Von Braun: ” Von Braun: ” Nema još 3Q. Koje navlačenje. LJudi , pamet u glavu.[smiley10] ” E ljudi moji. Tko je kupovao na 270kn? Hm[smiley5] ” ajde ne pricaj gluposti. hoces rec da je VART losa
kupnja na 270?
Kako može uopće reči da je loša kupnja po 270, kada mu je ovo vjerojatno prvi susret sa Varteksom.
U mom selu bi rekli, prvo ispeci , pa reci.
[smiley2]
Gospon plavi, zbog čega je varteks sad u ovom trenutku dobra investicija za vas, odnosno zašto ste ušli u tu dionicu. Ako se smije znati, ako ne, opet dobro,
Gospon plavi, zbog čega je varteks sad u ovom trenutku dobra investicija za vas, odnosno zašto ste ušli u tu dionicu. Ako se smije znati, ako ne, opet dobro,
Naravno da može.
Ova dionica je na ovim razinama od 4. mjeseca ove godine, što i nije toliko bitno, ali može biti indikativno.
Neke su u međuvremenu odradile strašne poraste cijena , većina kojih bez ikakvih promijena bilo u poslovanju ili nećem drugom a ticalo bi se odnosno prema cijeni same dionice.
Međutim, imamo izvješće, odnosno najavu istog, o dobiti od 5,2 milijuna kuna. dobit od 5,2 milijuna kuna kod tvrtke koja je godinama u konsolidaciji poslovanja, u zadnje vrijeme poslovanju oko nule, međutim ovo je ipak veliki iskorak. Živnulo je i trgovanje dionicom, kada sam prije nekoliko mjeseci izašao iz ove dionice , uspjeh je bio ako je dnevno trgovanje bilo preko 100 t. kuna, a znalo se čak desiti da trgovine uopće i nema.
Porast cijene sa povećanim prometom u svakom slučaju je pozitivan signal.Neki dan je prošao paket od
20 000 komada po cijeni od 265 kuna. To se desilo u vremenu dok je trgovina na burzi tih dana bila više manje oko 250-260 kuna, dakle paket je prodan uz određenu premiju što je dosta rijetko, dakle vrlo indikativno. Nadalje imamo novu najavu Uprave da je pri kraju dogovor sa gradom oko preseljenja tvornice van grada ( ili na rubni dio grada ) , s time da je postojeći prostor predviđen za izgradnju poslovno stambenog kompleksa. Znaći izgledna je u skoroj budučnosti prenamjena prostora ( isto čeka i TOZ ), samim time mora doći do revalorizacije imovine , koju Varteks nije radio već 9 godina. Kaad revaloriziraju svu svoju vrijednu imovinu , a imaju je na pretek, kao rijetko koja tvrtka koja kotira na burzi u HR. ,bojim se i pomisliti kolika će biti nova book vrijednost po dionici.
Ovih 20 000 komada je vjerojatno prodao trezor, i to će se lijepo vidjeti na sljedećem izvješću.
Ne zaboravimo da Varteks ima još oko 230 000 dionica u vlastitom trezoru, za koje je očito Uprava pametno odlučila da ih ne prodaje , jer je bila svjesna da će , i hoče, dionica vrijediti više u budučnosti i pametno je čekala / čeka. Trenutno su te dionice zavedene u izvještajima knjigovodstveno po cijeni ulaza , ako se ne varam, neka me netko od kolega ispravi , trezor je to kupio 2003. netom prije ulaska u 1. kotaciju po cijenama od 35-40 kuna ( tada je to bilo 140 000 komada ). Razlika u ulaznoj i izlaznoj veličini je ogromna , blago rečeno. OK, neće sve biti prodano vjerojatno, ali svako milijun je ovoj tvrtki velik ko palača, jer do nedavno su bili u gubicima.
da se malo nadovezem na Plavog. konkretno se u Varaždinu radi o 200.000 m2 zemljišta na kojem se trenutno nalazi tvornica. Varteks se definitivno seli iz centra, a na tom prostoru kreće izgradnja poslovno-stambenog kompleksa. Najvažnije u cijeloj priči je da Varteks (isto kao i TOZ [smiley2]) NEĆE prodavati svoje zemljište, već će sam biti investitor u cijeloj priči.
O ostalim nekretninama ovaj put necu pricati. pomnozite brojkice, da recimo samo prodaju ovo zemljiste i recimo robnu kucu na Jelačić placu, pa podjelite sa brojm dionica. vidjet cete da je trenutna cijena smijesna i nece jos dugo biti na ovim razinama…
Meni Sasko jedino nije jasno je li umnožak očekivane zarade, i revalorizacije veći kod Varteksa ili kod TOZ-a.
Nekako mi se čini da je kod TOZ-a ipak veće, ali Varteks je s druge strane 1. kotacija i bolja vlasnička struktura.[smiley2]
Kako god okreneš mislim da je zarada izgledna na jednom i drugom, vrijeme će pokazati.
Meni Sasko jedino nije jasno je li umnožak očekivane zarade, i revalorizacije veći kod Varteksa ili kod TOZ-a.
Nekako mi se čini da je kod TOZ-a ipak veće, ali Varteks je s druge strane 1. kotacija i bolja vlasnička struktura.[smiley2]
Kako god okreneš mislim da je zarada izgledna na jednom i drugom, vrijeme će pokazati.
zadnja recenica ti je 100% tocna. TOZ je u ZG, VART ima brdo nekretnina o kojima cemo pisati nekom drugom prilikom.
Evo recimo samo jedan podatak koji se tice nekretnina u Srbiji…
…najveća je hrvatska tekstilna kompanija došla u posjed svih svojih nekretnina čija je knjigovodstvena vrijednost procijenjena na 10 milijuna eura. Riječ je o 33 prodavaonice i robne kuće ukupne površine 8 tisuća četvornih metara u svim većim gradovima, a uzmu li se u obzir godišnji promet od 15 milijuna eura koji je Varteks u godinama prije rata ostvarivao na ovom tržištu i činjenica da su prostori smješteni na atraktivnim lokacijama u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, Prištini, Podgorici i drugim većim gradovima, njihova prava vrijednost je znatno veća.
zaboravio sam samo napisati da je ova gornja procjena dio jednog clanka objavljenog 2003. godine. tako da danas sigurno mozemo govoriti da se radi o cca 20 milja EURica samo u Srbiji
da se malo nadovezem na Plavog. konkretno se u Varaždinu radi o 200.000 m2 zemljišta na kojem se trenutno nalazi tvornica. Varteks se definitivno seli iz centra, a na tom prostoru kreće izgradnja poslovno-stambenog kompleksa. Najvažnije u cijeloj priči je da Varteks (isto kao i TOZ [smiley2]) NEĆE prodavati svoje zemljište, već će sam biti investitor u cijeloj priči. O ostalim nekretninama ovaj put necu pricati. pomnozite brojkice, da recimo samo prodaju ovo zemljiste i recimo robnu kucu na Jelačić placu, pa podjelite sa brojm dionica. vidjet cete da je trenutna cijena smijesna i nece jos dugo biti na ovim razinama…
tržište trenutno Varteks cijeni na cca 55 milja eura.Jednostavna računica pokazuje da će samo zemlja nakon što krene stambeno poslovna gradnja vrijediti skoro toliko. Na stranu ostala imovina i trgovački biznis.
Mali čovjek mora prepoznati takav trenutak kad velikima odgovara niska cijena i ukrcati se unutra i čekati porast. Varteks je jedna od onih najslađih dionica kad bez straha kupuješ, sjediš u birtiji i čekaš da ti veliki igrači poduplaju vrijednost.
zaboravio sam samo napisati da je ova gornja procjena dio jednog clanka objavljenog 2003. godine. tako da danas sigurno mozemo govoriti da se radi o cca 20 milja EURica samo u Srbiji
Evo i službenog dokumenta, ma sve imam.
Stranica 14. i 15.
Ovakav pad cijene nakon izvještaja koji je 4 puta bolji nego prošle godine. Izvještaja koji je opravdao sva očekivanja još od vremena kada je dionica bila na 290 Kn je moguć samo na našoj burzi.
Van svake pameti.[smiley15]
Ovakav pad cijene nakon izvještaja koji je 4 puta bolji nego prošle godine. Izvještaja koji je opravdao sva očekivanja još od vremena kada je dionica bila na 290 Kn je moguć samo na našoj burzi. Van svake pameti.[smiley15]
Ma neka,kolega. Doći će i naših 5 minuta!! Strpljenja samo… [smiley11]