Nadam se. Tek sam danas uletio s onih 10 komada na početku.[smiley2]
Nikad nije kasno.
Pocela Q1.
Trebao bi VART uskoro…
Neznam kakvo, ali nije lose.
Prave prodaje uopce nema.
Dečki i cure, hoće li izvještaj uskoro? Čekamo dobre vijesti
Gric.. gric.
Prva prodaja 248.
Opet hlađenje–
Ne znam baš da ima hlađenja, istina na 240 kuna ima 400 komada na prodaji, ko zna?
Vijesti iz Hrvatske 23.04.2007 14:28 Varteks: u 2006. gubitak 1,9 milijuna kunaPrihodi Varteksa u prošloj su godini dosegli 435,6 milijuna kuna
[color=blue]Tekstilna tvrtka Varteks u prošloj je godini ostvarila gubitak od 1,9 milijuna kuna što je 14 puta manje od gubitka ostvarenog 2005. godine, rečeno je na predstavljanju godišnjih rezultata ove kompanije. Prihodi Varteksa u prošloj su godini dosegli 435,6 milijuna kuna pri čemu se njihova struktura značajno promijenila, odnosno [color=blue]porasli su prihodi od maloprodaje, veleprodaje i B2B-a.[/color] Ukupni rashodi tvrtke i dalje se smanjuju te su tijekom prošle godine u odnosu na 2005. godinu smanjeni za 5,4 posto ili za 25,1 milijun kuna.
[color=blue]Od izvoza je u prošloj godini ostvareno prihoda u visini 186 milijuna kuna, odnosno 43 posto ukupnih prihoda. Varteksovi proizvodi izvoze se u 22 zemlje, najvećim dijelom i dalje u zemlje Europske unije. [/color][color=blue]Najveći porast izvoza ostvaren je u Njemačkoj, Švedskoj te Bosni i Hercegovini. Četvrtina ukupnog izvoza ostvarena je u Veliku Britaniju te iznosi 6,2 milijuna eura. U Italiji je ostvaren izvoz u visini 5,5 milijuna eura, najvećim dijelom zahvaljujući proizvodnji za Versace i Cada Mosto. U Njemačku je izvezena roba u vrijednosti 5 milijuna eura, što je za 13,6% više nego 2005.g. [/color]
Ukupan promet u maloprodaji na domaćem tržištu u prošloj je godini dosegao 202,8 milijuna kuna, što je za 6,2% ili 9,1 milijun kuna više od prodaje ostvarene godinu dana ranije. Primjetan je porast prodaje trgovačke robe za 10,3 milijuna kuna zbog čega je i povećana ponuda takvog asortimana u prodajnim jedinicama. U odnosu na 2005. godinu ukupno je u veleprodaji plasirano [color=blue]6,2% više [/color]proizvoda i trgovačke robe. (Bankamagazin)[/color][/b]
Posljednja izmjena: 23.04.2007 14:28
http://www.bankamagazine.hr/dnevnevijesti/varteks-u-2006-gubitak-1-9-milijuna-kuna
Ogromna poboljšanja u poslovanju, ne da je samo gubitak smanjen 14 puta, već poslovni prihodi rastu, a rashodi padaju.
[smiley2]
Vjerujem da puno veću perspektivu (dionice) ima firma koja ostvari dramatično bolje rezultate i prestaje biti gubitaš, nego firma s ne-gubitaškom prošlošću koja ostvari zadovoljavajuće – čak i odlične rezultate. Nešto slično kao i DDJH
Ja mislim da još veću perspektivu ima dionica gdje je Uprava i ljudi oko nje nakrcana ovoliko kao u VART ( sl. u HDEL i INGR ) , a još k tome čeka ogromno povečanje svoje imovine kroz revalorizaciju svojih nekretnina + povrat bivših nekretnina iz ex. YU , koje uopće nisu u temeljnom kapitalu tvrtke ( za sada ) + gdje većinski vlasnik, ugledni fond ( FIMA ), kaže kako im je to dugoročna investicija u budučnosti.[smiley2]