Utjecaj politike i predizborne kampanje na tržište kapitala u RH

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj politike i predizborne kampanje na tržište kapitala u RH

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zaboravio si HNS, koji se izrazio bližim SDP. HSU je rekao da ide pobjednicima i priklanja se onima s kojima će kreirati Vladu. Ako ovi priđu SDP, prići će i HSS-HSLS, kako bi sudjelovao u Vladi.
HSP neće s nikim niti njega netko hoće.

Ojoj…

HNS je sigurno s SDPom to nije upitno. također pogriješio sam u izračunu. naime ima 8 zastupnika manjina a ne 4 a to prilično mijenja stvari. znači bit će 152 zastupnika, a za formiranje treba 77. nemoj biti tako siguran da HSP ćete nakon dugo godina provedenih u oporbi htjet mjesto u vladi, a HDZ će da SVE da je formira. dakle i manjine će igrat veliku ulogu. HDZove šanse su jako slabe.

Ma je, sve su opcije otvorene, Savage. Samo su mi se HSP i HDZ gadno poklali u zadnje vrijeme.
Ali kao i ti, i ja dajem 60-40 za SDP. NARAVNO, ako budu ovakvi omjeri kako anketa kaže.

No respect

Ma je, sve su opcije otvorene, Savage. Samo su mi se HSP i HDZ gadno poklali u zadnje vrijeme.
Ali kao i ti, i ja dajem 60-40 za SDP. NARAVNO, ako budu ovakvi omjeri kako anketa kaže.

Ne dobro….. Nikako…. [smiley15][smiley15][smiley15]

skype - ivek1234

ma kakve anklete hdz dobiva zato jer je sdp postigao previše autogolova i totalno nonšalantno djeluju

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

da rezimiram – trojac HSS-HSLS-HSU će odlučit.

Tocno i to je ono sto se meni nikako ne svidja u cijeloj prici.

skype - ivek1234

Zaista bi moglo bit gusto.
Gledajuc sinoć emisiju Izbori 2007 nisam se mogao otet dojmu da je Polančec ‘sam na svijetu’.Moglo bi se reč da je došao nepripremljen u odnosu na Čačića koji je ‘ubadao’ tamo di treba.

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

Zaista bi moglo bit gusto.
Gledajuc sinoć emisiju Izbori 2007 nisam se mogao otet dojmu da je Polančec ‘sam na svijetu’.Moglo bi se reč da je došao nepripremljen u odnosu na Čačića koji je ‘ubadao’ tamo di treba.

Nisam gledao emisiju no Polancec je u odnosu na Cacica ko ovca u odnosu na vuka. Sanse su mu 0

Burzomlat: ” Zaista bi moglo bit gusto. Gledajuc sinoć emisiju Izbori 2007 nisam se mogao otet dojmu da je Polančec ‘sam na svijetu’.Moglo bi se reč da je došao nepripremljen u odnosu na Čačića koji je ‘ubadao’ tamo di treba. ” Nisam gledao emisiju no Polancec je u odnosu na Cacica ko ovca u odnosu na vuka. Sanse su mu 0

Ne bi se složio.
Polančec je bio član uprave Podravke , te stjecao iskustvo, dok je Čačić u to vrijeme namještao poslove za svoje tvrtke, a znamo da je 2 dana prije bankrota Riječke banke prodao sve dionice te banke, što očito govori o kakvim se prljavim poslovima radilo, no ima još toga….nećemo blatiti nikoga…

Svaka čast Polančecu, jedini HDZ-ovac koji nije bahat i zna svoj posao.

Cookie Monster

A meni nakon jučerašnje emisije nakako miriši da će HSU priklonit HDZ kad bude trebalo kao i HSP,a za HSS i ekipu nisam siguran sa njima je sve moguće.Inače nekako u zadnje vrijeme mi je narastao optimizam u vezi pobjede HDZ čini mi se da ja kampanja daleko agresivnija i jača od SDP ako to uopće ima velike veze.No povratkom velikog vodje što Hrvati inače jako vole u utorak mislim da će dobiti po još koji posttotak.Lijepo je vidjeti kad ga hvali jedna Angela Merkel i ostala ekipa u svakom slučaju.To se očito čuvalo za kraj.Da će biti gusto,hoće a možda se i iznenadimo.Ne treba zaboraviti da je demokrščanska opcija koju on sad zastupa barem formalno a posebno nakon priličnih sukoba SDP sa crkvom daleko disciplioniranija kod izlaska na izbore za razliku kod lijevice koja je često mladja i neizlaze cijele obitelji na izbore.Evo ja npr prvi put izlazim na izbore sa suprugom nekako nikad nismo bili u Hrvatskoj za vrijeme izbora i znam dosta takvih koji dosad ili nisu izlazili ili nisu glasali za HDZ a sada hoće.No na kraju više nisam siguran kako sam prije bio da li će bilo koja pobjeda utjecati na burzu u tolikoj mjeri.Svi misli da hoće,obično ono što svi misle ne bude baš tako.Složio bi se sa kolegom Bubašparom na temi korekcija meni nekako izgleda da su ovi zadnji padovi ustvari preizborna korekcija i da neće još puno dolje.Iz iskustva, kad svi misle da će dno biti tad i tad ono se obično dogodi barem 7 dana prije.To se dosada dogodilo više puta i moglo bi sad.Da se tržište digne gore na istu razinu od prije 7 dana ne treba baš tako jako puno novaca i ja mislim da su fondovi sposobni za to usprkos svim negativnostima.No,ostaje da vidimo.
P.S.Nemojte se baš previše živcirati na kraju se to ipak sve vrati.Iskoči neka mega vijest,tipa Srbi se dogovorili,Bosanci se dogovorili,TZodorić kupio Migros,EU kaže kako smo super,nafta pojeftinila i svijet pozelenio.Dobar dio ove korekcije po meni je ipak predizborna agitacija u svom najgorem obliku.A ako svugdje u svijetu bude katastrofa Bože moj,onda ćemo i mi dole i šta sad.Kako svima tako i nama.Samo da mi danas mrknemo tu Makedoniju i bit će odmah malo lakše[smiley2]

Ne bih baš rekao po mojem sudu da je Poli bio loš, Čačić nije znao nekoliko stvari recimo bubnuo je za broj farmi u svojoj županiji on kaže 2, friščić veli 72, kad ono u 4 godine skoro 700 novootvorenih u čitavoj hr.
Inače je Čačića korigirao predstavnik hSU-a vezano za most plasirajući da je opasna teza uvjetovati negradnju mosta s nečim drugim. čačić stalno kalkulira što se može dobiti za 2mlrd kuna od mosta po toj logici da nismo gradili autocestu prema splitu imali bismo 100 bolnica više ne znam samo tko bi u njima radio.
Ja mislim da samim dovođenjem autoceste do ploča a zatim i do samog mosta sve će to imati drugačiji smisao,do onda će se i ostali dijelovi u hr završiti tako da će i biti viška novaca za ovakve projekte jer se postojeći isplaćuju brže i bolje od očekivanog.
Ja generalno očekujem velik rast turizma i taj most bi nas mogao spasiti jer bez njega bi se gužve mogle prebaciti na neum ulaskom u eu.Ako kalkuliramo da će trebati završetkom autoceste do dubrovnika nekoliko sati od macelja ( 5-6) netko i brže,i samim povezivanjem sa austrijom preko slovenije to bi moglo povući ogroman val turista,jer u bližem bazenu živi 50 miliona ljudi …
Ulaganja u turizam i nove kapacitete su velika,imamo šansu i kontinentalnom turizmu zato smatram da ulaganje u ceste nemaju alternativu pogotovo za zemlju kao što je hr.

Inače jurčić i dalje priča gluposti i smiješan je pored Čačića totalno zelen priča iz knjige nije život knjiga Ljubo[smiley2]

Glasnogovornik IGH na neodređeno

Alien: ” Burzomlat: ” Zaista bi moglo bit gusto. Gledajuc sinoć emisiju Izbori 2007 nisam se mogao otet dojmu da je Polančec ‘sam na svijetu’.Moglo bi se reč da je došao nepripremljen u odnosu na Čačića koji je ‘ubadao’ tamo di treba. ” Nisam gledao emisiju no Polancec je u odnosu na Cacica ko ovca u odnosu na vuka. Sanse su mu 0 ” Ne bi se složio. Polančec je bio član uprave Podravke , te stjecao iskustvo, dok je Čačić u to vrijeme namještao poslove za svoje tvrtke, a znamo da je 2 dana prije bankrota Riječke banke prodao sve dionice te banke, što očito govori o kakvim se prljavim poslovima radilo, no ima još toga….nećemo blatiti nikoga…

Matrix mislim da je Alien mislio na nastup (stav) a ne na znanje. U politici nije vazno znanje (nazalost) nego foliranje a tu je Cacic jaci, definitivno. Slazem se sa tvojim postom.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

New Report

Close