Kolega Modrobradi, imali ste priliku kupovati po 26kn a niste. Svaki dan prolazi 30-100 keka ove dionice, a tako ne može unedogled. Ipak postoji BV i on upućuje na strahovitu podcjenjenost.
Jer ipak ovo nije neki graditelj koji je u dugu, a nema nepokretne imovine (čitaj nekretnina).
Za Varteks je najbolje smanjiti broj uposlenih i izbjeći daljne gubitke, licence su tu, zastupstvo je tu,…. a ni kriza neće biti vječna….
Da i kupite po 25kn koliko ste dugoročno uštedjeli????
2-3 kune po dionici? Je li to vrijedno toga???
Pa mislim da ni oni iz Validusa nisu baš toliko blesavi da rasprodaju sve za siću.
Otišlo je preko 10 tisuća komada,a to bome nije zanemarivo. Još ako se sjetimo razine 36kn i prometa na njoj, netko je ipak kupio 2-3 milje Varteksa.
Pravilo je da se od imovine namire prvo dužnici pa onda dioničari.
Dakle BV daje nam ipak sigurnost po tom pitanju, mirniji sam ovdje nego u nekoj dionici u kojoj oni i nemaju ni posla ni nekretnina.
Momentum je jako važan indikator u procjeni kretanja cijene dionice.
Momemtum Varteksa je napravio BREAK, a ne zaboravimo da on prethodi kretanju cijene dionice.
drago mi je da ste konacno uvazili BV, a prema BV vatresk ne vrijedi puno, on ima samo potenciju vrjediti puno vise, al kad se vidi u kakvim su problemima, naimira vjerovnika, poslovanje s gubitkom, gubitak nekih licenci jer nema plasmana na trziste, dolazimo do vrlo riskantne dionice, zato je svaki ulaz iznad 25 visetruko rizican
jel vi pratite vjesti vezane za podravku, fimu ami, validus i sve s njima povezano, neka dodje do jos nekih "otkrica" pa ceste vidjeti po koliko nisko validus moze prodavati, vi ocito niste svjesni kakav se kriminal dogadja ovde (i u hrvatskoj i na burzi), zato pamet u glavu i nemojte mislit da ce vartesk brzo dosegnuti neke fascinante razine (jednog dana bi mogao,al kad ce to doci i dali ce doci, to ne znam)
pitate me da li je vrijedno 2-3 kune, dacu vam na primjer koji ste sami dali, vi kazete fair price je 145-150 kuna, jer vi znate ako kupim na 30kuna da mi je do 150 500% zarade?!? a ulaz na 25 je do 150 600%, hej to je razlika od 100% [shocked] [shocked] jel znate kolko je razlika od 100%?!?
a tih 2-3 kune je nize za 10% od sadasnje cjene po kojoj se trzi, jel vi znate koliko je 10% na 2-3 ilijade dionica?!?
ja ne drukam da itko kupi dionicu, samo kazem da je iznad 25 kuna preskupa, u biti kazem da treba kupiti na najnizim mogucim razinama, i tu se moze govoriti o nekoj dobiti, ne drukam da bi neko izgubio novce, samo kazem da oni koji sad kupuju da je to preskupo (isto ko sto prije mjesec dana se cinila povljna kupnja na 30+), a sad su svi oni u minusu po 10-20%
ovaj graf necu komentirati jer je smjesan, mogu vam samo replicirati druge grafove gdje se tvrdi da ide dole, a za par dana "trend" se promjenio pa ide gore (ja iz toga zakljucio da se samo uslo u dionicu pa da zato ide gore) sve te analize (posebno na topicu tehnicke analize) sluze za drukanje
ponavljam, ne treba naivno vjerovati da je ovo povoljna kupnja, nije, jer je realna kupnja ispod 25 kuna
isto tako ne treba naivno vjerovati da ovo ide gore, ovo bas suprotno ne ide nigdje, jer je puno spekulanta koji ce htjet svojih 10% i sto su fima i validus u kriminalnim radnjama
samo treba povuci naloge sa kupnje i prodaja ce se sama spustiti, ako me poslusate mozete zaraditi, to jest imati manji i realniji ulaz u dionicu, inace mozete biti na gubitku
ovo sto sam reko pametnom i onom ko je na burzi je dosta, onaj ko ne razumje on moze samo izgbiti novce, al onda si je sam kriv
kolega split’0009jr niste u pravu, dionica nece nigdje u kratkom periodu ici, doci ce na 25 kuna i nize koja je trenutno njena realna cjena
zato pamet u glavu
takodjer sretan Uskrs vama i ostalima forumasima
modrobradi @
Moze jedno pitanje.Vidim da ste novi a interesira vas Varteks.Zasto bas Varteks pored drugih dionica!?
modrobradi@
Dajte molim vas ako mi mozete objasnit zasto se se kao novi na TK odlucili kupit 2000 dionica Varteksa. [pray]
modrobradi@
ovo sam vam pitanje postavio 19.03. na dan vaseg pojavljivanja na forumu.Kao novo pridosli clan na forumu,vama je u interesu da uspostavite kontakte sa nama, starijim forumasima i svoje savjete izmjenite sa nasim ali to se u ovom slucaju nije desilo. Zato sam se i postavio tako.
Mislim da je to ipak znak osobne kulture.
[/quote]
postovani kolega Petina
tako je, postavili ste mi to pitanje i ja sma djelomicno odgovorio na njega par dana nakon toga, ja vam drugog odgovora nemam (trenutno)
rekao sam da zelim kupiti vecu kolicinu, ali po prihvatljivoj cjeni i po onoj koja je u ovim okolnostima realna, to je valjda jasno
meni je zao ako je vama ulaz na 30 ili vise, (meni ni u dep ni iz dep) jedino sto mogu savjetovati da kupite kad ce biti ispod 25 jer to ce biti prihvatljivo i smanjice te ulaz
zelim kupiti na ATH [angry]
nadam se da sam jasan
Da li je moje citanje tj.razumjevanje pisanog teksta ispravno !?
Pise li ovdije ATH.
[/quote]
da, pise ovdje ATH, ali to je nesto sto se zove lapsus lingua, zna se sto sam mislio reci, a vi ste "primjetili" tek kad je split0009jr to rekao, cak ste citirali njego post
no to nije problem, svtako grjesi, i vi i ja, cak i split009jr [tongue]
zelim kupiti po onim cjenam koje su realne, a to je u ovim okolnostima 25 i nize, moje je pravo da to kazem i pricekam tu razinu, oni koji misle da to ide gore (kao kologea spolit099jr) oni ce udarati po asku (no moj prijateljski savjet je da to ne rade, jer kako kolega split0009jr misli da 2-3 kune ne znace puno, ovdje znace 10%)
nadam se da nema vise nikakvih nesuglasica [thumbsup]
takoder svako dobro povodom blagdana
modrobradi @
Od puste sume pisanja,niste mi odgovorili na jednostavno pitanje koje sam vam postavio.
Pitanje je glasilo. ZASTO STE SE KAO NOVI NA T .K. ODLUCILI BAS NA KUPNJU VARTEKSA ?
dalke nisam pitao po kojoj cijeni ,koliko komada niti sam pitao nesto drugo.
Trazim odgovor, inace nemamo sta vise polemizirati.
lp
modrobradi @
Od puste sume pisanja,niste mi odgovorili na jednostavno pitanje koje sam vam postavio.
Pitanje je glasilo. ZASTO STE SE KAO NOVI NA T .K. ODLUCILI BAS NA KUPNJU VARTEKSA ?
dalke nisam pitao po kojoj cijeni ,koliko komada niti sam pitao nesto drugo.
Trazim odgovor, inace nemamo sta vise polemizirati.
lp
Ne vjerujem da su sentimentalni razlozi, već finsncijski.
Evo izaslo lose izvjesce a jucerasnji dan bez trgovanja [cool]
Nije li sve to ipak zaracunato u sadasnju cijenu. [proud]
Modrobradi na kupnji po 23 kn. Ima ona cuvena izreka koja kaze " I TATA BI TO SINE" [lol] [lol]
SPAJANJA I PREUZIMANJA
Ranko Mimović: Spreman sam kupiti državni paket dionica Podravke
Autor/izvor: SEEbiz / HRT
ZAGREB – Misteriozni direktor srbijanskog fonda FIA Ranko Mimović u Varaždinu je vodio završne razgovore u vezi s preuzimanjem FIME, koja je i vlasnik 10,6% Podravkinih dionica.
Mimović je odbio pred kamere HTV-a, ali je u telefonskom razgovoru potvrdio da je spreman od države preuzeti i njezin paket dionica Podravke.
Otkud mu toliki novac, nije objasnio. Zna se samo da je novi vlasnik dijela desetine Podravke Fia Electricity, jedna od tvrtki u sastavu grupe FIA kojoj račun nije blokiran zbog dugova. Time je posala i najveći pojedinačni dioničar koprivničke kompanije. No ambicije te grupe tu ne staju – želi povećati udio u kompaniji kao strateški investitor. Nije posve jasno je li Mimović o tome već razgovarao s nekim iz državnog vrha.
U Podravku zasad nije uložio ni lipe, ali planira čak 400 milijuna kuna, najviše u isplatu dugova iz operacije Spice. No Mimović nije htio odgovoriti je li se javio najvećem kreditoru OTP banci, niti je otkrio čiji kapital zastupa.
No nije samo Podravka (ZSE:PODR-R-A) u žarištu interesa Fia grupe. U tijeku je i preuzimanje tvrtki nekadašnje Fima grupe iz Varaždina. Uspije li posao – uskoro će, uz Podravku, postati vlasnici mnogih drugih vrijednih tvrtki u Hrvatskoj kao što su Varaždinska banka, Mirna Rovinj (ZSE:MRNA-R-A), Varteks (ZSE:VART-R-1) te nekoliko hotela na Jadranu – koji su dosad pripadali varaždinskim tvrtkama.
[cool]
Ništa me ne zanima ,bio sam napolju i vidio da imaju poslovne zgrade u centrima Grada,caprio odjela se više kupuju nego kodnas , kako pojedinci nesvjesno gaze i negativno komentiraju svoje NAŠE firme zato nam je ovako ,čast izuzecima ja uvjek dokupljujem. [cool]
Nitko ne komentira ove naloge po 40 kom na prodaji !?
Koje su to sada igre ????
40- 33,23
40 -33,24
40 -33,25
40 -33,26
40 -33,27
40 -33,28
80 -33,29
40 -34,00
itd.
dobri dan
pustio sam, nisam piso na tema vartesk da vidim sto ce dogadati se
i nista, NULA prometa, nicega, juce je proslo neki 230 komada po 27 i gotovo
u meduvremnu stiglo izvjesce, a ono je katstrofa
ocekivo sam ne toliki gubitka,gubitak bi bijo jos visi da nisu stavili pod prihod prodaju u rijeci [shocked]
nakon tog sam sve svoje naloge povuko
ko sto reko, ovdi nece bit nista, a ne ko sto split0009jr kaze da ide UP
Bliži se trenutak, momentum prethodi i upućuje na dugoročni OVERSOLD.
Možemo samo up kolega Modrobradi, moram Vas razočarati.
Osim toga postoje 2 dobre vijesti za Varteks, al o tome će se čitati tek uskoro.
necu da se ponavljam, zato cu citirat svoj odgovor
jel vi pratite vjesti vezane za podravku, fimu ami, validus i sve s njima povezano, neka dodje do jos nekih "otkrica" pa ceste vidjeti po koliko nisko validus moze prodavati, vi ocito niste svjesni kakav se kriminal dogadja ovde (i u hrvatskoj i na burzi), zato pamet u glavu i nemojte mislit da ce vartesk brzo dosegnuti neke fascinante razine (jednog dana bi mogao,al kad ce to doci i dali ce doci, to ne znam)
isto tako ne treba naivno vjerovati da ovo ide gore, ovo bas suprotno ne ide nigdje, jer je puno spekulanta koji ce htjet svojih 10% i sto su fima i validus u kriminalnim radnjama
kolega split’0009jr niste u pravu, dionica nece nigdje u kratkom periodu ici, doci ce na 25 kuna i nize koja je trenutno njena realna cjena
zato pamet u glavu
onaj graf sto ga je split0009jr stavijo na forum, sta nije dosao mometnum? gde je taj dugorocni OVERSOLD? zasto je mrtvilo?? glavno da me se optuzuje da drukam a samo govorim istina!!
a koje su to dve vazne vesti za vartesk? da je izvjesce katastrofa i da uprava planira u skoro vrjeme postati regionalni lider?!? moram pitat kosceca sto uzima to sigurno dobro pere
sa ovim kriminalnim radnjama sa FIMA, VALIDUS, i ova bagra koje je s njima povezana sa sumnjivim kapitalom vidjljivo je iz avijona da vartesk ide dole, on nece ni stagnirati
zato sam povuko svoj naloge, vartesk cu pricekat na 19-20 kuna, informacija koje sam imo su govorile da nisu u tolkoj krizi, al ovo, i plus nejasna vlasniska struktura sa validusom i opcenito sa FIMOM govori da se treba cuvati ovakvih dijonica
meni se cini da ce se i ovde dogodit isto ko s ljudim na VLDS koji su usli po best buy cjenam od 23+ kune, pa kad dode pad 2 kune za 10% da vidis sto to znaci
svi vi koji ste ulazili na 27 i 28 prosla dva tjedna ste pogrjesili, a uskoro cete videti na monitor kad se pocne crvenit
evo KUPNJA
Cijena Količina
26,50 210
26,25 90
26,21 50
26,10 10
25,15 10
22,06 70
22,02 250
22,01 180
22,00 1917
20,00 13
a vidi PRODAJA (stavicu samo do 30kuna ono iznad nema smisla vise)
Količina Cijena
1780 27,50
156 27,88
23 27,98
257 28,00
250 29,75
130 29,76
533 29,80
150 29,90
150 29,99
300 31,75
alo, malo manje od 4000 dijonica!!? ko ce to KUPITI?!? [shocked] [shocked] da vredi ne bi bilo na ovim razinama
cekam vartesk na 19-20 kuna ako dode dobro, ako ne dode neka propadne, briga me za njih, oportuna vrijednost cash sto mi lezi je prevelika da bi cekao da nesto dode na svoje razine
spekulativno ima vise boljih prilika za kupit nego cekat vartesk
[bye] [bye] [bye]