Po ovome što vidim evo što se dogodilo i događa.
Kupac je vjerojatno neki fond koji je špekulativno ušao u dionicu.
I gle vraga već vam prodaje te iste dionice naravno sa razlikom u cijeni od 15-20 %.
A već mi pada na pamet ko bi to mogao biti – Erste.
Ovo je sve pretpostavka na temelju viđenog danas, nikakve info oko ovoga nemam.
I gle vraga već vam prodaje te iste dionice naravno sa razlikom u cijeni od 15-20 %.
moš mislit što može prodati 200.000 komada
možda uspije prodati koju tisuću sa 10% zarade
[/quote]
Naravno da neće svih 200 000.
Ali će smanjiti ulaz.
Gle kakvi špekulanti.
[/quote]
Naravno da neće svih 200 000.
Ali će smanjiti ulaz.
Gle kakvi špekulanti.
[/quote]
Plavi nije ušao, a kupovao je po 210 i izašao sa njemu znamim gibitkom.
Plavi nije ušao, a kupovao je po 210 i izašao sa njemu znamim gibitkom.
Odvrti temu, ja sam kupovao po 130-140 2006. ili 2007. pa to prodavapo po 240-260. A onda nešto kupovao kad je padalo, istina to prodao onda sa gubitkom.
Netko je počeo prodavati…netko sitni danasa odmah kapitalizira dobit…
To je istina, trejderi uzeli 10% i izašli van, ali mislim da griješe. Nije netko danas utukao ogromnih 6 miliona u ovu dionicu da bi izgubio lovu i držao cijenu na 30 kn mjesecima. ovdje treba malo sačekati i današnjom kupnjom može se dići 50-100% u par mjeseci.
Ako pogledate transakcije, vidi se da je danas skoro sve otišlo velikom igraču, a da su mali od tih 200.000 komada uzeli možda 10% što je zanemarivo. biti će ovo slićna priča kao na KORF kad je išlo nedavno 200.000 komada po nekih 23 kn, a sad je na 46 kn pa računajte kolika je tu zarada. Do 40 kn sve je jako dobra kupnja [thumbsup]
trejderi se naguravaju na prodaji, ali kad ih današnji veliki kupac počisti sve do 40 kn u jednom potezu, pa cijenu usidri na 40 kn, bit će plača [tongue]
Kupnja – VART-R-1
20 33,85
100 33,80
3.359 33,78
450 33,77
300 33,75
Prodaja – VART-R-1
206 37,97
466 37,98
30 38,00
200 38,45
700 38,50
trejderi se naguravaju na prodaji, ali kad ih današnji veliki kupac počisti sve do 40 kn u jednom potezu, pa cijenu usidri na 40 kn, bit će plača [tongue]
Kupnja – VART-R-1
20 33,85
100 33,80
3.359 33,78
450 33,77
300 33,75
Prodaja – VART-R-1
206 37,97
466 37,98
30 38,00
200 38,45
700 38,50
uzeo još kad se nudi.
Ovdje je isto danas bila zarada od 30%…uopće nije loše…kupio nešto u petak…šteta što mi za par sekundi nije prošao još jedan nalog…bilo bi odlično…ali ni ovako nije loše…
Ja bi ipak volio čuti barem jedan razlog zašto ova dionica vrijedi.Pojest će sami sebe i to brzinom munje.Tekstil po meni jednostavno nema nikakve šanse a s nekretninama Igreci i kompanija znaju kako i pošto.Kakve veze ima to što Varteks u različitim oblicima postoji već 100 godina? Ama baš nikakve."trajalo je dok je trajalo,sad je gotovo i više ne traje."Nemaju za plače već mjesecima,namjerno ništa ne poduzimaju a ova kriza im je došla kao naručena da unište firmu.Nek me netko uvjeri u suprotno,bit ću sretan zbog cca.3000 radnika [pray]
Ja bi ipak volio čuti barem jedan razlog zašto ova dionica vrijedi.Pojest će sami sebe i to brzinom munje.Tekstil po meni jednostavno nema nikakve šanse a s nekretninama Igreci i kompanija znaju kako i pošto.Kakve veze ima to što Varteks u različitim oblicima postoji već 100 godina? Ama baš nikakve."trajalo je dok je trajalo,sad je gotovo i više ne traje."Nemaju za plače već mjesecima,namjerno ništa ne poduzimaju a ova kriza im je došla kao naručena da unište firmu.Nek me netko uvjeri u suprotno,bit ću sretan zbog cca.3000 radnika [pray]
Možda je to netko kupovao za strateškog partnera…za nekog tko zna kako izvući varteks iz krize…možda su jednostavno se odlučili baviti nečim drugim…to će vrijem pokazati!
Ja sam siguran da s obzirom na nekretnine koje ima varteks ima da neće prestati postojati…a sad da li će se baviti tekstilom…to i nije toliko važno!