meni se izvješće sviđa. mislim da je dobit umanjena. vidljivo je restrukturiranje i činjenica da je napravljen ogroman korak u odnosu na prethodna razdoblja
leon:
”
nek samo rusi, ja sam izasao na 227
”
bravo, sa cilih 69 komada (ako je sve i bilo tvoje). zato i cijena čami tamo gdje i je
ma kojih 69 komada da sam bar imao toliko, bilo je nekih dvadesetak, trebala mi je lova jer se pružila jedna jako dobra prilika na jednoj dionici o kojoj niko ne prica a i meni za mjesec dana dosta soma i pol zarade. ne baratam ja milijunskim iznosima kao vi kolega
E sad kak ce trziste reagirat je ono cega se bojim. Primjerice na BLJE su se ocekivala cudesa i kad se dogodilo manje od ocekivanih cudesa opla ode -5%
E sad kak ce trziste reagirat je ono cega se bojim. Primjerice na BLJE su se ocekivala cudesa i kad se dogodilo manje od ocekivanih cudesa opla ode -5%
Uz svo poštovanje Belju, ove dvije dionice nisu za usporedbu.
Otkud početi s analizom izvještaja:
14. Ostale napomene”
Od 30.4. Tiskara d.o.o. više nije u sklopu Varteks d.d.-a. Izvješće nije revidirano, i nije konsolidirano. Nakon konsolidacije dostavit će se isto.”
Znači, još i prodaja tiskare treba uči u izvještaj.
D) Promjene u zalihama gotovih proizvoda i nedovršene proizvodnje za razliku od Belje je pozitivno i iznosi 1.578.000 kuna, kod Belja to je -91.000.000 kuna.
Imamo novi BV, koliko ima trezorskih dionica Varteks?
Kapital i rezerve povećane s 279.982.000 na 297.620.000 kuna.
Po mojem izračunu novi BV je blizu 240 kuna, prije 219 kuna.
Izvješće je jako dobro, smanjen gubitak s -27.512.000 kuna na -2.794.000 kuna.
Koliko se sjećam danas sam rekao da očekujem gubitak do 3 milijuna kuna, kao što je i u izvješću prikazano.
A jel zna netko za koliko je prodana Tiskara? To bi znaci trebalo ici u izvanredne prihode pretpostavljam… i pozitivno se odraziti na konacan rezultat
Danas kad smo vidjeli ostala izvjesca, a mozemo reci i dosta razocarenja ispravite me ako grijesim, VART ostaje najisplativija kupnja. Najsigurnija s obzirom na nesigurnu buducnost kako ce burza disati dalje…
nek samo rusi, ja sam izasao na 227
”
bravo, sa cilih 69 komada (ako je sve i bilo tvoje). zato i cijena čami tamo gdje i je
”
ma kojih 69 komada da sam bar imao toliko, bilo je nekih dvadesetak, trebala mi je lova jer se pružila jedna jako dobra prilika na jednoj dionici o kojoj niko ne prica a i meni za mjesec dana dosta soma i pol zarade. ne baratam ja milijunskim iznosima kao vi kolega
eh, da bar baratam milijunskim iznosima … (…e, a onda bi drugi baratali umjesto mene…). my point je da ako si bio toliko siguran u vart da si se trebao debelo nakrcat i čekat. svakako bolje nego skakutati naokolo. nadji par zicera, dobro prouči i nemaš briga. ja čamim i koristim svaku priliku za dokup.
mislim da sada tek slijedi zanimljivo razdoblje za ovu dionicu
Preuzimanjem Tiskare mi ćemo otkupiti strojeve i sva osnovna sredstva čija procjena još nije dovršena, ali se očekuje da njihova vrijednost bude oko 800.000 eura”, najavio je Šantek
Clanak iz poslovnog iz ozujka.
http://www.poslovni.hr/9191.aspx
Ajd, ajd sve je OK!
Laganini kao i do sada sibamo naprijed.
300 Kn na kraju godine i svi sretni.
Pozdrav!
Ma meni je samo žao što nisam kupio 20-tak Varteksovih odijela prije 1.1.2007. Tako da bi dobit za 4Q bila u plusu.