Utjecaj politike i predizborne kampanje na tržište kapitala u RH

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj politike i predizborne kampanje na tržište kapitala u RH

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Eto, bas citam danas intervju za nasim Kizom i ne mogu si pomoci. Iz svake njegove recenice izbija opsjednutost Kanaderom i ADEZjom. Jasno mi je da je predizborna retorika jedno, no njemu to ocito nije. Naivno se upecao na udicu i dalje se pjeni kad mu netko spomene HDZ i drivu… misljenja sam da politika bi trebala biti iznad emocija i osobnih netrepeljivosti, no on to ocito nije u stanju. Pa si zamisljam kakav ce biti (ako) bude na vlasti? Ja tu vidim samo opsjednutog tipa na ego-tripu, kako je vec i navedeno u glasilima.

Sto je spreman uciniti da dodje na vlast najbolje je pokazao s Ljubom i mislim si da je jos prezelen i prenaivan nadmetati se sa “majstorim” u HDZeju koji to isto rade ali uspiju i pomesti za sobom. Da su u Hdz inteligentni (u sto sumnjam) ponudili bi, onako dobrohotno , eto u interesu Lijepe nase, veliku koaliciju i spremnost da sa SDPom dogovore zajednicku politiku (i spremnost odustajanja od nekih stavova koje SDPu smetaju) – znajuci unaprijed sto bi nas mali Kizo odgovorio, onako sav zapjenjen…[proud]

Nakon toga bi mogli poentirati, eto vidite za sto smo mi sve spremni, samo za dobrobit Lijepe nase, a ovaj Milanovic zeli samo na vlast, osobni interesi, karijerist, bla bla…

U svakom slucaju, bit ce zanimljivo pratiti sto ce se zbiti dalje, moram pohvaliti Jožu i Djurdju, stvarno mi djeluju najinteligentnije u cijeloj ovoj prici….(naravno, u pragmaticnom smislu).

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Evo jedan članak o Mesiću. Ako je i 1% ovoga istina onda mi stvarno nije jasno kuda plovi ovaj brod i tko s nama upravlja i tko nas vodi. Ne znam imaju li Sanader, Milanović, Čačić, Friščić,… ovakvu biografiju, ali ako imaju bilo bi dobro da to znamo.

Citat iz beogradske Duge, 1990.

Pitanje: Jeste li vi, partizan sa 11 godina, znali nešto o ustašama?

Mesić: Vidjeo sam samo zarobljene neprijateljske vojnike, ili mrtve, jer sam kao djete poslije borbe skupljao oružje, uzimao municiju od mrtvih, počistio im sve džepove, sve im pokupio, i nosio sa drugima u prvu jedinicu. Devedeset odsto Hrvata iz moga kraja bili su u partizanima. Vrlo malo je bilo ustaša.
Išao sam u partizansku školu za vrjeme rata, onda sam 44/45. prešao u rusku vojsku u Mađarskoj, jer je Mađarska bila oslobođena, pa sam malo tamo išao u školu, pa sam onda prešao u Bačku, posle one velike bitke na Batinoj Skeli smo se vratili natrag u Slavoniju. Na slobodnoj teritoriji radila je partizanska željeznica, radili su partizanski industrijski pogoni, radile su bonice i ambulante, škole. To je bila partizanska država koja je funkcionirala.
Bio sam poslije na pet omladinskih radnih akcija i pet puta sam proglašen za udarnika. Ja digod radim, ja uvjek radim efikasno.

K tome još prilažem “povjesne” izjave vrlog nam predsjednika:
Nemam ni vrecu cementa,a kamoli cementaru!
“Svi ce Srbi pod jedan kisobran stati!
“Srbi ce iz Hrvatske odnijeti onoliko zemlje,koliko su na opancima donijeli!
“Objavit cu sve financijere svoje kampanje!
“Nisam bio u Haagu i svjedocio protiv Hrvatske!
“Ovo(Siroki Brijeg) je Hrvatska zemlja!”
“Zgazite BH Hrvate!
“Hercegovci su Skorpije!
“Cacic je gangster nad gangsterima!
“Hrvatska je agresor!
“Nisam znao da u Splitu ima toliko cetnika!

Da nebi ispo biser dodam i ovo:

Kcer predsjednika Mesica takodjer je zaposlena u Ministarstvu Vanjskih poslova RH.

Tatjana Draganic-Kralj je nakon 8 mjeseci staza u Ministarstvu (kao kadar Gordane Sobol/SDP) imenovana Veleposlanikom u Grckoj. Tamo je u uredjenje Veleopslanstva potrosila oko 100.000 Eura a nedavno je maknuta s tog polozaja, jer ne ispunjava niti jedan uvjet za Veleposlanika.

Na Veleposlanicka mjesta, kako je poznato, zaposlenike MVP-a (najmanje 8 godina u Ministarstvu) imenuje predsjednik RH Stjepan Mesic…

a sve to skupa začinio bi još i ovime:
Inteligentan predsjednik i stručnjak za mozak Stjepan Mesić rođen je 24.prosinca 1934 u Orahovici. Prije nego što počnemo sa detaljnom biografijom, objaviti ćemo korijene mržnje prema svemu što je Hrvatsko. Svoju patološku mržnju Stjepan Mesić je naslijedio od svoga oca , partizanskog krvnika iz drugog svjetskog rata koji je sam priznao kako je osobno zaklao 12 Hrvata. Slobodna Dalmacija, dok je još bila Hrvatska, je objavila sve dokaze o Mesićevom ocu, a najbolje to znaju stanovnici Orahovice koji su oca Stjepana Mesića pogrdno zvali “tovariš Joso”!

a pravu biografiju i još štošta možete naći ovdje:
http://www.freewebs.com/stop-mesic/biografija.htm

ne znam dal’ je vec bilo, ali istine radi…
navodi se u medijima kako je tzv. “Sanaderov najbolji prijatelj Schüssel” kao treci na izborima sastavio vladu,
pa kao sto hoce sad Sanader.

presucuje se kako je to W. Schüssel napravio TEK nakon sto je prvi na izborima ( “relativna vecina”), socialdemokrat V.Klima, naravno dobivsi od predsjednika drzave mandat za sastavljanje vlade,
nakon visetjednih/mjesecnih neuspjelih nastojanja formiranja vecine VRATIO MANDAT predsjedniku.

sve zajedno, vise nego gadljivo.

pa sanader je relativni pobjednik.. sto zelis reci?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

gp64: ” ne znam dal’ je vec bilo, ali istine radi… navodi se u medijima kako je tzv. “Sanaderov najbolji prijatelj Schüssel” kao treci na izborima sastavio vladu, pa kao sto hoce sad Sanader. presucuje se kako je to W. Schüssel napravio TEK nakon sto je prvi na izborima ( “relativna vecina”), socialdemokrat V.Klima, naravno dobivsi od predsjednika drzave mandat za sastavljanje vlade, nakon visetjednih/mjesecnih neuspjelih nastojanja formiranja vecine VRATIO MANDAT predsjedniku. sve zajedno, vise nego gadljivo. ” pa sanader je relativni pobjednik.. sto zelis reci?

želi reći i rekao je da mesić izvrće istinu kad spominje “prijatelja schüssela” kao mandatara jer je schüssel bio samo rješenje u nuždi nakon što je pobjednik (“relativni”) vratio mandat koji je naravno dobio bez ikakvog razmišljanja.

Ponašanje Mesića je pljuska demokraciji. Najprije je tvrdio da će mandat za sastav vlade dati onome tko mu dokaže da ima podršu 77 zastupnika. Nakon 2 kruga “konzultacija”, ni Sanader ni Milanović nemaju potporu 77. Što će sad Mesić napraviti? Moguće su 2 solucije: ili mandat Sanaderu kao najjačoj stranci ili novi izbori! No prateći Mesićevo vladanje, lako je moguća i 3. varijanta: konzultacije u nedogled dok još netko ne popusti pod ucjenama i ne pristane dati glas Milanoviću. Ovo kod nas je tragidemokracija i dokaz da smo banana država. [angry]

Ja bih na to još dodao: ovo o čemu avax piše i je ono najgore. Za burzu se ne moramo bojati, mislim da nakon odlaska jurčića SDP predstavlja samo nesposobnu, ali ne i direktno opasnu opciju. Rast će biti manji nego sa Sanaderom, ali bit će ga.

Ali ono opasno je taj pad Hrvatske na nivo banana republike. Meni sve skupa više liči na holivudsku političku melodramu. Oliver Stone bi u Mesiću imao zahvalniji materijal za priču o političkoj korumpiranosti nego u NIxonu (već vidim Joea Pescija kao idealnog Mesića). A može i za Disneyevu bajku. Dakle, imamo čovjeka koji je 4 godine odradio objektivno dobar posao. Dođe predizborna kampanja. Obilježena je populistićkim udarcima njegovih protivnika ispod pasa i uvredama (na radost medija), bombardiranjem javnosti lažnim anketama koje bi trebale mobilizirati birače za protivnike, pa na kraju i sasvim otvorenom kampanjom predsjednika države protiv njega. A osim toga za vrijeme kampanje otac mu je na samrti (pogledajte Sanadera na fotkama s one opatijske konferencije na dan smrti pa je jasno koliko mu je kampanja tih dana bila mučna). I nakon što ga pokopa i nakon što izdrži cijelu kampanju ne gubeći živce, on usprkos svemu što ga je trebalo onemogućiti pobijedi na izborima. I sada, kao kada u bajci braće Grimm neki postolarev sin svlada sve nemani za koje je kralj bio siguran da će ga progutati i kada bi po obećanju trebao dobiti princezinu ruku, Mesić ga odluči nasanjkati i počne pred svima organizirati koaliciju koja će podržati prosca kojega je već od početka namijenio kćeri. Misleći valjda da je javnost baš toliko glupa da ne shvaća njegovu igru ako se samo i dalje onako šeretski smiješi.

Da ovo što se događa netko gleda na filmu, rekao bi da je scenarist malo pretjerao.

ako pobjedi Milanović u čast pobijede pjevat će novu hrvatsku himnu Hej Slaveni a eto nam ponovo i petokrake na miloj trobojnici.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Demonstracije nakon ovoga nisu iskljucene jer je ovo nasilno forsiranje lijevog centra.

pa u svakoj zapadnoj zemlji bi se da se ovo dogodi već sada održavale demonstracije.

ali ovo je banana republika i tu narodu uopće ne smeta da živi s tuđmanima ili mesićima na vlasti.

Sanader: Građani Hrvatske, bit će sve u redu

Foto: FaH
——————————————————————————–

ZAGREB – Predsjednik HDZ-a Ivo Sander istaknuo je u razgovorima za hrvatske tiskovine kako mu je plan da se do Božića završe svi poslovi konstituiranja Hrvatskog sabora i Vlade, te kako očekuje da predsjednik države, nakon konzultacija, prvo mandat da najjačoj stranci – HDZ-u.

Ne bi bilo dobro da Hrvatska, koja 1. siječnja 2008. postaje članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, u tom trenutku nema vladu, upozorio je Sander.

“Potpuno bi bilo izvan svih demokratskih običaja da se mandat najprije da gubitniku, poraženom”, istaknuo je Sanader, koji je “poručio građanima Hrvatske da će sve biti u redu. Nitko ne može izbornoga pobjednika pretvoriti u izbornoga gubitnika”.

“SDP mora priznati poraz, jer u suprotnome demonstriraju da se nisu transformirali iz komunističke partije u socijaldemokratsku”, smatra Sanader.

“Našom pobjedom birači su potvrdili da smo pokrenuli Hrvatsku”, kazao je, uz ostalo, Sanader, a istaknuo je i da je za vrijeme mandata HDZ-ove vlade Hrvatska postala ključan čimbenik stabilnosti u srednjoj i jugoistočnoj Europi. “Zato sam uvjeren da svi koji pregovaraju znaju s kim pregovaraju. Ovi drugi bili bi velika nepoznanica, jer su enigma i sami sebi, što se vidi iz odluke da se smijeni Ljubo Jurčić”, ocijenio je Sanader.

Izrazio je zadovoljstvo prvim razgovorima s potencijalnim koalicijskim partnerima te dodao da će pregovori tek početi kada dobije mandat od predsjednika Stjepana Mesića.

Na tvrdnju novinara da predsjednik SDP-a Zoran Milanović kaže da se pregovori o mandataru mogu oduljiti mjesecima, Sanader je rekao da Hrvatska nema razloga za gubljenje dragocjenog vremena, jer imamo dobre šanse da se pregovori što prije završe i da uđemo 2009. u EU i također u NATO.

Sanader je istaknuo da je s predsjednikom Mesićem dobro surađivao kroz cijeli mandat vlade. “Možda je na kraju htio malo izbalansirati da se ne stvori dojam da je uz HDZ”, dodao je Sanader.

“Usporedbu sa Srbijom i radikalima neću komentirati”, rekao je na pitanje je li ga uvrijedila paralela baš sa Šešeljevim radikalima, odnosno kada mu je na poruku da se ne krše demokratski običaji, u kojima prvu priliku za sastavljanje vlade mora dobiti izborni pobjednik, predsjednik Mesić uzvratio da nije uvijek tako te da su, na primjer, u Srbiji radikali pobijedili, ali nisu sastavili vladu.

Na pitanje kako to da u u izbornoj noći, kada je doznao da je izborni pobjednik, nije nastupio euforično, već mirno, čak pomalo distancirano, Sanader je rekao: ” Radovao sam se pobjedi, ali sam ozbiljnošću htio odgovoriti tom trenutku. Reagirao sam kao dosadašnji i budući predsjednik Vlade, koja nije vlada HDZ-ovih birača, nego svih građana. Osjećao sam veliku odgovornost prema tome kako će građani živjeti sljedeće četiri godine i razmišljao koje nas mine i problemi čekaju u završnici našeg velikog puta prema punopravnom članstvu u EU i NATO-u, što sve moramo napraviti u borbi protiv korupcije i svake vrste kriminala, što sve moramo učiniti da Hrvatska konačno završi tu priču o tranziciji…”

Sanader je rekao da nije sasvim zadovoljan borbom protiv korupcije, istaknuvši da hoće bržu i aktivniju borbu te da “hoćemo i moramo u 2008., kao ključnoj godini pregovora s EU, imati zadovoljavajuće stanje da korupcija i pravosuđe ne budu zapreke članstvu”.

“Godine 2008. u travnju dobit ćemo pozivnicu za NATO, a to praktično znači i članstvo, jer sve poslije toga je procedura. Podržavam izjavu Ollija Rehna da možemo završiti pregovore do 2009., da aktualni Europski parlament potvrdi ugovor s nama tijekom godine, nakon toga ide ratifikacija, koja može biti brža i sporija, rekao je, među ostalim, Sanader. (Hina)

dobro, ako pobijedi SDP idemo najmanje 5 godina unatrag a baš me zanima što će onda onda reći njihovi birači koji smatraju da je HDZ upropastio državu. ja ći ih rado tada podsjetiti kome su dali glas.
Da ne govorimo o tome što Bandić već sad poskupljuje komunalnu naknadu i cijene parkiranja u Zagrebu
koje su i do sad bile astronomsko visoke.

fala georgija…..mislio sam jasno je.

febo:dobro, ako pobijedi SDP idemo najmanje 5 godina unatrag a baš me zanima što će onda onda reći njihovi birači koji smatraju da je HDZ upropastio državu. ja ći ih rado tada podsjetiti kome su dali glas.
Da ne govorimo o tome što Bandić već sad poskupljuje komunalnu naknadu i cijene parkiranja u Zagrebu
koje su i do sad bile astronomsko visoke.

To je tipično za SDP-ovce. Samo poskupljenja, porezi, inflacija itd. BTW, sjećate se kako nam je svojevremeno Bandić prodao priče o holdingu i jeftinijim uslugama.[angry]

..a još ako dobe vlast u državi pa počnu uvodit nove poreze i povisivat sve moguće naknade na nivou države.
žao mi je samo što će najviše na.ebat oni ljudi koji žive samo od svojih skromnih plaća a nisu glasali za njih. za ove druge koji jesu boli me k…

New Report

Close