Koliko se sredstava godišnje planira prikupiti porezom na kapitalnu dobit i koliko se predviđa da će uvođenje tog poreza stajati?
Ljubo Jurčić: Teško je procijeniti kretanje trgovine na burzi idućih godina. Prijedlog poreza temelji se na osnovnom poreznom načelu da svi koji zarađuju u državi, bez obzira dolazi li zarada od rada ili kapitala, trebaju dio te zarade izdvajati za financiranje javnih potreba, odnosno države. Dosad ljudi koji zarađuju na tržištu kapitala iz zarade nisu izdvajali za javne potrebe, odnosno plaćali poreze.
El presidente
“Marković mi je predlagao hapšenje Miloševića i Tuđmana. On je htio biti lider SFRJ, a Mesić mi je stalno ponavljao da je on demokrat. Marković je zapravo podržavao Mesića koji je bio za hapšenje. Smiješno. Ja sam to, naravno, odbio jer bi izbili nemiri u Hrvatskoj i u Srbiji”, rekao je Kadijević za RTS.
Kadijević u Moskvi osniva radikalnu stranku
General JNA protiv kojeg je Državno odvjetništvo 2002. podignulo optužnicu zbog ratnog zločina u Vukovaru, a raspisana je i tjeralica, u Moskvi, gdje je dobio politički azil, živi od 2001. godine. U intervjuu koji je RTS emitirao u utorak navečer Kadijević tvrdi da mirno spava jer nije počinio nikakav ratni zločin te da ne priznaje Haag ni pravdu RH.
“Sve što sam radio radio sam s ciljem da obranim bivšu Jugoslaviju. Nisam počinio ratni zločin nego sam sprječavao da se ti zločni dogode. Nakon završetka operacije u Vukovaru svi ratni zarobljenici odvedeni su u Sremsku Mitrovicu, a što se s njima poslije događalo, ne znam. Za Ovčaru sam čuo kad sam otišao u mirovinu”, rekao je, među ostalim, Kadijević. Bombardiranje Dubrovnika su, prema Kadijeviću, inscenirali sami Hrvati.
Tvrdi da su zadnji jugoslavenski premijer Ante Marković i Stjepan Mesić spremali puč.
“Marković mi je predlagao hapšenje Miloševića i Tuđmana. On je htio biti lider SFRJ, a Mesić mi je stalno ponavljao da je on demokrat. Marković je zapravo podržavao Mesića koji je bio za hapšenje. Smiješno. Ja sam to, naravno, odbio jer bi izbili nemiri u Hrvatskoj i u Srbiji”, rekao je Kadijević za RTS.
davids:
”
Danas je sve izverglao u Opatiji ništa ga nisam skužio[smiley3]
”
Izgleda da El Presidente zeli jeftine dionice. Sada je postao i financijsko ekonomski strucnjak:
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=606e397f-58f0-44e7-a2eb-a41c430f280b&open=sec
Ako nam se jos navali Ljubo na kicmu – nebu dobro! Svi bumo radili stolice…..
ali je izgleda Mesić rekao neke činjenice koje svi znamo, a to su:Preprezaduženost i vanjska i unutarnja, inflacija rekordna, zaduživanje za potrošnju ne ulaganje, uvozna a ne izvozna euforija i slično. To je naša sadašnjost da bogdom nije.[smiley2]
a zapravo mi je najviše od svega zanimljjiva psihologija ulagača koji bi birali SDP. imaju izbor između dvije opcije: jedna trgovanje na burzi smatra važnim za gospodarski razvoj, druga ulagače neprikirveno proglašava nekom vrstom parazita. i sada će oni glasati za to da premijer bude Ljubo Jurčić koji se zgraža nad njima kao “onima koji s par klikova mišem u par sekundi zarade milijune”. o čemu se tu radi, mazohizmu? ljubi ruku koja te tuče? vole da ih se vrijeđa?
Cijenjeni kolega, kojom metodom ste došli do zaključka da ljudi koje ne vole HDZ automatski vole SDP?
HDZ: zbog smrti oca Ivo Sanader neće sudjelovati u kampanji do utorka
ZAGREB, 15. studenog 2007. (Hina) – Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader zbog smrti oca prekida sve svoje aktivnosti u predizbornoj kampanji do utorka, 20. studenoga, priopćio je jutros HDZ. Ivo Sanader prekinuo je sve predizborne aktivnosti kako bi mogao biti uz majku i obitelj, kaže se u priopćenju.
Ante Sanader, otac Ive Sanadera, umro je sinoć u splitskoj bolnici nakon duge i teške bolesti.
[color=blue]SDP – demagogija vs. praksa[/color]
da u to vrijeme je KORF bija 222 kuna a danas 177 a to vrijedi za sve dionice, stvarno ovi iz HDZ i SDP su demagozi, birajte treće[smiley2]