Varteks je fino potegnul otkad sam vam rekel šta znam. Rezultati budu u utorak ili sredu, tak mi kažu iz Uprave i budu onak dobri. Mislim da Varteks onda bude preskočil 260 kuna. I ja imam dionice Varteksa da se zna.
ako te ja dobro pratim danas je jedan od zadnjih dana za dobar ulaz u ovog tekstilno-trgovačkog diva.
KOje ste vi barske nutrije (jedem zivotinjsko carstvo pa gluposti pricam). Ocito svi znaju za Q1. Na 220 nitko nije htio jucer a sad na 240. Nevolim brzu lovu. Polakao ali sigurno
možda bi se mogla ponoviti priča kao sa Viaduktom, iako sumnjam.
Činjenica je da se kupuje i cijena raste par dana prije izvješće.
Po meni 1 Q sa nulom bi bio dobar rezultat, sve preko toga je odlično i iznad očekivanja.
2004 godine sadašnja uprava preuzima kormilo od stare i zatiče slijedeće stanje:
gubitak 66,5 mil.kuna, 3700 zaposlenih i već u ožujku 2005 se kreće sa čišćenjem firme. Od početka 2005 postiže se kontinuirani rast poslovanja i samim tim i prihoda u onim poslovnim cjelinama koje predstavljaju strateški cilj uprave, a to su maloprodaja veleprodaja i B2B. Tijekom 2005 ostvaruje se pozitivan trend, a isti se potvrđuje i u 2006 godini kad se gubitak smanjuje 14 puta u odnosu na 2005.
Svi ključni pokazatelji uspješnosti kao što su ROE,ROA, razni koeficijenti zaduženosti i likvidnosti bilježe napredak i pozitivan trend.
Nova uprava otvara nove dućane i preuređuje postojeće (City cebtar, Quatris, Centar Kaptol i drugi).
U maloprodajnu mrežu uvode se novi, opće poznati brandovi kao što su s.oliver, luisa cerano, essenza, kenvelo, marc o polo). Proširuje se suradnja s najvećim inozemnim partnerima Versace i Boss za koje se razvijaju nove tkanine. Istovremeno se zatvara sve ono što u prošlosti nije imalo optimalne rezultate odnosno ono što je nosilo gubitke, restrukturiraju se lohn kupci sa kojima se radilo sa malim maržama i kapaciteti se koriste za kupce kod kojih su marže značajno veće. Vode se pregovori sa strateškim partnerima iz Italije vezano za zajedničku proizvodnju tkanina, a samim tim osigurano je i tržište za Tivarove tkanine.
Prema nekim procjenama prihodi u 2007 u svim segmentima biti će značajno veći od ostvarenih u 2006, a najviše u maloprodaji, veleprodaji i B2B. Po meni promet u 2007 može se očekivati na nivou od 460 do 470 mil kuna, a neto dobit mogla bi biti između 6-10 mil kuna.
Zato mislim da je dionica Varteksa kvalitetno ulaganje jer se tek u budućnosti očekuje otvaranje novih maloprodajnih dućana u novim shooping centrima po Zagrebu i Hrvatskoj. (Zaprešić, Buzin, Lanište….)
Zato mislim da je dionica Varteksa kvalitetno ulaganje jer se tek u budućnosti očekuje otvaranje novih maloprodajnih dućana u novim shooping centrima po Zagrebu i Hrvatskoj. (Zaprešić, Buzin, Lanište….)
A možda bude koji dućančić i u Avenue mallu… [smiley1]
A prije tjedan dana su neki pucali po 218-220.
Bravo!.
Svi ocekuju u 2 dana 10% .
E pa neide tako.
Kako se samo povlače nalozi s prodaje, pobjegli svi koji su stavili ispod 250 da im ne bi pojeli do kraja dana [smiley2]
…..ja sam bio stavio neku siću na 260….i pobjego glavom bez obzira..
Btw. upravo prošlo 300 komada na 250…..[smiley2]
…..usput na 250 još samo 14 komada….ko da slušam uličnog prodavača…..još malo pa nestalo!!