nalog 999 kom povučen na 19.62k – akcija "Frizby Pump" je propala ! [thumbsup]
Opa, netko sam sebi skinuo 500 kom na 21.89 !! E momci momci, bit ce posla za Harficu, niste ni svjesni koliko ste zaglibili [wink]
joj daj prestanite o teorijama zavjere, ja recimo osobno znam lika koji je kupio tih 500 kom i pouzdano nema veze s ekipom koja bi recimo mogla preuzeti Varteks….ako misliš da vrijedi kupuj, ako misliš suprotno nemoj ili prodaj kaj imaš…
tako je ,kolega!!dobros te rekali…ako vrijedi kupuj,ako ne nemoj te "dušebriznici" brinut za naša ulaganja! ne ulažemo mi bzvz u VART!
Izbacili Varaždin iz prve nogometne lige…
Šta če se dogoditi sa Varteksom vidjet cemo…
Uživajte!
Baciš malo zeke peke, spustiš cijenu pa zabodeš par sto komada netom prodanih za 21.89 po 20 kn, možda i niže kapne .. Ne kapiram, uvijek prodam isti trik, i uvijek – prodje [lol] [thumbsup]
A da "Modrobradi" nije jučer prosuo ono sa "ulaskom malo jačih igrača" , već bi bili na 25 kn ! No, ajmo sad pokazati koliko je prodaja jaka – ljudi koletktivno povlačenje prema 24 ! Ajmooooooooo…
Up ! up! up! [smiley]