VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nisam ja faca, samo govorim istinu, a ti kolega ocito zivis jos u yu kada mislis da 2000 ljudi zaradi svoju placu a prodaje nema. Ajde covjece traperice im stoje 400 – 500kn. Pa tko ce to kupit?????

Kupnje nema a prodaja se povukla. Da li nam to VART nesto sprema ? [wink]

dividendu? [lol]

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

dividendu? [lol]
[/quote]

da,da i to 10% od trenutne cijene. [lol] [thumbsup]

Nisam bio, niti sam u VART, no kao varaždinac volio bih reći nešto onima koji su zapeli ovdje. Varteks je nekad bio ponos grada, bivše države, moglo bi se reći i europski gigant. Danas je daleko od toga, generacije su ga pokrale, kada god u razgovoru s nekim spomenemo Varteks, lijepih stvari možemo se samo prisjećati s nostalgijom. Varteks i dalje šiva solidna odjela (ne više onako dobra kao nekad), ali više nego solidna, no bojim se da je egzistencija ove tvrtke više nego upitna. Nitko više niti ne spominje proizvodnju ili prodaju, nešto se povremeno spominje zemljište i selidba (tu bi se moglo nešto utržiti pošto je na ogromnom zemljištu i solidnoj lokaciji).
Prozor od roditeljskog doma mi gleda na ulicu koja vodi do Varteksa. Kada sam bio dijete čete ljudi, doslovce povorke svakodnevno su išle na posao ili s posla. Danas više ne vidim čovjeka u krugu te tvrtke, kamoli na putu. Još jedna žrtva bivšeg, ali i sadašnjeg sistema – lopovluk koji mora rezultirati patnjom onih najnevinijih – u ovom slučaju radnika tvrtke Varteks i njegovih dioničara. Uz Vas sam barem mislima, kad već nisam ulogom.

Blago siromašnima duhom...

Dobra, dobra, ti si kao neki faca kad ti voditelji odaju poslovne tajne, ne? Ljudi bauljaju po krugu? Ako nema posla, ljudi se obično šalju na godišnji pa i onaj neplaćeni da se nešto uštedi, ne?

Na žalost, ljudi stvarno bauljaju na tom sablasno praznom i ogromnom zemljištu. Isto tako voditelji prodaje nisu neki face, pa ne treba biti faca da ti netko tko je na tako slabom položaju otkrije jad koji proživljava na poslu. Korekcija drugom kolegi, traperice im stoje i do 700-800 kuna, samo ih prodaju po stalnim 30-50% popustima (imam u džepu nekoliko bona – od Božica su bile već 3 akcije – tj. akcija ne staje, ajde barem malo potiču prodaju).
Ono što je istina, postoje nekakve (slabe) naznake da se od ove tvrtke neće tako lako dići ruke, samo činjenica je da tvrtka godinama umire, a nitko niti da je izliječi niti da isključi aparate. Ovo nije drukanje za dolje, jer kao varaždinac moram priznati da nerado gledam šta se dešava u susjedstvu, no to je kao što sam ranije rekao – slika naše države.

A kad smo kod traperica, LEVI’S nisam kupio oko 10 godina, nosim samo mustang, diesel i slično. I nedavno na popustu kupio jedne 501, kroj klasika, ali nešto modernija dorada – iz čiste nostalgije. Za klasu su kvalitetnije od svega ranije navedenoga. Eto, tužno, stvarno tužno. Kad se sjetim razdoblja kad su LEVI’s-ove reklame palile i žarile malim ekranima, a pjesma koja se vrtila bila je svjetski superhit. Ta je tvrtka i globalno popustila, Varteks nema veze s tim, samo povlačim paralelu i dajem malu nadu za bolje sutra – i dalje nosim njihova predivna odjela, a sada opet evo i traperice (koje su doista jako dobre).

Nego… što kaže ceduljica s unutarnje strane traperica?
Made in… što?
Pogledajte, baš me zanima…

Ja sam godinama kupovao isključivo LEVIS samterice (i traperice, dok sam ih nosio – davno), no zadnjih par godina više nema "Made in Croatia" – sve su s Bliskog istoka ili Azije. A kvalitetu da ne spominjem, kako je s tim opala. One prave Varteksove "HR samterice" trajale su godinama, ove se izližu u sezoni.

Iako to sve, naravno, Varteks uvozi i prodaje, no nema više proizvodnje u HR.
Za traperice ne znam, rekoh, pogledajte unutra…

Varteks je davno izgubio licencu za proizvodnju LEVI’s-a, koji se sad mislim proizvodi u Poljskoj

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/5wgfT6gmrqGxHVdTYgoRxg==.doc

"Unatoč izuzetno teškoj gospodarskoj situaciji kao i situaciji na tržištu i u samoj tvrtki bitno je naglasiti da smo u zadnjem kvartalu prošle godine, kao i početkom ove, uspjeli ostvariti pozitivan trend u prihodima od prodaje. Za nastavak istih nužna je uz oporavak tržišta i hitna stabilizacija likvidnosti tvrtke. U tom cilju Varteks je među prvima podnio Zahtjev Ministarstvu gospodarstva RH za primjenu Modela C kao jedne od antirecesijskih mjera Vlade usmjerene na gospodarski oporavak i razvitak. Isto tako, izrađen je Integralni plan poslovnog i financijskog restrukturiranja koji su u potpunosti podržale poslovne banke. Razgovori s Vladom RH oko načina primjene su u tijeku i očekujemo hitnu realizaciju programa koja je ključna za daljnju stabilizaciju i razvoj poslovanja. Paralelno s time radimo na aktivnostima vezanim uz osiguranje radnog kapitala nužno potrebnog za nesmetano odvijanje poslovnih procesa i podizanje efikasnosti sustava", zaključio je predsjednik Uprave Zoran Košćec.

Da se podsjetimo!

Vlada smjernice za model C pomoći gospodarstvu
http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/novosti_i_najave/2010/travanj/vlada_smjernice_za_model_c_pomoci_gospodarstvu

Model C, naglasila je, predviđa dva instrumenta pomoći – pretvaranje državnih potraživanja u kapital, ili otpis potraživanja države, ako poduzeća izrade prihvatljiv plan restrukturiranja i ako ih odobri Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

p.s. Moglo bi biti nade i Varteks. [cool]

PETINA, 08.04.2011. u 14:42
"Unatoč izuzetno teškoj gospodarskoj situaciji kao i situaciji na tržištu i u samoj tvrtki bitno je naglasiti da smo u zadnjem kvartalu prošle godine, kao i početkom ove, uspjeli ostvariti pozitivan trend u prihodima od prodaje.

To bi znacilo da bi mogli ocekivati "NE LOŠ" 1Q [proud] Nakon duuuuggoooo vremena.

Ali kad badelov PR objavi nešto tako onda se pumpa a ovdje sve ko na godišnje odmoru.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

New Report

Close