Utjecaj politike i predizborne kampanje na tržište kapitala u RH

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj politike i predizborne kampanje na tržište kapitala u RH

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tek toliko, čuo sam da su Novica Petrač i Zoran nerazdvojna braća. Milanovići generalno, vrlo proračunati ljudi, tako da nebi bilo ni čudno da na kraju sam vuče sve poteze, a ljubi će ostat mjesto savjetnika stranke za godspodarska pitanja.

Zvat ćemo se Hrvatska stranka unuka
Što ste mislili kad ste rekli da razmišljate o promjeni imena stranke jer ne želite da se više rugaju s vama?
– To je u perspektivi. S nama se sprdaju da smo paraziti, rentijeri i parapolitička stranka. A nisu proučili naš progresivan program koji govori o boljitku Hrvatske….izjavio je Vladimir Jordan,predsjednik HSU-a
[smiley8] Izvor N.list

Nek se ljudi druže i udružuju…Imaju legitimno pravo udružiti se radi vlastite koristi i pritom koalirati s onim tko im više odgovara,pa ako baš hoćete i samo s onima koji su trenutno na vlasti.
Da su akteri sa tržišta kapitala osnovali stranku ili udrugu možda bi se neke stvari potpuno drugačije razvijale.

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

Hrvatska stranka malih dioničara (HSMD) Za boljitak Hrvatske[smiley2][smiley1]

Only God, Muammar and Libya!

Ako ne kroz stranku,onda bi bilo dobro djelovati barem kroz udrugu građana.Na taj način mogli bismo donekle utjecati (barem medijski) na nepravilnosti vezane za trgovanje na burzi,na stvari kao sto su dokapitalizacija,squeeze out pa i na određene izjave nekompetentnih pojedinaca,pa makar oni imali i predsjedničku lentu.

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

Tko će biti predsjednik stranke? Ivek,SLK,ili netko treći?

oberst:

Tko će biti predsjednik stranke? Ivek,SLK,ili netko treći?

Ja bum ministar obrane i unutarnjih poslova (da stedimo malo spojiti cemo dvje funkcije)…. [smiley2]

skype - ivek1234

ARAPOVIĆ, FRANJO
Rođen je 2. lipnja 1965. u Slipčiću (Mostar; Bosna i Hercegovina). Završio Srednju prometnu školu (SSS – prometni tehničar). Član je saborskog Odbora za obitelj, mladež i šport, Odbora za međuparlamentarnu suradnju te Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji.

eto, taj sjedi u saboru! stručnjak vrhunski

Cookie Monster

ARAPOVIĆ, FRANJO
Rođen je 2. lipnja 1965. u Slipčiću (Mostar; Bosna i Hercegovina). Završio Srednju prometnu školu (SSS – prometni tehničar). Član je saborskog Odbora za obitelj, mladež i šport, Odbora za međuparlamentarnu suradnju te Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji.

eto, taj sjedi u saboru! stručnjak vrhunski

U dužno poštovanje “spusti se, Franji”, sumnjam da zna definirati boldano.

No respect

jovica: ” oberst: ” Hrvatska stranka malih dioničara (HSMD) Za boljitak Hrvatske[smiley2][smiley1] ” Tko će biti predsjednik stranke? Ivek,SLK,ili netko treći? ” Ja bum ministar obrane i unutarnjih poslova (da stedimo malo spojiti cemo dvje funkcije)…. [smiley2]

mogu ja biti ministar financija,tak da si mogu nešto i uzeti,da nebudem više mali,a ti Ivek me buš štitil.

Vijesti Hrvatska Izbori 2007

11.11.2007 15:05

Sanader: HDZ vodi SDP sa 3:0

SPLIT – Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, rezimirajući prvih deset dana izborne kampanje za predstojeće Parlamentarne izbore, izjavio je danas u Splitu da “HDZ vodi ispred SDP-a s tri prema nula (3:0)”.

Sanader je na konferenciji za novinare rekao kako se “taj zaključak nameće nakon što su izborne kampanje HDZ-a obavljene u Vukovarskoj-srijemskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gdje je HDZ”, kako je kazao, “naišao na opću potporu građana”.

Napomenuo je kako je razlog za to HDZ program, čijih je svih 100 tisuća primjeraka razgrabljeno te da ga stranka zbog velike potražnje ponovno tiska.

Sanader je ocijenio da je SDP-ov program “zbir pukih frazetina i floskula”. Ustvrdio je da SDP ima “jedino dvije konkretne stvari” te da su one “obje vrlo loše za Hrvatsku, a to je legalizacija droge i donošenje novih poreza”.

Dodao je da “zato, kao predsjednik HDZ-a, poziva svakog građanina da pročita SDP-ov program jer je to najbolja propaganda za HDZ”.

Sanader je rekao i da je program HDZ-a podijeljen na pet ključnih projekata. To su smanjenje nezaposlenosti, nastavak gradnje moderne infrastrukture, obrazovanje za sve, veće mirovine i odlučna borba protiv kriminala i korupcije.

Napomenuo je da je u protekle četiri godine vlasti HDZ-a otvoreno 124 tisuće novih radnih mjesta te da je nezaposlenost najniža od kada je stvorena hrvatska država.

“SDP u svom programu nudi šest posto rasta BDP-a a mi smo to već danas nadmašili”, kazao je Sanader, dodavši da je njegova Vlada izgradila u svom mandatu 450 km autocesta dok je SDP-ova Vlada u prethodnom mandatu, premda se tim hvalila, izgradila upola manje od HDZ-ove Vlade.

Sanader je posebno istaknuo kako ni pedalj hrvatske zemlje na kopnu, ni na otocima neće biti prodavano ni domaćem ni stranim kupcima. “Davat će se samo koncesija. Ne razumijem, unatoč predizbornoj kampanji, one koji su protiv Pelješkog mosta, tim prije što ćemo u dogovoru sa BiH izgraditi i autocestu kroz Neum, pa neka ljudi biraju”, kazao je uz ostalo Sanader.

Ocijenio je i da u predizbornoj kampanji “raste agresivnost glavnog oponenta, predsjednika SDP-a Zorana Milanovića” a da “proporcionalno tome SDP tone”.

Umrijeti muški

Ako predsjednik SDP-a Zoran Milanović misli da je neka stvar crna ili bijela, nema šanse da, osim ako je u pitanju Milan Bandić, kaže kako je ona – siva. Hrvatski političari, čak i jedan Radimir Čačić, i u predizbornoj kampanji uglavnom se kreću sivom zonom, ne želeći se nikome previše zamjeriti. No, barem kad je riječ o retorici za Milanovića definitivno ne vrijedi teza »svi su oni isti«. Milanović uvijek vozi 200 na sat i ne koči ni u oštrom zavoju. Tako izravan govor, bez ikakvih zadrški, Hrvati dosad jedva da su mogli čuti. Milanovićeve poruke Sanaderu, biskupima, sportašima iz HDZ-ovih spotova ili hrvatskim državljanima koji ne žive u Hrvatskoj brutalno su otvorene.
Malo tko vjeruje da je Sanader, lifrajući u domovinu erotske sličice, mogao u Austriji zaraditi ogroman novac, dovoljan da se impozantno skući u rezidencijalnom dijelu Zagreba. Ali, rijetko koji oporbeni političar ima petlje reći premijeru da je »Bog zna kako stekao svoju imovinu«. U javnosti prevladava mišljenje da je katolička Crkva vrlo moćna u utjecajna i da se s biskupima nikako nije dobro sporiti. Svi su se nekako naviknuli da i viša i niža crkvena hijerarhija još od 1990. godine »druka« za HDZ. Zato su i ovotjednu predizbornu izjavu Hrvatske biskupske konferencije koja je toliko oduševila Sanadera da je s guštom spominje na svakom svojem skupu, oporbenjaci mahom primili kao opasnu, ali neizbježnu elementarnu nepogodu. Kao potres ili vulkan. Milanović je, međutim, odgovorio Kaptolu da ne razumije slojevitost hrvatskog društva. Pa što bude.
Godinama vlasti uvjeravaju ljude kako su sportaši najbolji hrvatski veleposlanici u svijetu. Navodno sa svakim sportskim uspjehom poraste međunarodni ugled Hrvatske. Vrhunski sportaši idoli su cijele nacije, ali kao normalno se prihvaća da je njihova politička opcija – HDZ. Kad se kapetan nogometne reprezentacije Niko Kovač žali na HDZ-ovom spotu da mu SDP želi uzeti biračko pravo jer živi u dijaspori, premda je nepoznato je li on uopće ikada glasao za Sabor, javlja se samo Milanović. On se ruga Kovaču, Baliću i Drvišu da su postali manekeni HDZ-a.
U Sanaderovoj stranci javno negoduju da ih Milanović vrijeđa, ali zapravo likuju procjenjujući da s tom strategijom »što mislim, to i kažem« ne može dobro proći na izborima. Doista je pitanje jesu li birači spremni za tako rezolutan govor. Za dva tjedna saznat ćemo je li Milanović stvarno još zelen za politiku pa nije odabrao pravi način obraćanja građanima i društvenim skupinama. No, ako i izgubi izbore Milanović će barem moći reći da je – umro muški.

New Report

Close