Zaključak: ako su i završili 2006. godinu u
minusu, taj minus ne bi trebao biti veliki.
A sta ce li tek biti ako umjesto minusa vidimo +, bez obzira koliko malen odnosno velik on bio … definitivno scenarij za koji ja, kao uostalom i vecina drugih VART investitora navijamo
[smiley11]
Ne znam da li je netko primijetio za Varteks:
P/S = 0,64
P/E = -12,9
P/B = 1,02
S novim izvještajima P/E će biti primjereniji (pozitivan), a omjer P/B svakako bolji, s vraćenim nekretninama fenomenalan.
moja skromna procjena razvoja situacije:
– pod pretpostavkom da je prosla godina zavrsena u plusu ili sitnom minusu te da su glasine o povratu nekretnina u Srbiji istinite, malo je vjerojatno da ce ici sa objavom previse dobrih vijesti odjednom
– zasto? buduci da uprava ujedno i ima poprilican broj dionica kompanije, i njima je u interesu da vide cijenu na sto vecim razinama… ALI, mislim da ce efekt na cijenu dionice biti veci ako objave vijest po vijest i cekaju da svaka od njih odradi svoje na cijenu… dakle, prvo objava rezultata poslovanja za proslu godinu te odredjeno vrijeme nakon toga objava vijesti o povratu nekretnina
Pozz,
T.
Mislim da je glavni razlog stagnacije Varteksa u zadnje vrijeme u ovoj činjenici:
-Kao što znamo 23.02. objavljena je ponuda za preuzimanje Varteksa d.d. od strane Fime a kao što Zakon o preuzimanju dioničkih društava kaže:
“Članak 29.
(1) Od trenutka nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje do objave ponude, odnosno od objave ponude do isteka roka važenja ponude, dionice s pravom glasa koje su predmet ponude ponuditelj ne smije steći niti se smije obvezati da će ih steći na drugi način osim ponudom za preuzimanje.
Znači Fima u razdoblju trajanja ove ponude NE SMIJE kupovati niti prodavati dionice VART-R-1 na burzi.
Bez akcija Fime ništa se posebno nije dešavalo s ovom dionicom u tom razdoblju pa smo i imali ovu stagnaciju.
Ponuda traje 30 dana a taj bi rok uskoro trebao isteći pa možemo očekivati da će Fima unijeti malo živosti u trgovanje ovom dionicom.
Sve to u iščekivanju povoljnog GFI i objavljivanja činjenica koje je kolega Plavi iznio.
Znači, od sutra bi se i FIMA mogla uključivati u “rad” na tržištu.
Ponuda je trajala mjesec dana, 23.03. je bio zadnji dan, sutra je 26.03.
Znači, od sutra bi se i FIMA mogla uključivati u “rad” na tržištu. Ponuda je trajala mjesec dana, 23.03. je bio zadnji dan, sutra je 26.03.
Mala ispravka samo, provjerio sam poslije i u N.N. je objavljena ponuda 26.02. pa rok računamo od toga datuma kasnije objave a ne onog prvog 23.02. iz Vjesnika.
Znači 30 dana od 26.02.
Mala ispravka samo, provjerio sam poslije i u N.N. je objavljena ponuda 26.02. pa rok računamo od toga datuma kasnije objave a ne onog prvog 23.02. iz Vjesnika. Znači 30 dana od 26.02.
Znači, od utorka.
Croblack: ”
Mala ispravka samo, provjerio sam poslije i u N.N. je objavljena ponuda
26.02. pa rok računamo od toga datuma kasnije objave a ne onog prvog
23.02. iz Vjesnika. Znači 30 dana od 26.02.
”
Znači, od utorka.
Ili jos tocnije, od srijede, 28.ozujka
[smiley11]
Ili jos tocnije, od srijede, 28.ozujka [smiley11]
Točno, 2. mjesec ima 28 dana. Tko zna, ako nastavimo doći ćemo i do petka. [smiley2]
U danima i tjednima što dolaze možemo očekivati samo dobre vijesti, vijest o povratu nekretnina bi konačno trebala izaći u javnost, godišnje izvješće izlazi tek krajem 4. mjeseca, i tu očekujem zadržavanje pozitivnog trenda započetog u zadnjem trpmjesječju.
Da ponovimo gradivo, ne slažem se s gore navedenim podatkom, pravilo vrijedi za sva dionička društva:
“Rokovi za predaju izvješća su sljedeći:
– za prvo, drugo i treće tromjesečje: u roku od 30 dana (konsolidirana izvješća u roku od 45 dana) nakon isteka tromjesečja
– za četvrto tromjesečje (godišnje): u roku od 90 dana nakon isteka tromjesečja.”, do 31.03.2007. godine (opaska autora) za prošlu godinu
Ovaj tjedan bi trebali izaći sva godišnja izvješča (uglavnom) dioničkih društava, pa tako i Varteksa.
nightrider: ” nije se “pisalo” da varteks izlazi iz gubitaka, već je to izjavio osobno predsjednik uprave varteksa NR ” ??? Pisalo se da Varteks izlazi iz gubitaka upravo to da…, a izjava o peglanju gubitaka može se tumačiti na više naćina…….da….i prelazak u pozitivno poslovanje je ” peglanje ” gubitaka , ali to nije isto što i završiti godinu u plusu, zar ne?? Pa zašto sada drugačije pisanje najednom …?? I kada će konačno ” vijest o povratu nekretnina “, zna li ……hm…. netko. [smiley6][smiley6]
Vijest o povratu nekretnina će biti kad tad, u protivnom ja prestajem pisati na ovom forumu, može kolega ?
Što se tiće peglanja gubitaka, dobro je pojasnio kolega Mauricije o čemu se radi, kao što je i vrlo dobro primjetio ogromne razlike koje će biti u slijedećim izvješćima , u dobrom smjeru naravno..[smiley2]