Utjecaj politike i predizborne kampanje na tržište kapitala u RH

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj politike i predizborne kampanje na tržište kapitala u RH

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni je iz aviona bilo vidljivo da se Sanader ruši već mjesecima, samo mi nije jasno zašto je Mesić htio da dođu 2003. godine na vlast, a sada podržava SDP.

Meni dođe da pomislim kako se zapravo svi međusobno dogovaraju.[sealed]

Vaš link

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Mislim da je sto se burze tice ipak najbitniji HNS jer se ipak za sve pita teta Vesnu i striceka Ratka tako da nema zime za nas. U prilog tome:

http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=366677

skype - ivek1234

Meni je iz aviona bilo vidljivo da se Sanader ruši već mjesecima, samo mi nije jasno zašto je Mesić htio da dođu 2003. godine na vlast, a sada podržava SDP.

Meni dođe da pomislim kako se zapravo svi međusobno dogovaraju.[sealed]

Vaš link

Zato sto je onda nesto prije ponoci Racan sam, korektno, priznao poraz i cestitao Sanaderu. Mesic tada nije imao izbora. Ne volim SDP ali izuzetno cijenim Ivicu Racana!!! RIP.

skype - ivek1234

potpisujem

SLK:

Zanimljivo da simpatizeri SDP govore staloženo i odmjereno, dok poklonici HDZ idu na agresivnost.

nisam ni sumnja…[rolleyes]

JURČIĆ je imao funkciju u cijeloj priči i uspio je, po prvi puta mi je žao HDZ-a, ne mogu vjerovati.
Zato u čast dr. Sanaderu i svim njegovim IPO-ima kojima nas je učinio bogatijima, a one nezahvalne čudake koji vjeruju klincima kao Milanoviću preporučam slijedeći spot i da s mamicom lijepo zaplešu:

Vaš link

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Zato sto je onda nesto prije ponoci Racan sam, korektno, priznao poraz i cestitao Sanaderu. Mesic tada nije imao izbora. Ne volim SDP ali izuzetno cijenim Ivicu Racana!!! RIP.

Ne, točno se sjećam njegovih riječi prije proglašenja pobjednika a prema trenutnim rezutazima, znači Mesić se obraća naciji a govori o SDP-u i koaliciji: Tako im i treba kada se ne znaju dogovoriti pa sada narod to ocjenjuje.

Vaš link

JURČIĆ je imao funkciju u cijeloj priči i uspio je, po prvi puta mi je žao HDZ-a, ne mogu vjerovati.
Zato u čast dr. Sanaderu i svim njegovim IPO-ima kojima nas je učinio bogatijima, a one nezahvalne čudake koji vjeruju klincima kao Milanoviću preporučam slijedeći spot i da s mamiama lijepo zaplešu:

Vaš link

Sanader je Terminator! He Will Be Back!! [cool]

P.S. Zapravo pokopasmo HDZ mozda ipak malo prerano.

skype - ivek1234

deimos:

Porez na dividendu ukinut 2005.
Kako da ne manja dobit, manja vrijednost kompanije i obratno, svi dioničari gledaju na dobit……

Prije uvodjenja poreza na dividendu i nakon, nije bilo nikakve promjenu u iznosu poreza koji si platio u tom slucaju. Kuzis? Reci da je to srusilo burzu je smijesno, kad je efektivni porez ostao isti. Istina je da je porez na dividendu ukinut 2005., ali isto tako su ukinute i porezne olaksice koje je tvrtka mogla koristiti kod investiranja. Sto se tice isplate dividende u Hrvatskoj, firme isplacuju mizerne iznose i ako cemo gledat vrijednost firmi prema tome, nema jedne koja bi vrijedila 1/3 sadasnje vrijednosti. Osim mozda HT-a.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Sanader je Terminator! He Will Be Back!!

P.S. Zapravo pokopasmo HDZ mozda ipak malo prerano.

Istina da je lagao na rivi, istina da je lagao o porezu (smanjenje s 22 na 20%), ali s dva IPO ako ste sudjelovali mogli ste jako dobro zaraditi što nijedan član SDP-a ne bi nikad dao, već se milijunaš Jurčić bahati kako treba oporezivati i da on nikada ne bi davao radnicima i građanima dionice. Kako ga nije sram, jel država zbog naroda ili nije?

Vaš link

Koji je Sanaderov slijedeći potez?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatskom-ce-vladati-mesiceva-koalicija/366763.aspx

Da i ja dam svoje misljenje. Prvo for the record – najvecim dijelom sam u cashu. Necu sada pametovati puno ali kome se da neka kopa po proslim postovima gdje sam otprilike i predvidio ovakav razvoj situacije posebno spominjuci Che Guevarinu ulugu u cijeloj papazjaniji.

E to je razmisljanje pravog investitora [thumbsup]. Sjecam se da smo rapravljali oko PKD-a i zakljucili da nebu dobro. [shocked]

Naime, irelevantno je da li simpatizirate ovog ili onog, bitno se namjestit u pravu poziciju prema stanju. A ocigledno je bilo da ovi izbori nece biti dobra vijest. Ja se isto ucashiro na vrijeme, tamo negdje kad su CRAL, ZDNK, IPKO i slicna boranija letjeli u nebo. [bye]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Ljudi ovo je zakon:

skype - ivek1234

New Report

Close