VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Varteks je fino potegnul otkad sam vam rekel šta znam. Rezultati budu u utorak ili sredu, tak mi kažu iz Uprave i budu onak dobri. Mislim da Varteks onda bude preskočil 260 kuna. I ja imam dionice Varteksa da se zna.

ako te ja dobro pratim danas je jedan od zadnjih dana za dobar ulaz u ovog tekstilno-trgovačkog diva.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

KOje ste vi barske nutrije (jedem zivotinjsko carstvo pa gluposti pricam). Ocito svi znaju za Q1. Na 220 nitko nije htio jucer a sad na 240. Nevolim brzu lovu. Polakao ali sigurno

možda bi se mogla ponoviti priča kao sa Viaduktom, iako sumnjam.
Činjenica je da se kupuje i cijena raste par dana prije izvješće.
Po meni 1 Q sa nulom bi bio dobar rezultat, sve preko toga je odlično i iznad očekivanja.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

2004 godine sadašnja uprava preuzima kormilo od stare i zatiče slijedeće stanje:
gubitak 66,5 mil.kuna, 3700 zaposlenih i već u ožujku 2005 se kreće sa čišćenjem firme. Od početka 2005 postiže se kontinuirani rast poslovanja i samim tim i prihoda u onim poslovnim cjelinama koje predstavljaju strateški cilj uprave, a to su maloprodaja veleprodaja i B2B. Tijekom 2005 ostvaruje se pozitivan trend, a isti se potvrđuje i u 2006 godini kad se gubitak smanjuje 14 puta u odnosu na 2005.
Svi ključni pokazatelji uspješnosti kao što su ROE,ROA, razni koeficijenti zaduženosti i likvidnosti bilježe napredak i pozitivan trend.
Nova uprava otvara nove dućane i preuređuje postojeće (City cebtar, Quatris, Centar Kaptol i drugi).
U maloprodajnu mrežu uvode se novi, opće poznati brandovi kao što su s.oliver, luisa cerano, essenza, kenvelo, marc o polo). Proširuje se suradnja s najvećim inozemnim partnerima Versace i Boss za koje se razvijaju nove tkanine. Istovremeno se zatvara sve ono što u prošlosti nije imalo optimalne rezultate odnosno ono što je nosilo gubitke, restrukturiraju se lohn kupci sa kojima se radilo sa malim maržama i kapaciteti se koriste za kupce kod kojih su marže značajno veće. Vode se pregovori sa strateškim partnerima iz Italije vezano za zajedničku proizvodnju tkanina, a samim tim osigurano je i tržište za Tivarove tkanine.

Prema nekim procjenama prihodi u 2007 u svim segmentima biti će značajno veći od ostvarenih u 2006, a najviše u maloprodaji, veleprodaji i B2B. Po meni promet u 2007 može se očekivati na nivou od 460 do 470 mil kuna, a neto dobit mogla bi biti između 6-10 mil kuna.

Zato mislim da je dionica Varteksa kvalitetno ulaganje jer se tek u budućnosti očekuje otvaranje novih maloprodajnih dućana u novim shooping centrima po Zagrebu i Hrvatskoj. (Zaprešić, Buzin, Lanište….)

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Zato mislim da je dionica Varteksa kvalitetno ulaganje jer se tek u budućnosti očekuje otvaranje novih maloprodajnih dućana u novim shooping centrima po Zagrebu i Hrvatskoj. (Zaprešić, Buzin, Lanište….)

A možda bude koji dućančić i u Avenue mallu… [smiley1]

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Hvataju se posljednji vlakovi ispod 250.

A prije tjedan dana su neki pucali po 218-220.
Bravo!.
Svi ocekuju u 2 dana 10% .
E pa neide tako.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Kako se samo povlače nalozi s prodaje, pobjegli svi koji su stavili ispod 250 da im ne bi pojeli do kraja dana [smiley2]

I eto nas na 250, kolega blueman, jel to bila neka oklada u pitanju? [smiley1]

…..ja sam bio stavio neku siću na 260….i pobjego glavom bez obzira..
Btw. upravo prošlo 300 komada na 250…..[smiley2]

Scio me nihil scire

…..usput na 250 još samo 14 komada….ko da slušam uličnog prodavača…..još malo pa nestalo!!

Scio me nihil scire

k/p 8690/ 934

Scio me nihil scire

Nema puno takvih dionica sa skoro 10 puta većom potražnjom od ponude.

New Report

Close