Ne znam koje podatke vi koriste Golube, al ja koristim one sa ZSE. tamo sve piše crno na bijelo pa čitajte bolje! FF je uvijek FF, dakle broj dionica u slobodnim rukama i on jest cca 472.tisuće, možda nekad više kod vas, nekad kod drugih, ali nije u TOP10 koji se ne mijenja nikako.
Tržišna kapitalizacija 1.432.224 x 33,4 = 47.836.281kn=6,5 milja Eura.
Mi pričamo o FF kolega Golube, mislim da ste malo fulali.
Kolega Golube, ovo je bio brzi izračun od 45 sek. Nadalje ne pričamo o izračunu tržišne kapitalizacije pa niti ne treba izuzeti samu tvrtku koja je najveći dioničar.
Govorimo broju dionica u slobodnim rukama.
75,42% u rukama TOP 10 uključujući i samu tvrtku. (1.448.443)
24,52% (1.920.807-1.448.443=472364) u rukama javnosti.
Čitajte bolje kolega.
Dobro ja ću ti reći kad nitko neće.Nije sve što je van top 10 ff. Nego je f.f. za VART-R-1 TOČNO 39,39%….ljepa brojka…simpa [rolleyes].Znači da je f.f. 756605 hartija.Probaj i ti izračunati [pray]
ps: free float NIJE SVE SAMO ONO ŠTO JE IZVAN TOP 10
Zašto HANFA dozvoljava da se toliko dugo drže dionice na trezoru za fiktivni ESOP? Zna li tko koliko dugo to smije trajati?
PAZI OVO!!!!!
IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI
PRETVORBE I PRIVATIZACIJE
I KOMPLETNE IMOVINE
[/quote]
PROCITAJTE KOLEGE DA VIDITE KOLIKA IM JE IMOVINA.Obratite paznju na str. od13 do16. [thumbsup]
Ne zelim nikoga nagovarati niti ovo ne mojte smatrati kao nagovor za kupnju vec samo iznosim svoje misljenje.
Slaba mi je nešto prodaja a i kupnja ništa bolja…………
Ne zelim nikoga nagovarati niti ovo ne mojte smatrati kao nagovor za kupnju vec samo iznosim svoje misljenje.
Ja i ne mogu otvoriti ovaj PDF, javlja neku grešku.
Može link kolega?
Dobro, znači konačno ste izračunali free float.
Golube svaka čast, ali ipak bi trebalo uzeti izračun s rezervom. Ovaj tvoj ff vjerojatno uključuje i dionice nekih kolega koji su svojevremeno u Varteksu ugledali zlatno tele, a sad pišu po temama lkpc, adpl, koei i sl. Kupovalo se i drukalo sve u šesnaest od 220 kn pa naviše, a kako se u međuvremenu nisu izjasnili o prodaji istih, za pretpostaviti je da još uvijek čvrsto drže jedan dio. Znači, ff bi trebalo umanjiti za udjele kolega koji su nenadano postali dugoročni ulagači u Varteks.
Ali nije da ne ide – ide i te kako..
Evo samo danas je promet udvostručen, zamalo utrostručen, a kolega jr. je predvidio promet 1100 kn za danas. Bolje si prognozirao pod starim nikom. Zamoli Vjeku da ti ga vrati, nije on loš čovjek..
Ja i ne mogu otvoriti ovaj PDF, javlja neku grešku.
Može link kolega?
[/quote]
ako ne mozete ovoriti link imate ovdije samo nađite Varteks u pdf.
http://www.revizija.hr/hr/izvjesce/revizije-pretvorbe-i-privatizacije/ [cool]
Kolega Petina, ipak je to dokument iz 2004.g. kad se kvadrat stana/prostora u Splitu mogao kupiti za 800-900 DEM, sad je to ipak 2000-12000 Eura ovisno o lokaciji.
Evo uzmimo npr. prodajni prostor Levisa u centru grada, dobrih 70-80m2, gdje bi se sigurno u prodaji mogla dobiti cijena 8-12k Eura. Dakle 1 milja Eura samo taj 1 prostor. BRUTALNO!