Utjecaj politike i predizborne kampanje na tržište kapitala u RH

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj politike i predizborne kampanje na tržište kapitala u RH

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa zar i mi kao mali dioničari tj. suvlasnici kompanija na određen način ne plačamo taj porez.
Ako firma ima dobit ,plača se porez na dobit,a tek iz ostatka,eventualno slijede dividende.

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

Miki uzvraća udarac.
Dinamov oglas Bandićev odgovor Milanoviću
12.11.2007., ponedjeljak
Uprava i igrači NK Dinama putem oglasa dali su potporu HDZ-u na predstojećim parlamentarnim izborima. Epidemija potpore HDZ-u od ,slavom i medaljama, ovjenčanih rukometaša, vaterpolista, nogometaša, tenisača, boksača koji svojim imenom i prezimenom, hara eterom ovih dana. Već smo se svi skupa trebali prihvatiti da je sasvim normalna stvar da sportaši kao pojedinci daju potporu svom političkom izboru. Nismo se zgražavali ni kad je SDP-e u Sabor na svojoj listi uveo Mirka Filipovića.

Stoga Željka Atunović nema moralno pravo spočitavati vrhunskim sportašima što su se svrstali uz njoj supraničku političku opciju. Naime, bila bi puno uvjerljivija da se i SDP nije služio imenima vrhunskih sportaša u predizbornim vremenima. No, činjenica jest da više vrhunskih sportaša preferira HDZ od SDP-a i tu je problem . Zanimljivo je međutim da je NK Dinamo, koji je uvelike na gradskim jaslama, a gdje je na vlasti SDP, podupire HDZ i to oglasom u dnevnim novinama. E to je već pravi razlog za brigu gospođi Antunović. Naime, možda je taj potez uprave Dinama zapravo posredan odgovor Milana Bandića stranačkom mu šefu Milanoviću zbog miniranja GUP-a.

Navodno je Milanović osobno nazvao vijećnike SDP-a koji su njemu blsiki i naredio im da se ne pojave na sjednici Skupštine grada na kojoj je trebao biti izglasan GUP. E ako je tako pobjeda na parlamentarnim izborima imperativ je Zoranu Milanoviću. Izgubi li izbore morat će spakirati kovečege i otići sa stranačkog trona a pobjedi li eto novih glavobolja Bandiću. Dakle, prozivanja Željke Antunović vrhunskih sportaš što su poduprli HDZ izraz je nemoći zbog unatrstranačkih događanja. Jasno je i njoj kao u cijeloj javnosti da se Dinamovci nisu oteli kontroli već da je njihov oglas snažna poruka Bandića đstranačkom šefu Milanoviću.

Kraljevina Hrvatska
Svaki mazohizam ima svoje granice, pa tako i ovaj predizborni. Zasićenje viđenim, pročitanim, pa i napisanim uoči ovih presudnih i nikad neizvjesnijih izbora, kakvim su na identičan način proglašavani svi prije njih, vjerojatno i običnog čovjeka dovede do nemogućih ideja i želja, kao kad trudnica poželi južno voće na sjevernom polu.
Recimo, da Hrvatska umjesto Republike postane Kraljevinom. Da umjesto Mesića na Pantovčaku imamo okrunjenu glavu koja će svima kada nešto blebnu, pa i predsjedniku samom, apsolutno imati apsolutističko pravo poručiti: »Zašto više ne umukneš?« Recimo, španjolskog kralja Juana Carlosa koji se upravo tim riječima u glavnom gradu Čilea obratio venecuelanskom predsjedniku Chavezu, kada je fašistom proglasio bivšeg španjolskog premijera Aznara.
Posebnim dekretom kralj bi u predizborno vrijeme svoje podanike zaštitio od političkih reklamnih poruka koje svojim sadržajem i lažima njegovo kraljevstvo smjeraju pretvoriti u kolektivnu debilanu. Bilo bi tu još mnogo posla za našega dobroga kralja kako bi nas u konačnici zaštitio od najveće opasnosti koja nam prijeti, nas samih, što u svake izbore ulijećemo poput glavoča grizući crvene, plave, zeleno-žute ili crne mamce, svejedno, da bismo se na kraju opet iznova razočarali u tu istu vlast za koju smo drukali do posljednje kapi krvi.
Zaista, u ovo predizborno doba, čovjeku je demokracije preko glave, pa se naprosto uželi malo diktature. Diktature apsolutno prosvijećenih koji bi svim tim našim velikim i malim »Chavezima« odbrusili jedino suvislo i razumno: umuknite više!
Izvor N.list Branko Mijić,izvadak

Premješteno iz teme: [color=blue]HT (HT-Hrvatske telekomunikacije d.d.)[/color]

ja se nadam da ce dr ivo pobijediti na izborima jer ako dobiju crveni to ce znaciti pad mnogih dionica a ne samo ht-a pa cu stoga riskirati i zadrzati ht i nakon izbora jer ako dr ivo pobijedi onda ce tek narasti, zar ne vidite kako plasi gradjane crvenima i porezom na kapitalnu dobit? a ako crveni pobijede jbg, reci cu samo “nije bilo srece”

http://www.diplomata.org/diplomata/drzave/index.php?broj=9

malo zanimacije za kolege uvijek dobro dođe [smiley2][smiley2]

http://www.4hdz.com/content/view/277/34/

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

Zanima me zna li možda netko od vas osobu na koju je pozitivno utjecao neki od predizbornih spotova koje imamo prilike vidjeti na TV svakih par minuta?I to u smislu da je kao neopredjeljen glasač odlučio izaći
na izbore i datii svoj glas stranci iz spota.Volio bih znat dali takva osoba postoji.

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

Zanima me zna li možda netko od vas osobu na koju je pozitivno utjecao neki od predizbornih spotova koje imamo prilike vidjeti na TV svakih par minuta?I to u smislu da je kao neopredjeljen glasač odlučio izaći
na izbore i datii svoj glas stranci iz spota.Volio bih znat dali takva osoba postoji.

Na mene utječe vrlo pozitivno. Pretvara me u žestokog protivnika demokracije. Demokracija nije ništa drugo doli suptilan naziv za kolektivnog idiota. Također, pristaša sam prosvijećene diktature, ovo nema više veze sa životom.

Hell is Empty and all the Devils are Here

Budd, grijesite. Nama treba aristokratska oligarhija. 10 Zidova i 10 Japanaca na vlasti pa da vidis[smiley2]

…jedino mi se cini da bi Rvati i njih uspjeli pokvariti[smiley1]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Na mene utječe vrlo pozitivno. Pretvara me u žestokog protivnika demokracije. Demokracija nije ništa drugo doli suptilan naziv za kolektivnog idiota. Također, pristaša sam prosvijećene diktature, ovo nema više veze sa životom.

Ne znam kolega da li ste gledali mozda Nedjeljom u 2 kad je gost bio Rambo Amadeus. Covjek je po meni iznio fenomenalnu ideju da posto vecina ljudi ima ispodprosjecan IQ da bi najbolje bilo napraviti glasacki listic tako da ako nemas odredjeni IQ (recimo 100) ne mozes ga ispravno popuniti i time je automatski nevazeci. Na taj nacin bi se glasovi glupana eliminirali. OK, pamet i inteligencija nisu ista stvar, no definitivno na taj nacin bi kvalitetniji ljudi birali vlast.

[color=blue]Dinamo podupro HDZ[/color]

nešto su zaboravljivi građani hrvatske a napose dinamovci
sjećam se onomad kad je izvjesni F:T. prije 16 ak godina mijenjao ime izvjesnog kluba sa Maksimira
prvo se zvao HAŠK-Gradjanski pa onda nekako Croatia, šta li ti ja znam
pa su onda nekakvi Plavi zagrebački dečki pjevali tom izvjesnom F:T. pjesmice

al eto vrijem liječi sve rane, al ipak ne takve imbecile

ja bi fakat taj stadion srušio al više ne bih nikakav sagradio
na mjestu tog Haškovog stadiona stavio bih veliki kip našeg dragog F.T.

već kad me vučete za jezik

Postanite Eu-robovi

matrix90:

[color=blue]Dinamo podupro HDZ[/color]

nešto su zaboravljivi građani hrvatske a napose dinamovci
sjećam se onomad kad je izvjesni F:T. prije 16 ak godina mijenjao ime izvjesnog kluba sa Maksimira
prvo se zvao HAŠK-Gradjanski pa onda nekako Croatia, šta li ti ja znam
pa su onda nekakvi Plavi zagrebački dečki pjevali tom izvjesnom F:T. pjesmice

al eto vrijem liječi sve rane, al ipak ne takve imbecile

ja bi fakat taj stadion srušio al više ne bih nikakav sagradio
na mjestu tog Haškovog stadiona stavio bih veliki kip našeg dragog F.T.

već kad me vučete za jezik

i ja, ane bih ive drive[smiley1]

dan je pametniji od noći

Adlešićka je mrak, samo neznam šta joj je trebala koalicija sa Friščićem! e da, i naravno najveći i najbolji Vladimir Bebić “Bombarder sa Kvarnera”, vrlo inteligentan lik, iako ga svi smatraju klaunom pametniji je čiča nego pola onih MENSA umjetnika.

Cookie Monster

New Report

Close