VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hm to nisu neke prevelike količine osim ako nema neki nalog od 1000 kom. na 256 pa se ovi male slažu ispod…

Ako moze update K/P

Hvala

VART-R-1 Vrijeme: 14:00:05
Kupnja Ukupno ponuda 37
Ukupno dionica 8794
243,90 6
235,01 107
235,00 508
234,01 73
234,00 49
Prodaja Ukupno ponuda 33
Ukupno dionica 2995
249,97 47
249,99 60
250,00 73
250,88 40
250,89 52

Svi koji prate FIMU znaju da ona voli polako ali konstantno (rasti mislim);-))))
Dakle, nije onaj kojem se naglo digne pravi već je to onaj kojem uvijek stoji pomalo i uvijek je spreman.
Ako se ne varam prije manje od 3 godine ova je dionica bila na 37 … sad na ca 240 … dajte prestanite gledati svaki dan u te televizore … odmorite mjesec, dva i nakon ljeta zaključite da ne samo da na ljetovanje niste ništa potrošili već i da vam je ponešto ostalo … FIMA brine za vas …

Imam ruku k'o Alija Sirotanović; sitna lova mi samo klizi kroz prste, a do velike ne mogu ...

coca-cola: ” Business.hr 16.05.2007 10:44 Pročitaj komentare(0) Varteks d.d. je u prvom tromjesečju ove godine ostvario dobit od 1,03 milijuna kuna, što je 249,06 posto ili 1,7 milijuna kuna bolje od rezultata ostvarenog u prvom tromjesečju 2006. godine. Ukupan prihod ostvaren u prva tri mjeseca ove godine iznosi 101,9 milijuna kuna što je 4,04 posto ili 3,9 milijuna kuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupni rashodi u ovom razdoblju iznose 100,9 milijuna kuna što je rast od 2,26 posto ili 2,2 milijuna kuna u odnosu na prva tri mjeseca 2006. godine. Najbolji pokazatelj pozitivnih trendova u kompaniji je rezultat iz poslovnih aktivnosti koji iznosi 4,6 milijuna kuna što je za 4,1 milijuna kuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupni rezultati prodaje u zemlji za razdoblje od tri mjeseca iznose 45,9 milijuna kuna što je 3,54 posto ili 1,6 milijuna kuna bolje od prodaje u istom razdoblju prošle godine ” I u čemu je onda problem ne kužim? Jel netko štopa? Ima možda netko K/P? Jer u zadnje vrijeme na topicu kupnja/prodaja baš ljudi i ne odgovaraju… [smiley3]

I ja sam ovo vidio. Od kuda sada 1,7m. Na ZSE ne piše tako u konsolidiranom izvješću.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Od kuda sada 1,7m. Na ZSE ne piše tako u konsolidiranom izvješću.

Možda je to brojka iz nekonsolidiranog…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Varteks: u prvom tromjesečju dobit 1,03 mil. kuna
Varteks je po prvi put od kada je započet proces intenzivnog restrukturiranja ostvario pozitivan rezultat i dobit u jednom poslovnom razdoblju
Varaždinski Varteks d.d. u prvom je tromjesečju ove godine ostvario dobit od 1,03 milijuna kuna, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada je zabilježen gubitak od oko 200 tisuća kuna, objavili su iz Varteksa.

Ostvareni rezultati, kako se navodi, potvrđuju pozitivne trendove započete u
2005. i najavljuju daljnje jačanje tvrtke kroz poslovnu strategiju usmjerenu ka stvaranju profitabilne modne kompanije.

Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 101,9 milijuna kuna što je porast od 4 posto. Ukupni su pak rashodi povećani 2,2 posto, na 100,9 milijuna kuna.

Najbolji pokazatelj pozitivnih trendova u kompaniji je rezultat iz poslovnih aktivnosti koji iznosi 4,6 milijuna kuna, što je za 4,1 milijuna kuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prodaja na domaćem tržištu u prva tri mjeseca iznosila je 45,9 milijuna kuna, što je porast od 3,5 posto ili za 1,6 milijuna kuna prema istom lanjskom razdoblju.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine preko maloprodaje plasirano je za 14,4 posto više proizvoda i trgovačke robe nego godinu ranije.

Ukupan prihod u maloprodaji iznosi 35,7 milijuna kuna, što je udio od 35 posto u ukupnim prihodima, navodi se u priopćenju. Rast plasmana proizvoda i trgovačke robe ostvaren je i u veleprodaji za 20,2 posto.

Na inozemnim tržištima Varteks je ostvario izvoz od 6,6 milijuna eura, a glavna izvozna tržišta i dalje su zemlje Europske unije. Izvoz u Njemačku porastao za 30,5 posto, u Italiju za 10,4 posto, a zabilježen je i rast izvoza u zemlje bivše Jugoslavije. Tako je izvoz u BiH porastao za 54,1 posto te u Srbiju i Crnu Goru za 45,3 posto.

Varteks je po prvi put od kada je započet proces intenzivnog restrukturiranja ostvario pozitivan rezultat i dobit u jednom poslovnom razdoblju, što je velik uspjeh, a u nadolazećem razdoblju očekuje se daljnje unapređenje svih vidova poslovanja i ostvarenje pozitivnih poslovnih rezultata, kazao je Zoran Košćec, predsjednik Uprave Varteksa. (Hina, Bankamagazin)

quark: ” Od kuda sada 1,7m. Na ZSE ne piše tako u konsolidiranom izvješću. ” Možda je to brojka iz nekonsolidiranog…

malo je stvar nejasna, mislim da je dobit varteksa u 1Q 1,03 milje kuna, a ovo šta je na ZSE je konsolidirano s tim da su dva ista izvještaja plasirana, ako nisu promijenili. Kako god bilo stvari se odlično razvijaju, a tek će biti bolje. Varteks je postao ozbiljna firma sa ovakvim rezultatima.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

hm, moze bit da se ceka vise naloga na prodaji… inace broj komada na prodaji je porastao sa jutarnjih 1.020, na sadasnjih 2.303, dok je kupnja otprilike ista

danas je prodaja jos ojacala na 3.386 komada
kupnja jos uvijek strpljivo ceka sa 8.687 komada, otprilike isto kao jucer… imam osjecaj da bi uskoro moglo biti ciscenja prodaje… no to je samo osjecaj, zar ne, a burza se ne bazira na osjecajima[smiley1]

“Please, God, Just One More Bubble.”

Kad cijena pada na ovako bijednom prometu,onda se ne brinem previše… S ovakvim rezultatima rast nam je zajamčen…

Ne brinem niti ja….

Ali mi je smijesna logika na hr trzistu kapitala….. Firma nakon ohoho godina po prvi puta ostvari pozitivan rezultat i investitori to ne znaju nagraditi! [smiley7]

"If you don't know jewelry, know the jeweler." - Warren E. Buffett

Kada malo gledam unatrag, ponavlja se situacija koja se desila nekoliko puta.

Cijena u tjedan-dva naraste za 10-ak %, onda se malo spusti i “zabetornira” na toj razini. Vartex je sada krenuo u svoj ciklus koji je podpomognut neizvješnošću izlaska FI došao do 260,00.

Razloga za brigu nema, a pogotovo ne za one koji su u vart-u dugoročno. Ovo možda nije najdionica za daytrading, ali za duže razdoblje je odlična.

moje skromno mišljenje

lp

Čekam HEP....

New Report

Close