HDZ sa HSS-HSLS-om gotovo je,bye Mile[bye]
koalicija pred vratima? ili gotovo u smislu da nema sanse da koaliraju? jer sam vidio na vijestima da su se nasli friscic i sanader u vrbovcu…..[huh]
sorry…..zabrijao sam……tek sad sam skuzio sta si napisao davids….a nije jos tu nista sigurno….malo mi pre-vise taj mile prepotentno i uvjereno govori da ce sdp sastavit vladu……[angry]
sorry…..zabrijao sam……tek sad sam skuzio sta si napisao davids….a nije jos tu nista sigurno….malo mi pre-vise taj mile prepotentno i uvjereno govori da ce sdp sastavit vladu……[angry]
Pokušava svojim bahatim i prepotentnim ponašanjem raširiti paniku,kako bi usput dobio na vremenu,nebi li štogod uspio drug Burduš učiniti za njega.
Sanader ako ovo dobije,a dobit će,svaka mu čast,treba stvarno imati živaca boriti se s toliko neprijatelja hrvatskoga naroda,a borba traje jako jako dugo. Svi su se urotili protiv njega samoga,a čovjek se neda,još jednom svaka mu čast.
Pankretić je rekao da ako Sanader pristane na njihove uvjete da nema potrebe ići dalje razgovarati.
Ma gotovo je!
Samo nemojte to glasno reći da nam ne uteknu dobre dionice! [thumbsup]
Dokup je zakon.
Velim vam ja da ce Vesna sve zbrljati:
Problem je sto Ustav RH jasno kaze: “Članak 97. Predsjednik Republike: – raspisuje izbore za Hrvatski sabor i saziva ga na prvo zasjedanje, – raspisuje referendum u skladu s Ustavom, – povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika,” … Tko dodje sa 77 potpisa zastupnika, njegova djevojka.
Evo danas u Jutarnjem listu jedne situacije o kojoj sam govorio – HSS/HSLS izjavili da će pregovore o mogućoj koaliciji bilo s HDZ-om, bilo s SDP-om, započeti tek NAKON što Mesić odredi mandatara za sastav vlade! E sad me zanima kako će to Mesić izvesti jer uz ovakav stav, odnosno bez glasova HSS/HSLS-a ni HDZ ni SDP neće moći Mesiću “dokazati” da imaju 77 zastupnika. Znači, po Mesićevim tumačenjima (jer nitko nema dokaz za 77 glasova) , on bi sada morao raspisati nove izbore ako se želi striktno držati svog tumačenja Ustava! Ajde da baš vidimo hoće li biti tako! [cool]
“Problem korekcije očito je suštinske prirode, jer objašnjenja da nejasnoće oko toga tko će voditi buduću Vladu utječe na trgovanje u velikoj mjeri, očito ne stoje. Traženje nekog racionalnog razloga rasta ili pada domaće burze postalo je pomalo Sizifov posao.” – komentar Ante PAvić s PD.
Zbilja bi me zanimalo čuti na temelju čega to ovaj novinar kaže da ta objašnjenja “očito ne stoje”? Zar je rješena kriza vlade pa da se to može utvrditi? zar je išta rješeno po tom pitanju? Kako može donositi ovakve izjave, a bez ijednog argumenta?
deimos: ” Problem je sto Ustav RH jasno kaze: “Članak 97. Predsjednik Republike: – raspisuje izbore za Hrvatski sabor i saziva ga na prvo zasjedanje, – raspisuje referendum u skladu s Ustavom, – povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika,” … Tko dodje sa 77 potpisa zastupnika, njegova djevojka. ” Evo danas u Jutarnjem listu jedne situacije o kojoj sam govorio – HSS/HSLS izjavili da će pregovore o mogućoj koaliciji bilo s HDZ-om, bilo s SDP-om, započeti tek NAKON što Mesić odredi mandatara za sastav vlade! E sad me zanima kako će to Mesić izvesti jer uz ovakav stav, odnosno bez glasova HSS/HSLS-a ni HDZ ni SDP neće moći Mesiću “dokazati” da imaju 77 zastupnika. Znači, po Mesićevim tumačenjima (jer nitko nema dokaz za 77 glasova) , on bi sada morao raspisati nove izbore ako se želi striktno držati svog tumačenja Ustava! Ajde da baš vidimo hoće li biti tako! [cool]
naravno da neće. nije očekivao da je Friščić toliko lukav pa će Mesić ipak dati HDZ mandat da pokuša sastaviti vladu. pokušao je puhnuti malo vjetra u leđa koalicij SDP-HNS ali nije uspio. sve je dobro dok nema uličnih nereda zbog politike
Činjenica je samo jedna ,naša država postala je sprdačina,krade se bez kazne,Vlada se sastavlja kao da se sastavljaju Lego kockice….. Sve lošije i lošije radimo…… Nije dobro[undecid]
kolega, mislim da je svima razvidno da se borba za vlast vodi i kroz medije, a ja bih rekao da su ovi sto javno iskazuju nervozu, bacaju otrovne strelice, busaju se u programska prsa zasigurno buduci – gubitnici. U plavoj ili crvenoj varijanti.[cool]