Ima nešto novo?? Ovo već i vrapci znaju a kamo li netko ko prati Varteks.
Ima nešto novo?? Ovo već i vrapci znaju a kamo li netko ko prati Varteks.
ajde budi ti vrabac pa nam kazi.
Prenosim samo sta je napisano u dnevnom izdanju Bussinesa od 28.12.2009 gdije je napisan interviju sa varazdinskim gradonacelnikom.
ne pametujem niti pisem stare svima poznate vijesti.
Prenosim samo sta je napisano u dnevnom izdanju Bussinesa od 28.12.2009 gdije je napisan interviju sa varazdinskim gradonacelnikom.
[/quote]
To je vijest stara točno dvije godine.Od onda se zna da Varteks seli proizvodnju van grada Varaždina,da se time oslobađa veliko zemljište za gradnju stanova i bla..bla… (koji stanovi pobogu,zar nema Stanoing dosta robe na skladištu??), da će time troškovi proizvodnje biti puunnooo manji,da će time svi profitirati [rolleyes]…. još samo čekam da objave vijest da su se kinezi prestali baviti tekstilnom…ajte molim vas,što sve to crknutom konju pomaže? Tekstilna industrija je aut kao i drvna i još neke.Varteks je dužan ko Grčka,jedu sami sebe a zmljišta su rezervirana za Igrece i Košćece a ne za male dioničare.Zar Mura nije bilo IME?? A gdje je sad?? Ali naravno,reči ćeš Varteks nije Mura.Slažem se,Varteks je nešto puno gore…na žalost [cry]
golubv @
[/quote]
neznam jeli ja govorim nemkim nerazmunim jezikom ali dragi moj ocito ne citate sta se pise.Dakle ja samo prenosim dio intervijua koji je napravio Bussiness i objavio u dnevnom izdanju a nebi bilo zgorega da se i vi pretplatite pa bi i vi imali tj. citali sta pisu dnevne novine.
Ako mislite da je losa kupnja VART-r-1 po cijeni od 30 kn onda ne znam koja bi to cijena bila povoljna za vas.
[/quote]
neznam jeli ja govorim nemkim nerazmunim jezikom ali dragi moj ocito ne citate sta se pise.Dakle ja samo prenosim dio intervijua koji je napravio Bussiness i objavio u dnevnom izdanju a nebi bilo zgorega da se i vi pretplatite pa bi i vi imali tj. citali sta pisu dnevne novine.
Ako mislite da je losa kupnja VART-r-1 po cijeni od 30 kn onda ne znam koja bi to cijena bila povoljna za vas.
[/quote]
Niti sam spomenuo kupnju niti prodaju,niti namjeravam čitati bussiness.hr,niti mogu biti vrabac jer sam golub…. [bye]
[/quote]
[/quote]
Niti sam spomenuo kupnju niti prodaju,niti namjeravam čitati bussiness.hr,niti mogu biti vrabac jer sam golub…. [bye]
[/quote]
ako vec trgujes na TK onda mozes odvojiti 10 kn za tiskano izdanje Bussinesa.hr a upravo je 28.12. napisano interesantno za VART-r-1 je uprava trazi jos dodatnih 60 000 cet.metara i zele zaokruziti na minimalno 100 000 jer im jedino ta kvadratura nuzna za OPTIMALIZACIJU PROIZVODNOG PROCESA I OCUVANJA KAPACITETA.
p.s.drugi put ne napadaj bez da si razumio sta sam napisa.
Znas li da ce Grad Varazdin izvrsiti prijenos Varteksovog autosajmista na sebe (po dogovoru) a radi se o parceli od 17. 000 cetvornih metara koje su procijenili na 12,6 milijuna kn.Nije problem izracunat koliko je m2 zemlje! A jos je manji problem kad ti je prosijek VART-R-1 ispod 30 kn [lol] [thumbsup]
Taj Bussines.hr je jedno od vecih s….a koje postoje na nasem trzistu. Em sto su im novinari needucirani i mladi karijeristi koji si nedaju truda istraziti osnovne cinjenice a kamoli nesto vise. Naravno posljedica toga su tracerski i senzacionalnisticki naslovi..samo da se nesto proda.
a jos najslađi problem je kad vidis sta ce uprava napravit sa ostatkom zemljista koji je xxxxxx m2 a proizvodnju nece ugasit jer je htijeli mi priznat ili ne i bez obzira na postojecu vlasnicku strukturu VARTEKS JE HRVATSKI BREND.
Ovo me podsijeca kao kad je kolega plavi pisao o ADPL kad je cijena bilo oko 40-tak kn pa su ga vecinom napadali,svata pisali ….e pa moj kolega kazu ljudi SVE U SVOJE VRIJEME.
p.s.
nemojte mislit da usporedjujem ADPL sa VARTEKSOM sve cinjenice govore u korist ADPL samo zelim ukazat da nepisem pizdarije kao sto mi to zeli pripisat razne kolege i da nezaboravim da je trenutna cijena 29,50kn i to ne da je podcijenjeno vec ta cijena nije bila niti u vrijeme TORBARENJA.
Taj Bussines.hr je jedno od vecih s….a koje postoje na nasem trzistu. Em sto su im novinari needucirani i mladi karijeristi koji si nedaju truda istraziti osnovne cinjenice a kamoli nesto vise. Naravno posljedica toga su tracerski i senzacionalnisticki naslovi..samo da se nesto proda.
dragi moj kolega ,vecinom se slazem sa vama jer se u narodu kaze:NIJE BITNO STA JE REKA NEGO TKO!! Moje misljenje je takodjer takvo a pogotovo http://business.hr/hr/Naslovnica znaju napisati svata ALI ovdije se radi o malom INTERVIJU koji je napravio novinarIVICA KRUHOBEREC sa gradonacelnikom Varazdina.
Znas li da ce Grad Varazdin izvrsiti prijenos Varteksovog autosajmista na sebe (po dogovoru) a radi se o parceli od 17. 000 cetvornih metara koje su procijenili na 12,6 milijuna kn.Nije problem izracunat koliko je m2 zemlje! A jos je manji problem kad ti je prosijek VART-R-1 ispod 30 kn [lol] [thumbsup]
[/quote]
Misliš na ovo?? 19.07.2008 ….
NEKRETNINE
Varteks bolje prošao u zamjeni zemljišta s Varaždinom
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
VARAŽDIN – O zamjeni zemljišta između Grada Varaždina i tvrtke "Varteks", čiji je jedan od glavnih strateških poslovnih ciljeva preseljenje pogona tvrtke na novu lokaciju, razgovaralo se na današnjoj sjednici varaždinskog Gradskog poglavarstva.
Cilj današnjeg razgovora i dogovora je zamjena zemljišta između Grada Varaždina i Varteksa (ZSE:VART-R-1) čime bi se ubrzao proces izgradnje novih pogona tvrtke i njeno preseljenje, rekao je predsjednik uprave Varteksa Zoran Koščec.
Prema današnjem dogovoru, Grad je na području poslovne zone u Brezju ustupio zemljište površine 148 tisuća metara četvornih na prostoru predviđenom za izgradnju nove tvornice. Zauzvrat je dobio zemljište površine 17 tisuća metara četvornih na području naselja Biškupec. Kada je u pitanju zemljište koje je dobio grad, riječ je o atraktivnom zemljištu zbog blizine gradskog središta te blizine izgrađene komunalne infrastrukture. S druge strane zemljište koje je ustupljeno Varteksu, i današnji sporazum, nesumnjivo će ubrzati proces preseljenja, objasnio je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.
Preseljenje Varteksa na novu lokaciju važno je zbog objedinjavanja i osuvremenjivanja proizvodnih procesa unutar tvrtke, što će bitno smanjiti troškove energenata kao i ostale troškove, dodao je Košćec. Vrijednost zemljišta u Biškupcu, koje je dobio grad, iznosi 12.614.000 kuna, dok je vrijednost zemljišta u Brezju nešto veća i iznosi 13.413.000 kuna.
Iako je preseljenje tvrtke prioritet u poslovanju, ipak se malo kasni. Preseljenje je bilo planirano za kraj 2009. godine, no, s obzirom na trenutnu dinamiku vjerojatnije je da će do preseljenja doći u prvom kvartalu 2010. godine. O visini iznosa investicije i načinima financiranja gradnje novih pogona još je rano govoriti, rekao je Koščec.
Osim zamjene zemljišta, dogovoreno je prenamjena i zajedničko korištenje poslovnog prostora tvrtke na sadašnjoj lokaciji površine 3000 metara četvornih. Zajedničkim upravljanjem i programima mogli bi nastupiti prema državnim i međunarodnim institucijama koje sufinanciraju slične projekte, objasnio je Koščec, dok je Čehok dodao da se na tom prostoru planiraju organizirati sadržaji poput muzeja tekstila, muzeja modne industrije i slično.
To je bilo tako daaavvvnnoooooooo …19.07.2008 [yawn]…daj nešto friško [pray]
ps.ostalo ti je rekao kolega Darzo..