VART (Varteks d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VART (Varteks d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Daj dečki ne budite patetični. Po meni situacija je skroz ok, firma se trži ispod BV, tko tvrdi da je Varteks loš izbor neka izađe van.

Iskustvo mi govori da ako netko uspije skinuti 10 puta gubitak da to ne može biti loše, već dapače vrlo dobro.

Da skratim, ako i cijena padne, što sumnjam, bit će prilik za dokup.

Ma samo sam se šalio, htio sam samo kazati da kada ostvaruješ prihode od 438 M kuna+19k i -19k je isto i lako se može prikazati rezultat po želji, naravno u percepciji ljudi nije.

Odnosno :

2005 2006
EBIT -12.886.000 10.081.000 === +??%

EBITDA 4.118.000 26.664.000 === +547,50%

Daj dečki ne budite patetični. Po meni situacija je skroz ok, firma se trži ispod BV, tko tvrdi da je Varteks loš izbor neka izađe van.

Iskustvo mi govori da ako netko uspije skinuti 10 puta gubitak da to ne može biti loše, već dapače vrlo dobro.

Da skratim, ako i cijena padne, što sumnjam, bit će prilik za dokup.

Upravo sam zato i uzeo BLJE kao paralelu.

Otkud početi s analizom izvještaja: 14. Ostale napomene” Od 30.4. Tiskara d.o.o. više nije u sklopu Varteks d.d.-a. Izvješće nije revidirano, i nije konsolidirano. Nakon konsolidacije dostavit će se isto.” Znači, još i prodaja tiskare treba uči u izvještaj. D) Promjene u zalihama gotovih proizvoda i nedovršene proizvodnje za razliku od Belje je pozitivno i iznosi 1.578.000 kuna, kod Belja to je -91.000.000 kuna. Imamo novi BV, koliko ima trezorskih dionica Varteks? Kapital i rezerve povećane s 279.982.000 na 297.620.000 kuna. Po mojem izračunu novi BV je blizu 240 kuna, prije 219 kuna. Izvješće je jako dobro, smanjen gubitak s -27.512.000 kuna na -2.794.000 kuna.

Evo kako ja vidim izvješće.

1. Efekat prodaja tiskare nema veze s konsolidiranim izvješćem. Prodaja je već provedena i zbog toga je povećan temeljni kapital.

2. Po tisuću i prvi put … promjene zalihe gotovih proizvoda ne rade se radi naštimavanja rezultat nego su produkt osnovnih računovodstvenih načela.

3. Čemu kalkulacije oko novog BV. Treba jednostavno podijeliti kapital s brojem dionica i dobijemo iznod od 195 kn/dionica.

4. U FI je ne vidim nekakav bitan napredak u poslovanju osim stiskanja na troškovima i to prvenstveno na troškovima radnika, ostalim troškovima iz osnovne djelatnosti i financijskim rashodima. Ovo je i odgovor na to kako su smanjeni gubici.

Pozdrav

Efekat prodaja tiskare nema veze s konsolidiranim izvješćem. Prodaja je već provedena i zbog toga je povećan temeljni kapital.

2. Po tisuću i prvi put … promjene zalihe gotovih proizvoda ne rade se radi naštimavanja rezultat nego su produkt osnovnih računovodstvenih načela.

3. Čemu kalkulacije oko novog BV. Treba jednostavno podijeliti kapital s brojem dionica i dobijemo iznod od 195 kn/dionica. – netočna tvrdnja

4. U FI je ne vidim nekakav bitan napredak u poslovanju osim stiskanja na troškovima i to prvenstveno na troškovima radnika, ostalim troškovima iz osnovne djelatnosti i financijskim rashodima. Ovo je i odgovor na to kako su smanjeni gubici.

Pozdrav

Daj ne pričaj koješta, što bi rekli naša braća. Što se obračuna BV tiče moraš oduzeti trezorske, a to ti nisi napravio i tada dobiješ puno veći BV, a kako je naše tržište gladno dionica koje se trže ispod BV, tada možemo konstatirati kako će i on najmanje biti dosegnut.
Isto tako, ako netko smanji gubitak za 10 puta to se čini vrlo dobrim, a to što su smanjili troškove ne znači ništa loše kao što želiš prikazati. Mnoge tvtrke smanjuju troškove da bi za početak “radili ” s dobiti, a to nas najviše kao dioničare zanima.

Uz još jedno koje neću imenovati, jedno od najboljih izvještaja s ZSE te nagovještaj još boljih, a kupuje se perspektiva, zar ne, odnosno buduće poslovanje.

mauricije:

Imamo novi BV, koliko ima trezorskih dionica Varteks? Kapital i rezerve povećane s 279.982.000 na 297.620.000 kuna. Po mojem izračunu novi BV je blizu 240 kuna, prije 219 kuna. Izvješće je jako dobro, smanjen gubitak s -27.512.000 kuna na -2.794.000 kuna.

Book je cca 192 kune – trezorske dionice.

Dajte kolega pokušajte računati book kao i svi ostali K+R/ broj dionica ili promijenite kalkulator.

Book je cca 192 kune – trezorske dionice.[/b] Dajte kolega pokušajte računati book kao i svi ostali K+R/ broj dionica ili promijenite kalkulator.

Nisam razumio ovo s BV, na mene s odnosilo ili?

Uz svo poštovanje Belju, ove dvije dionice nisu za usporedbu. Otkud početi s analizom izvještaja: 14. Ostale napomeneOd 30.4. Tiskara d.o.o. više nije u sklopu Varteks d.d.-a. Izvješće nije revidirano, i nije konsolidirano. Nakon konsolidacije dostavit će se isto.” Znači, još i prodaja tiskare treba uči u izvještaj. D) Promjene u zalihama gotovih proizvoda i nedovršene proizvodnje za razliku od Belje je pozitivno i iznosi 1.578.000 kuna, kod Belja to je -91.000.000 kuna. Imamo novi BV, koliko ima trezorskih dionica Varteks? Kapital i rezerve povećane s 279.982.000 na 297.620.000 kuna. Po mojem izračunu novi BV je blizu 240 kuna, prije 219 kuna. Izvješće je jako dobro, smanjen gubitak s -27.512.000 kuna na -2.794.000 kuna.

Upravo tako Mauricije, izvješće je u skladu sa očekivanjima , Varteks je ispeglao svoje gubitke.
Iako sam osobno očekivao poslovanje u zadnjem kvartalu u kakvom takvom plusu, očekivano je završena godina sa gubitkom 2-3 miliona kuna.Tu sam loše računao, mislio sam da će trebati dobit od milju -2 u zadnjem kvartalu , kako bi se to postiglo.
Ono što je važno, prodajom Tiskare gdje , ako sam dobro shvatio očekujemo 6 miliona kuna izvanrednih prihoda , Varteks konsolidiranim izvješćem, ne samo da izlazi iz gubitaka , već je i dobit kakva takva.
Pozitivan tren poslovanja je nastavljen, iako zadnji kvartal poslovali sa 0, ali valja zamjetiti neke činjenice – poslovni prihodi otprilike ostali na istoj razini, a smanjeni su izvanredni prihodi, i to sa 9,2 miliona na 6,3 miliona.Već tu je razlika veća nego ukupni gubitak.

Nadalje bitne stvari kod rashoda, troškovi osoblja i materijalni troškovi , čak su i smanjeni , međutim povećana je amortizacija i to samo u zadnjem kvartalu za preko 5 miliona kuna . Kod rashoda imamo i stavku izvanrednih rashoda, u zadnjem kvartalu 5,2 miliona kuna , a u cijeloj prošloj godini 1,2 miliona???
Da nije tog povečanja amortizacije, kao i izvanrednih rashoda,kompletna godina bi završila sa dobiti, što bi u najmanju ruku bio ogroman pothvat , obzirom na rezultate prošle godine , uzimajući u obzir to, kao i činjenica da je očito da će konsolidirano izvješće izaći sa prikazanom dobiti u 2006. godini sada vidimo da je Varteks zaista ispeglao svoje gubitke.
Ne zaboravimo, 2005, gubitak 27,5 miliona, 2006. ” gubitak ” 2,7 miliona.

Novi book Varteksa iznosi 239 kuna!
Ako Varteks nastavi poslovati pozitivno , a mislim da hoče, ovaj hrvatski brand, koji će povratom nekretnina u bivšoj državi, dobiti ne samo vrijedne nekretnine u vlasništvo, već i izvjestan porast prihoda, ne vidim razloga zašto se ova dionica ne bi tržila na 1,5 ili 2 booka.

Pretpostavljeni book unosom povračenih nekretnina biti će ca. 300 kuna.

Ostali pokazatelji poslovanja također rapidno bolji od prošlogodišnjih, naravno očekivano.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Novi book Varteksa iznosi 239 kuna!

Ja sam napisao 240 kuna i napali me kako ne znam računati. Gdje je tu pravda? [smiley1]

Kako ste samo došli do booka od 239 kuna kolega.

Pa nije li to vrlo jednostavno:

Kapital + rezerve = 297.620.000 kuna
Broj dionica = 1.545.839 dionica
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Book je točno 192.53 kuna

E sad mi pokažite kako ste vi došli do 239 kuna ?

leon:

nek samo rusi, ja sam izasao na 227

bravo, sa cilih 69 komada (ako je sve i bilo tvoje). zato i cijena čami tamo gdje i je

ma kojih 69 komada da sam bar imao toliko, bilo je nekih dvadesetak, trebala mi je lova jer se pružila jedna jako dobra prilika na jednoj dionici o kojoj niko ne prica a i meni za mjesec dana dosta soma i pol zarade. ne baratam ja milijunskim iznosima kao vi kolega

eh, da bar baratam milijunskim iznosima … (…e, a onda bi drugi baratali umjesto mene…). my point je da ako si bio toliko siguran u vart da si se trebao debelo nakrcat i čekat. svakako bolje nego skakutati naokolo. nadji par zicera, dobro prouči i nemaš briga. ja čamim i koristim svaku priliku za dokup.

mislim da sada tek slijedi zanimljivo razdoblje za ovu dionicu

ja ne dijelim tvoje mišljenje pa sam zato prodao a i 35% u mjesec dana mi je dovoljno. kupio sam nesto sto cu jednostavno zaboraviti da imam, pojaviti se za godinu dana i uzeti barem 100% i to je to

http://www.diplomata.org/diplomata/drzave/index.php?broj=9

New Report

Close