hihihi
jutarnji stvarno smjesne novine
http://www.jutarnji.hr/kako-je-prevario-dvije-banke-i-varteks/883083/
Kako je Alen bez novca uspio?
Prvo, osnovao je tvrtku Signum Grupa. Uložio je 20 tisuća kuna, što je nužno za pokretanje tvrtke. Prema nekim informacijama, obavio je nekoliko manjih poslova preprodaje nekretnina. No, nije daleko dospio: trenutno na računu ima 4.851 kunu, dakle, četiri tisuće i osam stotina pedeset kuna.
Upakiran u sjaj
A, htio je zgradu od 56 milijuna kuna! Kako da je se domognem, razmišljao je. Investirao je u skupi automobil da ostavi dojam uspješnog biznismena. Odjenuo je skupo odjelo. Onda je za nekoliko tisuća kuna napravio naizgled prekrasnu web stranicu koja ostavlja dojam ugledne međunarodne kompanije. Malim detaljima – da su gotovo sve podstranice portala ‘u izradi’ – nitko se nije zamarao.
Upakiran u sjaj krenuo je u pregovore s Varteksom. Nisu ništa posumnjali.
Potom je morao u Zagrebačku banku jer je ona od dijela novca od kupoprodaje namjeravala namiriti potraživanja od Varteksa. Niti oni nisu posumnjali da pregovaraju s čovjekom koji nema ni kune.
To nije bio kraj. Došao je i u Privrednu banku.
Zagrebačku banku, kaže, nije morao dugo obrađivati. Na ruku mu je išla činjenica da se banka htjela čim prije naplatiti od Varteksa.
Htjeli se što prije naplatiti
– ZABA se što prije htjela naplatiti. Doslovno su forsirali da se posao što prije završi. Ja sam za to vrijeme rješavao kredit, a kada su me pritisli obratio sam se svojoj banci s kojom inače radim, Privrednoj banci – objasnio je Cutvarić.
U ovom trenutku cijela priča postaje međunarodni poslovni triler. Cutvarić u posao upliće navodno važnu internacionalnu tvrtku iz Amerike: Grupomex sa sjedištem u Las Vegasu.
U posljednji tren veliki pokušaj prevare kojom se htjelo doći od ekskluzivnih poslovnih prostora u samom središtu Rijeke, je razotkriven, a slučaj je predan policiji.
Jasno je da će sada svi akteri prati ruke praveći se žrtvama u cijelom ovom poslu. Budući da je kupoprodajni ugovor potpisan, očigledno je da su priči o lažnom uspjehu Signum Grupe nasjele i dvije velike banke. No policijski operativci koji imaju iskustva u ovakvim slučajevima tvrde da ovakve prevare nisu moguće bez veza unutar institucija koje su umješane u ovaj slučaj.
hihihi
ovaj novinar se pravi blesav
neki balavac da prevari banke bez provjere boninteta a da varteks isto pristane na prodaju nekretnine
ko tu koga?
vartesk treba kaznit i izbacit iz prve divizije na burzi
jasno je da ovo organizirani kriminal za preuzimanje varteskovih vrednih nekretnina
da je firma normalna vredila bi minimalno 250kn po dionici kako ima vredne nekretnine
samo ne znam kako ce to pomoci onima koji su pokupovali dionice i ocekivali rast od 50% u dva dana
ako ne ocistimo zito od kukolja ovo je nova DKVS
zato gospodine MILUISUC recite im na skupstini kad cete ic sto ih ide ,nemojte se samo oblokavat
cekam VARTESK ispod 17kn a bice ga u dovoljnim kolicinama
[bye] [bye]
16,99
Danas si kupovao?
kolega MISLUIC nemojte se molim VAs ljutit nisam mislijo nista lose protiv Vas
bez brige dovoljno sam informisan o VATRESKu ,hihihi
vi ste ovde jedini pravi dionicar VARTESKA jer ste putovali 400kilometara na skuptstinu koja je otkazana [thumbsup]
Niko nespominje 24glavnu skupštinu,bar če mo se dobro napit.
[lol]
ne mislim lose i da se alkohlozirate ,al vi jedini idete na skupstinu htio sam reci da im kazete sto ih ide
HugoChavcez,
nisam kupovo necu za nekolko lipa doli vec za nekolko kuna
Nema nikoga ovdje u kakve smo dionice ušli ,slične našoj državi….. [bye] [bye]
Halo ima li koga ili svi čekaju 24,dolazi nam jesenski period nova garderoba sa ovakim prometom i rastom bit ču prisiljen radit nešto drugo i možda samo radit u posebnom režimu trgovanja . [bye] [bye]
Halo ima li koga ili svi čekaju 24,dolazi nam jesenski period nova garderoba sa ovakim prometom i rastom bit ču prisiljen radit nešto drugo i možda samo radit u posebnom režimu trgovanja . [bye] [bye]
Nikakav promet nezainteresiranost i sumnjive prodaje objekata neidu u prilog ovoj dionici iako je za Hr po analitičarima ova grana važna vjerovatno se tu špekulira ,dok strane firme osvajaju domače tržište,ovdje se mora tražit odgovornost vladajuče strukture u firmi i vladi. [bye] [bye] [bye]
dobri dan
VI kolega MILSUIC ste jedini pravi dionicar VARTESKA
niko neide na skupstina i neznaju kad je skupstina to je sve banda koja oce samo zaradit na vatreksu
pitajte danas na skupstini u ime svih dionicara sta misle sa firmom i prenamjenom zemljista preseleljenem u marof i kako ce prodavat ostale nekretine
i ako opet ne dodu predstavnici sa sumnjivim kapitalom da nema kvorum trazite refundacija troskovnika putovanja dnevnice i gubitka trejdanja na burzi!!
ps koji neznaju danas u 12sati skupstina je u hotelu Turist
[bye] [bye]
Nema prometa nema interesa a i promjena u nadzornom mogla bi dati rezultate………. [bye] [bye] [cool]
opasno nema kupnje, ali to na našoj jadnoj burzi čak i ne mora ništa značiti (ili se samo tješim)…ja sam ubo malo po 17 u ovoj zadnjoj trgovini pa nek stoji….pitanje je hoće li se stvarno dogoditi neka "rekonstrukcija" u smislu nove proizvodnje ili samo kupuju vrijeme prije neke katastrofe
ima li netko kakve konkretnije informacije o proizvodnji i namjerama države?