Utjecaj politike i predizborne kampanje na tržište kapitala u RH

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj politike i predizborne kampanje na tržište kapitala u RH

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.jutarnji.hr/izbori/vijesti/detalji_vijesti/art-2007,11,16,chat_hebrang,98340.jl

jel moze andrija hebrabg proci psiho test?

vjeruj mi, isplati se cekati, pa makar cekali i godinama...

Upravo toga se i grozim…….svodjenje na SDP ili HDZ……………kamo srece da ljudi shvate da postoji i jos netko jednako ‘dobar’….i ako dobije 30% glasova da onda to nije ni izgubljen glas niti glas dan SDP-u…..vec nekome ko se moze ravnopravno nositi i sa ‘socijalistima’ i ‘kapitalistima’…… Ovo nije politicki forum i nebi da ovo preraste u raspravu …samo iznosim svoje misljenje i cijenim tudja….hvala Pozdrav

Hrvatskoj ne treba netko tko će se moći nositi s “kapitalistima” i “socijalistima” nego netko tko će konačno uvesti ekonomsku logiku tj. tko će biti “kapitalist”. i ako govoriš o HNS-u, Čačić je naravno zaista primjer pravog “kapitalista”, ali je radi sudjelovanja u vlasti odlučio stati u službu “socijalista”.

Nema sta da se bira …………………ZNA SE,ja glasam za onog ko pogoduje meni.

kad si na burzi, onda je onaj tko pogoduje tebi istovremeno i onaj tko je najbolji za zemlju. jer rast dionica je samo odraz gospodarskog rasta. ako SDP uspijeva stropoštati burzu, onda je to samo mala prezentacija onoga što će napraviti ekonomiji.

http://www.poslovni.hr/60857.aspx

Pitam se samo tko je zasluzan za ovo? Da nije vlada mozda? Kaj ce biti ak HDZ pobijedi? Hoce li se taj rok prolongirati mozda na 2018.? Ak se mene pita ovo je sramota najviseg ranga da se vec spekulira da udjemo s Makedonijom i Crnom Gorom. Zar nije dovoljno sto su Bugarska i Rumunjska vec unutra prije nas?

http://www.poslovni.hr/60857.aspx Pitam se samo tko je zasluzan za ovo? Da nije vlada mozda? ..

da cijelo vrijeme zapinje nešto na tom našem putu u eu .. ponekad je uzrok kod nas ali nekad možda i nije ..
čini mi se da i Ruminjska i Bugarska objektivno nisu spremne ni sada za eu , ali su očito preskočili Hr na tom putu u eu, možda i zbog nekih političkih razloga..
ali činjenica je da mi nemamo te političke razloge na našoj strani , nego mi se čini ,da imamo neke razloge protiv sebe .. ali to je takva situacija i u njoj treba najbolje napraviti što se može, pitanje je koliko je trenutna vlada napravila .. čitao sam da od 27 točaka za pristup eu, mi ispunjavamo tek nekih 7-8 a u nekima smo na samom početku ..

Povijest, najzanimljivije je na kraju[smiley2]

Moderna povijest Zagrebačke burze počinje tek 1991 godine, ali sama ideja i njeni korijeni sežu daleko unatrag sve do kasnog prosinca 1918. Na raskrižju povijesnih i financijskih putova, a pred sam kraj Austrougarske monarhije mala grupa poduzetnika osnovala Zagrebačku burzu za robu i vrednote, kao autonomnu korporaciju sa zadatkom da olakša i uredi trgovački promet robom i vrijednosnim papirima.
Na njoj se trgovalo zemaljskim proizvodima (poljoprivrednim), robom, vrijednosnim papirima, mjenicama, devizama, valutama, plemenitim kovinama i kovanim novcem.
Glasoviti hrvatski arhitekt Viktor Kovačić napravio je nacrt za prvu burzovnu zgradu u Račkoj ulici 1, čija gradnja je počela 1. kolovoza 1923. a dovršena 1927. godine. U to vrijeme to je bila izuzetno moderna građevina, a pojedina arhitektonska rješenja u njoj i danas oduševljavaju funkcionalnošću i jednostavnošću (danas je u toj zgradi Hrvatska Narodna Banka).

Zagrebačka burza bila je središte poslovnih događanja tog vremena. Poslije velike Bankovne krize 1931. obustavljeno je trgovanje dionicama i nikad kasnije nije obnovljeno. Burza je bila otvorena za trgovinu robom i funkcionirala čak i tijekom drugog svjetskog rata, a tek godinu dana nakon dolaska komunističke vlasti 15. svibnja 1946. burzi je konfiscirana imovina u korist države i postavljen privremeni upravitelj.

Nemojte dat priliku njihovim nasljednicima da nam opet kroje sudbinu. Njih treba što dalje od kapitala maknut i nek se voze biciklima.[smiley2]

Mene nervira stalni pritisak na burzu kao nekakvo leglo prevaranata i neradnika pod paljbom Mesića i SDP-a.
Znači ako si uspješan i imaš imovinu u dionicama ili fondovima,bankama slično onda si lopov, ako nemaš ništa onda si pošten i sirotinja. Mesić umjesto da štiti državnu i imovinu građana on se igra s njom.Koliko je danas država izgubila iz svog portfelja??? To se može lako izračunati,ako netko ima kakvu približnu brojku u glavi nek izbaci,mediji će prenesti ovo s foruma…

Glasnogovornik IGH na neodređeno

Da li vas ova situacija podsjeća na reakciju Belexa nakon govora Nikolića[smiley3]

Glasnogovornik IGH na neodređeno

Da li vas ova situacija podsjeća na reakciju Belexa nakon govora Nikolića[smiley3]

Ne, jer smo u korekciji skoro mjesec dana. Samo je kvaka sto vas vecina negira to vec dulje vrijeme.

Evo friško istraživanje po izbornim jedinicama:

http://www.totalportal.hr/index.php?page=sub_cat&cat_id=65

No respect

biti će na knap.sa dijasporo su izjednačeni 60/60 mandata.e sat ima 10-20% koji se nisu izjasnili .uh biti će burno

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

http://www.poslovni.hr/60857.aspx

Pitam se samo tko je zasluzan za ovo? Da nije vlada mozda? Kaj ce biti ak HDZ pobijedi? Hoce li se taj rok prolongirati mozda na 2018.? Ak se mene pita ovo je sramota najviseg ranga da se vec spekulira da udjemo s Makedonijom i Crnom Gorom. Zar nije dovoljno sto su Bugarska i Rumunjska vec unutra prije nas?

iskreno rečeno ako bude 2018 nitko sretniji od mene.prićam sa frendovima iz slovenije dvije stvari plus,dvadeset pet minus nakon ulaska u eu

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

New Report

Close