@S400
itekako je bitno po koliko kupiš… mašta radi, vazda svašta…
Samo u tekstilnoj industriji do danas izgubljeno više od 100.000 radnih mjesta!
Koliko je propalo radnih mjesta u građevini, a pogle Vijadukta. To je čak i dobro jer se smanjuje konkurencija. Osim toga Varteks preko 40% izvozi i sada da smanji broj djelatnika, čak im isplati i otpremnine prodajom nekretnina na superatraktivnim lokacijama, radili bi ko bomnbon. Ja konkretno znam za jednu manju firmu (150 ljudi) koja isključivo radi za talijansko tržište i radi dosta dobro.
Evo primjer je i Kotka iz Krapine.
Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa
1. VARTEKS D.D. (00872098033) (1/1) 183.653 9,56 Osnovni račun
2. KARLOVAČKA BANKA D.D. KARLOVAC (08106331075) 176.566 9,19 Osnovni račun
3. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 171.987 8,95 Skrb. račun
4. BAKIĆ NENAD (13987237540) 149.792 7,80 Osnovni račun +240
5. VARTEKS ESOP D.O.O. (44358386138) 149.068 7,76 Osnovni račun
6. IGREC STJEPAN (28800452945) 134.944 7,03 Osnovni račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242) 85.894 4,47 Skrb. račun
8. VALIDUS D.D. (07838648475) 85.136 4,43 Osnovni račun -1.223
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND (37688683890) 53.374 2,78 Skrb. račun
10. PBZ D.D. (02535697732) 50.200 2,61 Skrb. račun
Ukupno: 64,59
@S400
itekako je bitno po koliko kupiš… mašta radi, vazda svašta…
Samo u tekstilnoj industriji do danas izgubljeno više od 100.000 radnih mjesta!
Koliko je propalo radnih mjesta u građevini, a pogle Vijadukta. To je čak i dobro jer se smanjuje konkurencija. Osim toga Varteks preko 40% izvozi i sada da smanji broj djelatnika, čak im isplati i otpremnine prodajom nekretnina na superatraktivnim lokacijama, radili bi ko bomnbon. Ja konkretno znam za jednu manju firmu (150 ljudi) koja isključivo radi za talijansko tržište i radi dosta dobro.
Evo primjer je i Kotka iz Krapine.
[/quote]
To je neusporedivo. Broj radnih mjesta u tekstilnoj industriji se smanjio u Hrvatskoj, ali se povecao u Indoneziji, Pakistanu, Kini, Bangladeshu, Africi… Varteksova konkurencija je globalna i nema naznaka da dolazi do smanjenja ponude, niti da zarade rastu.
Po mojoj računici njima je ostalo još dosta dionica, a ročište je 26.3. pa sami računajte gdje će cijena još danas i u ponedjeljak na ovoj dionici
Hvala unaprijed na objavi [wink]
Ja ne tvrdim ni da su prodane, ni da nisu prodane, mada je po meni ovo prvo puno izgledanije.
Baš me interesira kako ti to računaš? Daj nas malo nasmij molim te. Pleaseeeeeeeeeeeee [lol]
Jako malo komentara ima na forumu s obzirom na promet. Na ingri je na istom prometu bilo 5 stranica komentara. Čini mi se da ovo ipak nisu sve kupili mali ulagači. U biti, mislim da se mali ulagači još uvijek jako boje ove dionice.
Biće im zanimljiva na 20 kn [smiley]
[/quote]
bit će zanimljiva nakon izlaska propalog validusa za kojeg očito ne znamo je li vani ili ne.
[/quote]
bit će zanimljiva nakon izlaska propalog validusa za kojeg očito ne znamo je li vani ili ne.
[/quote]
21.03. tj T+3 = ponedjeljak 26.03.
budući da se 26.03. na TSVŽ odlučuje o biti ili ne biti Vlds-a, bit će da je netko tzv. na vrijeme (po njegovom ili sl. sudu te pretpostavnoj kalkulaciji…) pokupio onih preostalih 85.136 kom VART-a od Validusa… tko ima npr. 10.000.000 kn viška keša, mislim da mu nije bio problem uložit cca 10% u VART… kako god da bilo tip/ekipa ili sl. zasigurno tu količinu nije kupila iz kratkoročnih razloga, već tu investiciju gleda daleko dugoročno… e sad dali se isplatilo, znat će on ili oni…
[/quote]
[/quote]
Ja vjerujem da je vani. A to ćemo vidjeti već za par dana. Iskreno se nadam da cijena još jedno vrijeme neće nikud. Nek stoji na 15 još koji tjedan [smiley]
[/quote]
[/quote]
Ja vjerujem da je vani. A to ćemo vidjeti već za par dana. Iskreno se nadam da cijena još jedno vrijeme neće nikud. Nek stoji na 15 još koji tjedan [smiley]
[/quote]
Cekas da ti sjedne placa ili bonus? [lol]
VLDS (odnosno, Geneza kojoj su povjerena upravljačka prava) nije sigurno ništa dogovorio. Dionice varteksa je vlds-u oduzeo sud, te ih je prodao intercapital po cijeni koju je sud i odredio, dakle tu o popustu nema ni govora.
[/quote]
Alabama imaš li ti neki konkretan dokaz da su sve dionice Validusa rasprodane ili samo iznosiš svoje pretpostavke temeljem prikazane trgovine ?
Zbog sličnih obmana neki su jučer plaćali 17 kn ove dionice, nije to lijepo od vas da tako manipulirate ljude da preplaćuju nešto što je trebalo sve izaći po 13.5 kn
Po mojoj računici njima je ostalo još dosta dionica, a ročište je 26.3. pa sami računajte gdje će cijena još danas i u ponedjeljak na ovoj dionici
Hvala unaprijed na objavi [wink]
[/quote]
Cijenjeni kolega
Kod sudske ovrhe, ovršuje se sve (cijelokupna količina dionica) a ne samo ono što je u top10
Evo vam presudu, pa je pročitajte: http://zse.hr/userdocsimages/novosti/z5Tbn1rrEBbWeUFCFtcimA==.pdf
Koga ja to "obmanjujem", manipuliram? Pa napisao sam post koji je činjenica, i od kojeg ja osobno nemam baš ništa. Ne posjedujem dionice varteksa. Transakcije su išle preko intercapitala…..pa zar je tako teško nazvati dotično društvo i pitati ima li vlds još dionica varteksa ili nema?
Cekas da ti sjedne placa ili bonus? [lol]
Otpremnina [lol]
Ode VARTEKS up up….pozdrav vlasnicima !