Uzeo stambeni kredit od 173.000 franaka, a nakon 82 plaćene rate dužan više od milijun kuna

Naslovnica Forum Komentari članaka Uzeo stambeni kredit od 173.000 franaka, a nakon 82 plaćene rate dužan više od milijun kuna

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

….ne gospodine niste kreditno sposobni za kredit u EUR ali u CHF…
[emo_bijesan]
čista pljačka
uredno plaćeno svih 100 zadnjih rata a glavnica se uvećala???

lLIHVARI

oteto prokleto

“…smatrao sam da je svaka konvertibilna valuta jednaka”

Aha…

“Nitko mi nije predočio povijesno kretanje tečaja…”

2007.g internet jos nije postojao, pa nije imao gdje pronaci dijagrame.

Kad je rata bila prilično povoljnija onda je franak bio izbor, a poslije rasta istog ….. kriva je banka. Smiješno.

Koja je to banka koja daje kredit onima kojima iznos rate prelazi prihode?

A kako bi povoljne kredite dobivali Milanovici,jakovcici, Lorencini i slicni.
Tkoo mu je kriv sto nije u rodu sa Milanovicevima.

Pa banka ih nije lagala, franak se zaista pokazao kao vrlo sigurna valuta. Dok se svjetski financijski sustav raspadao, a dionice tonule kao kamen, franak je ne samo ostao stabilan nego doživio i značajan rast. Kad je par godina poslije prijetio raspad eurozone, švicarski franak je doživio još veći rast i porastao otprilike koliko i cijena zlata, što je valjda najbolja moguća potvrda sigurnosti pojedine valute. Jedini je problem što dužnici nisu kupovali švicarski franak, već uglavnom nekretnine, čija je vrijednost također pala premda znatno manje nego npr. dionice.

Čovjek uzeo franke koje je konvertirao u kune, i sad zarađuje kune kojima vraća franke. I što sad hoće? Zašto ne kaže koliko je franaka dužan. Uzeo je 173000 franaka i sada je vjerojatno dužan manje franaka nego tada. Ovo računanje u kunama je kao da zbrajaš kruške i jabuke. Da to sve konvertira u meksički peso bio dužan 10ml pesosa.

Kada će se napokon javiti neki CHF dužnik koji se žali na nepravdu što ima manju kamatnu stopu od dužnika u drugim valutama? Meni to nikako nije jasno. Što su ti ljudi mislili zašto su dobili manju kamatnu stopu? I sam imam CHF stambeni kredit i svoju ugovornu obvezu ću ili ispuniti ili skrušeno tražiti milostinju. Dužnici u CHF-u koji se bune da su prevareni ili imaju čudno shvaćanje značenja pravne i poslovne sposobnosti ili su pak sami varalice. “Ignorantia iuris nocet” je jedno od temeljnih pravnih načela.

New Report

Close