VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izvanredna analiza godn. TOZ.
Luki, ako pokazes ista slicno, mozda cemo te i shavtiti kao ozbiljnog cobjeka..
Uostalom, VART nije za one koji zele u tjedan dana 20-30%.
Osim svih navedenih podataka sto se tice maloprodaje i nekretnina ocekujem i nove ugovore u 2007. za rast prihoda. Jer, ne ide sav tekstil iz Kine, varate se. Dosta smo konkurentni s obzirom na blizinu i Talijanu i Nijemcu.

Ugodan vikend

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

svi oni koji se bave trgovinom obuće i odjeće znaju kako je teško imati dobre rezultate prvog kvartala pogotovo u vrijeme težih sezonskih poremećaja kakav je bio ove zime.To je uglavnom vrijeme popusta kad se roba prodaje jako blizu ili ispod nabavnih cijena što je za RD i G naprosto pogibeljno.

vidjećemo što će naš dragi Varteks pokazati svojim dioničarima. Biće zanimljivo.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

izgleda da je plavi bio u pravu, Varteksu vraćena 34 dućana u Srbiji, danas u poslovnom!
još se ne spominje ništa od C. Gore i ostalih bivših republika..
spominje se i vrijednost tih dućana od 6 miliona eura …[smiley11][smiley2][smiley11][smiley11]

Neznam da li je to nova vijest ili je to nesto staro???

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Neznam da li je to nova vijest ili je to nesto staro???

Možda je bitnije reći kada će se to vidjeti u bilanci, svejedno da li je vijest nova ili stara, barem ja tako mislim.

blueman: ” Neznam da li je to nova vijest ili je to nesto staro??? ” Možda je bitnije reći kada će se to vidjeti u bilanci, svejedno da li je vijest nova ili stara, barem ja tako mislim.

Tocno tako.
Glavno je da je stvar preko Drine sredjena, a mi doma cemo se vec nekako dogovoriti.
Valjda nece radnici opet nesto traziti kao sto je postalo in.

Tocno tako. Glavno je da je stvar preko Drine sredjena, a mi doma cemo se vec nekako dogovoriti. Valjda nece radnici opet nesto traziti kao sto je postalo in.

Mislim da se malo previše nepotrebno opterećujete dnevnim oscilacijama i nadobudnim iskvarenim forumašima, treba svatko za sebe sam napraviti analizu i procjenu vrijednosti dionice pa će i manje živciranja biti.
Da se ne ponavljamo stalno, znamo što slijedi.

Ne znam baš da su jadni radnici zaradili na dionicama, moji starci i njihovi kumovi su svi prodali već davno, a imali wsu malo bolje plaće nego što su Varteksove.

Ako pogledaš strukturu dioničara (a Varteks ih ima preko 3000!) lako ćeš i sam doći do nekih zaključaka … Istina je, mnogi su i prodali ali kao što je netko rekao – nije sramota ne znati već je sramota ne učiniti ništa da to promijeniš … A koliko neki ne znaju i koliko ih boli ona stvar za znanje govori i to da je FIMA po objavljenoj ponudi o preuzimanju (prije ca mj. dana i po cijeni koja je više nego upola realne tj. tržišne) uspjela kupiti dionica za preko 300000 kn … [smiley1]
Hebi ga, tko ima i zna još mu se malo i doda …

[smiley2]

Imam ruku k'o Alija Sirotanović; sitna lova mi samo klizi kroz prste, a do velike ne mogu ...

Nije puno ali covjeka veseli

230,01 140
229,00 195
224,50 49
224,06 111
221,06 64
233,48 2
233,84 41
233,90 100
236,00 20
237,89 269

Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
233,48 35 11:40:15
233,48 32 11:38:55
231,95 38 11:38:55
229,00 15 10:47:47
226,00 33 10:33:45
225,00 10 10:27:37
225,00 20 10:27:15

Ah ništa posebno, dakle: * Povrat nekretnina u Srbiji i Crnoj Gori – riješen. * Sve te nekretnine zajedno sa još dijelom nekih u Varaždinu o kojima je navodno bila već riječ ( ima veze sa nekim kolodvorom ili sl. ? ) ići će ove godine u dokapitalizaciju – unosom istih , a riječ će biti o ca. 80 miliona kuna. * Ovu godinu Varteks bi trebao završiti u – plusu. * Nisam zapamtio dio oko nekakve prenamjene nekretnina , odnosno preseljenja, uglavnom to je sve u toku, i biti će u dogledno vrijeme, što i nije neka nova vijest. E sad, naravno, ovo sve je neslužbeno i neprovjereno, međutim, obzirom na izvor, meni je bilo dovoljno za donjeti odluku o dokupu, iako sam već imao dosta Varteksa od 140 i niže kn, kada mi je prodavao Cayman i još jedan kolega između ostalih Najvažnije od svega je naravno predvidjeti utjecaj svega ovoga na bilancu dakle, upisani kapital Varteksa je 309,2 miliona, uz pretpostavku rezervi i dobiti u ukupnom sitnom minusu, npr. 20, miliona kuna + dokapitalizacija ( bez izdavanja novih dionica ) od ca. 80 miliona kuna daje novi ukupni kapital i rezerve ca. 370 miliona kuna. Kada to podijelimo sa brojem slobodnih dionica , dobijemo novi boook od ca. 297 kuna![smiley1] Što to znači u pogledu novog pozitivnog poslovanja , ne treba posebno naglašavati. [smiley2] Ponavljam, ovo sve je neslužbeno i neprovjereno, međutim, obzirom na izvor, meni je bilo dovoljno za donjeti odluku o dokupu, iako sam već imao dosta Varteksa od 140 i niže kn. Razmišljao sam da li ili ne ovo staviti na forum , znam da će biti drva i kamenja…, svatko neka sa ovime napravi po vlastitom izboru, ovo nije poziv, ili preporuka za kupnju dionica Varteksa.Za kraj možda da se zapitate zašto mjesecima na ovoj dionici nema ozbiljne prodaje ( istina niti kupnje ) , svi ovi nalozi na prodaji većinom su radnički paketi, a ovaj dio oko dokapitalizacije unosom nekretnina se navodno mogao čuti na jednoj od prijašnjih skupština Varteksa, pa ako netko može neka to potvrdi. Laku noć.[smiley2]

Vijest o povratu nekretnina će biti kad tad, u protivnom ja prestajem pisati na ovom forumu, može kolega ? [smiley2]

SAmo da se podsjetimo sa početka 3. mjeseca, kada sam prvi puta stavio ovu obavijest oko povrata imovine.
Evo danas u poslovnom, potvrda, dakle počelo je:

http://www.poslovni.hr/41166.aspx

Iz teksta:
Borovu je vraćeno 14 prodavaonica u Crnoj Gori, a Varteksu 34 u Srbiji vrijedna šest milijuna eura.

6 miliona eura je 44 miliona kuna.Ovo je tekst samo o Srbiji , tako da tu nema vijesti i o nekretinama iz ostalih država bivše Juge.
Izvjesno je dakle da će biti dokapitalizacija ove godine, ca. 80 miliona kuna, možda i više.
Prema neslužbenim najavama revalorizacija postojećih nekretnina je u pripremi!
Dakle krečemo prema novom booku od ca. 300 kuna po dionici, a o booku po ovim postojećim nekretninama , kada budu revalorizirane da i ne govorimo.
O poslovanju sa ovim vračenim nekretninama , i povečanju prihoda da i ne govorimo.
Ovo je izašlo u jednom tekstu koji se ne dotiće direktno Varteksa , pa je trebalo uočiti to.
Uskoro će u medijima izaći sve ovo o čemu pišem.
[smiley2][smiley2][smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ajde plavušane moj, ima tu peglanja još 5 godina. Nemoj kasnije da bude: Nismo Dragane znali……..

Like my women hot and my beer ice cold, a real fast cars and my whiskey old, like a slow drive down a long dirt road - THAT'S HOW I LIKE IT

Dobro si me podsjetio Vujiću, evo u privitku Izvješće o obavljenoj reviziji pretvorbe i privatizacije iz 2004. godine.

Evo najvažnijih citata, a tiće se povrata nekretnina:

Prema podacima Društva, koncem 1991. Poduzeće je u poslovnim knjigama imalo
iskazane vrijednosti nekretnina na ratnim područjima koje nisu uključene u procijenjenu
vrijednost temeljnog kapitala.
Nije uključena 51 prodavaonica u Srbiji (od čega su 32
prodavaonice u vlasništvu Društva), jedanaest prodavaonica u Crnoj Gori (od čega je pet
prodavaonica u vlasništvu Društva) te 27 prodavaonica u Federaciji Bosne i Hercegovine (od
čega je 19 prodavaonica u vlasništvu Društva).

Procijenjena vrijednost vraćenih 28 prodavaonica u Srbiji iznosi 7.039.802,09 EUR ( 51 milion kuna / tadašnja procijena )

Dakle samo 28 trgovina u Srbiji tadašnja procijena je bila 7 miliona Eura, ne znam od kuda podatak novinaru poslovnog o 5 miliona za 34 trgovine. A gdje su još ove iz BiH i Crne gore.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close