Evo što je sigurno Mesić otišao u EU, dakle tamo će ga ucjeniti da da Ivi jer EU ucjenjuje i tako su napravili i sa Srbijom i to je Mesić zaboravio reći ključna je bila EU kada je EU ucjenio i onda je došlo do promjene koja zadovoljava EU…………….. Idemo dalje[thumbsup]
Sanader na korak do mandata za Vladu?
samo teško nama kad smo dozvolili svima da nas ucjenjuju
Ucjenjuju sanadera, Mesića, Račanapok. sutra će ucjenjivati novu vladu, najebali smo ko crni!
odlazim za Irsku tamo primaju katolike[smiley]
Vesna Pusić je naj bahatiji lik na političkoj sceni u hrvata. A ovo sa pričama to može trajat mjesec dana, ok nek traje mjesec dana ali za tih mjesec dana dok ništa ne radite neko pijete kavu i laprdate o foteljama nema plaće! Ali mislim da ako SDP bude taj koji sastavlja vladu da će HDZ pozvat svoje birače i izvršit državni udar:)! .. moje mišljenje
Katolik se ne izražava tako on ne psuje niti glasa za ateiste…………..
Već opominje svoje članove i oprašta im njihove greške ako se pokaju za njih… Pozdrav
toka:
”
”
Katolik se ne izražava tako on ne psuje niti glasa za ateiste…………..
ja sam glasao za demokršćane, pa valjde postoji ispovijed!
svi smo grešnici pa i ja![smiley]
neka mi netko objasni jer sam davno studirao ustavno pravo i sve ovo sto se odnosi na izborni sistem
mesic kaze da je schuessel prije na nekim izborima bio treći i da je sastavljao vladu
pa onda bi mogao dati recimo memediju kao romu i koji mi se čini baš pametan čovjek (jučer na dnenviku) ili hns-u kao trećem ili hsls-u da sastavlja vladu
hvala
Kako komentirate referendum na Novoj tv, koga bi više željeli za premijera, Sanadera ili Jurčića? Sanader ima 67 % a Jurčić 33%. Očito da bi na ponovljenom glasovanju HDZ pobijedio sa puno većom prednošću. Mesiću, ne bi bilo loše da si to pogledaš a možeš mi se javiti na private, imam još dosta toga ti za reći.[rolleyes]
Ne znam jeste li vidjeli kako je ČEHOK lijepo odrezao V. Pusić i rekao da se njihova koalicija neće odazvati na nijedan poziv koji potpišu Milanović zajedno s Pusićkom?! Valjda mu je dosta njezine bahatosti.
Uglavnom, siguran sam 99,9% da će na kraju Sanader složiti vladu, ali je problematično otezanje zbog ponavljanja na 3 izborna mjesta još 10-ak dana. Kako sada stvari stoje do tada neće ništa biti službeno potvrđeno, a to za tržište kapitala znači bavuljanje gore-dolje, dolje-gore i ls.
…
Evo danas u Jutarnjem listu jedne situacije o kojoj sam govorio – HSS/HSLS izjavili da će pregovore o mogućoj koaliciji bilo s HDZ-om, bilo s SDP-om, započeti tek NAKON što Mesić odredi mandatara za sastav vlade! E sad me zanima kako će to Mesić izvesti jer uz ovakav stav, odnosno bez glasova HSS/HSLS-a ni HDZ ni SDP neće moći Mesiću “dokazati” da imaju 77 zastupnika. Znači, po Mesićevim tumačenjima (jer nitko nema dokaz za 77 glasova) , on bi sada morao raspisati nove izbore ako se želi striktno držati svog tumačenja Ustava! Ajde da baš vidimo hoće li biti tako! [cool]
I sad si dosao do onog sto ja davno znam, da su kod nas zakoni losi i diletantski napisani. Mesic sad ako zeli, opstruirat sastavljane vlade i raspisat nove izbore i nitko mu nista nemoze zakonski. Mada mislim da ce se vec stvorit neka koalicija. Ovo stanje je samo simptom stanja u drustvu, jedne bolesti.
neka mi netko objasni jer sam davno studirao ustavno pravo i sve ovo sto se odnosi na izborni sistem mesic kaze da je schuessel prije na nekim izborima bio treći i da je sastavljao vladu pa onda bi mogao dati recimo memediju kao romu i koji mi se čini baš pametan čovjek (jučer na dnenviku) ili hns-u kao trećem ili hsls-u da sastavlja vladu hvala
Ono što Mesić NIJE rekao je da je to bilo nakon što austrijski socijaldemokrati, koji su bili pobjednici, nisu mogli sastaviti vladu jer nisu HTJELI koalirati s Haiderom. I onda su vladu, da bi se ikako sastavila, napravili Schüsselovi narodnjaci i znamo i kako je to završilo, tako da je EU zamrznula odnose s Austrijom zbog Haiderovog sudjelovanja u vladi. Dakle potpuno neusporediva situacija jer se radilo o opasnosti državne krize koja se pokušavala kako tako riješiti, a ovdje je upravo Mesić onaj koji izaziva krizu.
Da ne govorimo o tome da su tamo socijaldemokrati odustali jer nisu htjeli koalirati s ekstremnim desničarima, a SDP će da bi došao na vlast uz Mesićevu podršku prihvatiti ipodršku Glavaša!
Ma SDP griješi , (ZOKI ) što u pregovore o formiranju Vlade ne stave svog kanditata gospodina , po Zokiju druga Ljubu Jurčića. Takovu sklepanu Vladu sa premijerom Jurčićem to bi bilo stvarno fenomenalno. E to brani “naš” vrli predsjednik. Čestitam, rekao bi jedan gospodin, a onda bi ga priveli. Ljubo lupi šakom o stol i reci izgubio sam – izgubili smo – čestitamo. Barem Vas neće privesti ![tongue][smiley]