PREDSTAVLJEN NOVI KOORPORATIVNI IMIDŽ VARTEKSA ! Punim jedrima naprijed 🙂
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=1025a611-d77c-4d3b-983a-1b15768634fc&ref=lastadd
PREDSTAVLJEN NOVI KOORPORATIVNI IMIDŽ VARTEKSA ! Punim jedrima naprijed 🙂
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=1025a611-d77c-4d3b-983a-1b15768634fc&ref=lastadd
Novi imidž je donio današnji pad na 155,00 [kiss]
Ništa strašno.na ovoj nelikvidnoj i nemožeš napraviti transakciju a da ne pomakneš cijenu odmah za nekoliko posto.Ali kad dođe na red odradit će par puta po 10% dok si rakao keks.A onda kad krdo primjeti ,gle Varteks je krenuo,onda još barem toliko.Ova dionica je 40% mog portfelja a kupio sam namjerno, i zablokirao se
namjerno,nebi li sam sebe sprečio da trgujem dnevno ili tjedno i polako ali sigurno gubio novac.Nemojte zaboraviti,Kostolany je rekao-poznavao sam mnogo igrača koji su trejdali ali ni jednog koji na kraju nije izgubio sve novce.A taj simpatični starac zna (ili je znao,neznam jel još živ)sve o burzi. [wink]
Ništa strašno.na ovoj nelikvidnoj i nemožeš napraviti transakciju a da ne pomakneš cijenu odmah za nekoliko posto.Ali kad dođe na red odradit će par puta po 10% dok si rakao keks.A onda kad krdo primjeti ,gle Varteks je krenuo,onda još barem toliko.
Naravno da ništa strašno, dapače, danas sam si smanjio ulaz na vrlo lijepih 164,00 zahvaljujući nekom kome se jako žurilo [cool]
Ova dionica je 40% mog portfelja a kupio sam namjerno, i zablokirao se
namjerno,nebi li sam sebe sprečio da trgujem dnevno ili tjedno i polako ali sigurno gubio novac.Nemojte zaboraviti,Kostolany je rekao-poznavao sam mnogo igrača koji su trejdali ali ni jednog koji na kraju nije izgubio sve novce.A taj simpatični starac zna (ili je znao,neznam jel još živ)sve o burzi. [wink]
Pametno kolega, brzo sam i sam to shvatio i današnjim pregrupiranjem na Varteks gasim Gledalicu…
[tongue]
U SDA povećan temeljni kapital Varteksa
U sustavu Središnje depozitarne agencije danas je provedeno povećanje temeljnog kapitala tvrtke Varteks, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.
Društvo je na Glavnoj skupštini 13. srpnja 2007. godine donijelo odluku o povećanju temeljnog kapitala izdavanjem novih dionica. Temeljni kapital povećan je izdavanjem 374.948 novih redovnih dionica oznake VART‐R‐1 pojedinačnog nominalnog iznosa 200 kuna. Na taj način temeljni kapital je povećan s iznosa od 309.171.800 kuna za iznos od 74.989.600 kuna, tako da ukupni temeljni kapital nakon povećanja iznosi 384.161.400 kuna i podijeljen je na 1.920.807 redovnih dionica pojedinačnog nominalnog iznosa 200 kuna. Opisane promjene vezane za dionice društva bit će upisane u trgovinski sustav Zagrebačke burze sa idućim trgovinskim danom. Zadnja cijena dionice Varteksa jučer je iznosila 162,99 kuna, što je rast od 1,24 posto u odnosu na završnu cijenu dan ranije.
Taj ESOP program mi nije skroz jasan,pogotovo hrvatska inačica.Piše da se prodaju dionice radnicima 30% jeftinije od prosječne cijene u zadnja 3 mjeseca ali ne jeftinije od tri mjeseca nakon što je zakon donesen.Kad je zakon o ESOP programu donesen u HR??
A druga stvar,u ESOP ulaze samo dionice koje se odnose na nekretnine u Srbiji.Nekretnine u C.Gori i Bosni kao i one naknadno pronađene u hrvatskoj koje također nisu upisane u temeljni kapital ne ulaze u ESOP.Ovih 75mil.kuna je sve skupa a koliko od toga se odnosi na Srbiju toliko ulazi u ESOP.To znači da se neće svih 374.948 novih dionica prodavati radnicima po povlaštenim uvjetima nego samo onaj dio koji se odnosi na vrijednost nekretnina pronađenih u Srbiji.A koliki je to postotak ili broj novoizdanih dionica.??Izgleda da opet lud hebe zbunjenog. [embarass]
Ljudi čitajte Poslovni,starna 14? [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Povečanje temeljnog kapitala je išlo po 200 kuna, kolika je i nominala , dionica je ispod BV, nevjerojatno da se trži po ovim cijenama. Još kad uzmemo u obzir obrat u poslovanju.. treba na skupštini konačno postaviti pitanje fer valuacije nekretnina koje ima Varteks, ovo je nevjerojatno, da tvrtka preko 10 godina nije radila revalorizaciju svojih nekretnina, a znamo koliko one vrijede trenutno u usporedbi sa inime što je prikazano u bilanci.
Sve dolazi na svoje kad tad, pa će tako i ovo.
Kad neće Srbi, će Crnogorci 🙂
Varteks obukao članove crnogorske olimpijske delegacije
Povodom suradnje Varteksa i Crnogorskog olimpijskog komiteta za Olimpijske igre 2008. održana revija na Plavnici
Povodom suradnje Varteksa i Crnogorskog olimpijskog komiteta za Olimpijske igre 2008., 5. lipnja je u turističkom naselju Plavnica kod Podgorice održana revija Varteksove odjeće koju će crnogorski sportaši i članovi olimpijske delegacije nositi u svečanim i neformalnim prigodama na Olimpijskim igrama u Pekingu. Reviji je prisustvovao državni politički vrh na čelu s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, članovi diplomatskih predstavništava, crnogorski poduzetnici i brojni mediji. Varteks je za olimpijce izradio odijela i ženske kostime, dok će u slobodno vrijeme nositi majice, sakoe i bermude. U suradnji s crnogorskom modnom kreatoricom Marinom Banović-Nikolić osmišljene su kape i torbe s izvezenim logotipom Crnogorskog olimpijskog komiteta. Uz reviju odjeće za sportaše, na reviji je ujedno prikazana aktualna kolekcija Varteksovog premium branda Di Caprio M&W.
http://www.poslovni.hr/82686.aspx
" U budućnosti ovaj varaždinski tekstilac planira iskorak na nova tržišta Indije i Rusije. Osim toga, Varteks se seli na novu lokaciju u predgrađe Varaždina dok će se atraktivna lokacija u središtu grada pretvoriti u poslovni kompleks. "Nastavljamo s koracima koji će stari Varteks, desetljećima orijentiran na proizvodnju, preobraziti u modernu, profitabilnu modnu kompaniju u potpunosti prilagođenu zahtjevima tržišta", poručuje predsjednik Uprave Varteksa. "
" planiraju izvoz u Rusiju i Indiju "