VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Društvo može trgovati ovim dionicama te tako uvećavati dobit, može ih donirati i koristiti kao opcije te koristiti kao jamstvo. [/b]

Nitko se ne pita zašto Varteks ima toliko trezorskih dionica?
Da se brane od nekog preuzimanja, sumnjam.
Da ih misle raspodjeliti , već bi odavno to učinili.

Da su ih kupovali na nižim cjenovnim razinama, iz razloga što misle da dionica vrijedi više, i da će u budučnosti zaraditi, to da.
A da vrijedi više uopće nije upitno.
Samo je pitanje vremenskog razdoblja….

Bilo kako bilo ja sutra kupujem na ovaj ili onaj naćin.
Kako bude, bit će.
[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

02. travnja 2007.

Varteks donirao odjeću Crvenom križu Varaždinske županije
Povodom predstojećih uskrsnih blagdana Varteks je danas predao Crvenom križu Varaždinske županije donaciju odjeće. Riječ je o šesto odjevnih predmeta kojima Varteks barem nakratko želi razveseliti socijalno najugroženije žitelje županije.

Na konferenciji za novinare održanoj povodom primopredaje donacije prisustvovale su Nikolina Dežmarić – Krofak i Alenka Cigrovski iz Varteksovog ureda za korporativne komunikacije te Elizabeta Ilović, brand menadžerica Varteksovih ležernih modnih marki. U ime Crvenog križa Varteksu je na donaciji zahvalila Nada Liber, ravnateljica Crvenog križa Varaždinske županije te dodala kako će darovana odjeća biti dostavljena socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima putem Gradskih društava Varaždin, Ivanec, Novi Marof i Ludbreg.
– Ovaj je dar nama posebno dobrodošao jer ne primamo često donacije novih i nenošenih odjevnih predmeta – rekla je ovom prilikom Liber.
Nikolina Dežmarić – Krofak istaknula je kako je Varteks ovu donaciju namijenio Crvenom križu Varaždinske županije jer će darovana odjeća putem te organizacije najlakše i najbrže doći do onih kojima je stvarno najpotrebnija, a takvih je u županiji nažalost mnogo.

Vaš link

Bilo kako bilo ja sutra kupujem na ovaj ili onaj naćin. Kako bude, bit će. [smiley2]

Ja bum isto videl i zainteresiran sam za kupovinu Varteksa. Čini mi se ok firma s trezorom.

Kako Plavi napišeš ovu lokaciju?

Evo kako ja vidim izvješće. 1. Efekat prodaja tiskare nema veze s konsolidiranim izvješćem. Prodaja je već provedena i zbog toga je povećan temeljni kapital. 2. Po tisuću i prvi put … promjene zalihe gotovih proizvoda ne rade se radi naštimavanja rezultat nego su produkt osnovnih računovodstvenih načela. 3. Čemu kalkulacije oko novog BV. Treba jednostavno podijeliti kapital s brojem dionica i dobijemo iznod od 195 kn/dionica. 4. U FI je ne vidim nekakav bitan napredak u poslovanju osim stiskanja na troškovima i to prvenstveno na troškovima radnika, ostalim troškovima iz osnovne djelatnosti i financijskim rashodima. Ovo je i odgovor na to kako su smanjeni gubici. Pozdrav

Ajde molim te..?
Gdje ti vidiš povećanje temeljnog kapitala?
Kako nema veze sa konsolidiranim izvješćem, nego sa čime ima ako ne sa njime?
Book krivo računaš, bolje se zapitaj zašto imaju toliko trezorskih dionica.
Ako ti ne vidiš napredak u poslovanju, onda svaka daljnja rasprava nema smisla, barem što se mene tiće.

Ja tvrdim da će ovu godinu Varteks poslovati pozitivno, baš na temelju ove prošle godine, svi preduvjeti postuje. A kako će to djelovati na cijenu dionice na tržištu možemo samo nagađati.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Kako Plavi napišeš ovu lokaciju?

Moj profil, dodatni podaci, grad..laku noć

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

U cijeloj priči oko booka i revalorizacije imovine bitno je i kako Varteks vodi vlastite dionice odnosno što se krije iza AOP 005 “Dugotrajna financijska imovina” koja je porasla s 36 na 54 m. Pretpostavljam da su u tom iznosu i vlastite dionice, ali je pitanje po kojoj cijeni (po trošku ulagnja???). Kad bi pretpostavili da su to revalorizirali prošle godine na 167 kn (najviša u 4Q prema FI) razlika do današnje cijene je cca 16m.

2. travnja 2007.
Modni trikovi na Marc O’ Polo način
Najvjerniji kupci osvojili odjeću Marc O’ Polo za potpuno novi izgled!

U petak 30. ožujka u City Centru Varteks na glavnom zagrebačkom trgu održano je veliko Marc O’Polo modno druženje za najvjernije kupce ove modne marke. Svi koji su od 23. do 30 ožujka kupovali odjeću s potpisom Marc O’Polo bili su pozvani na ovaj događaj te nagrađeni popustom u iznosu od 10%, dok su dvoje najsretnijih, Vesna Petković i Roko Štokić osvojili odjeću za potpuno novi izgled. U izboru stylinga nagrađenima je pomogao poznati modni urednik i stilist Borut Mihalić.

Vaš link

Što znače slova riječi Varteks:

V rijednost
A ngažman
R azvoj
T radicija
E kskluzivnost
K valiteta
S tručnost

e mauricije… imas VART situaciju k/p?

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

e mauricije… imas VART situaciju k/p?