Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mene zanima koliko ruku je ovdje spremno ne platiti ovaj harač odnosno čekati ovaj tromi sustav da se sam naplati?
iskustva iz prijašnjih godina bio sam mlad i naivan pa platio, onda bio dvije godine u minusu, sad konačno u plusu al mi se ne da plačati uhljebe + BM365 kriminalca

mi smo ipak zemlja slučaj

ajmo reći da ne platim. I onda nakon par godina oni nekako ustanove da nisam platio. moram li u tom slučaju platiti taj iznos + kamate ili postoji neka kazna koja je određena zakonom… kako to ide?

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

ok ajmo ovako… ni ja sam ne znam da li moram platiti ako ne zatražim izvješće od brokerske kuće gdje mi izlistaju promete s cijenama i vrijednostima i famoznim FIFO izračunom količina (ono, skladišni program imaju vjerojatno za to)
kako će onda znati porezna?
SKDD?
nekako sumnjam da su povezani s njima

pa dajte, zbog GDPR-a ne radi niti HROK više
Banka: imate kredit neki da se dužni u drugoj banci?
Korisnik: nemam!
Banka: Sigurno?
Korisnik: Majke mi, nemam!
😉

https://zakonipropisi.com/hr/zakon/kazneni-zakon/256-clanak-utaja-poreza-ili-carine

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Ima sve u skdd… Ako hoće sve vide…

Meni početkom godine brokerska kuća sama dostavi izvješće. Ja stanje vodim sebi interno i onda usporedim s njihovim.. ako paše, to je to. Zanima me pravno gledano koje su posljedice ako to ne predam poreznoj. Ima li u zakonu negdje da stoji koja je kazna.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Pozdrav,

U 2020 cu primiti prvu dividendu tj. vecu od famoznih 112kuna.

Moze neko napisat ukratko sto mi je ciniti kad primim prvu kapitalnu dobit iz inozmestva? I moram prijavit svaku dividendu ili mogu to sve na kraju godine tj pocetku sljedece

Hvala

Pozdrav,

Moze neko napisat ukratko sto mi je ciniti kad primim prvu kapitalnu dobit iz inozmestva? I moram prijavit svaku dividendu ili mogu to sve na kraju godine tj pocetku sljedece

Hvala

Nisam skroz upoznat ali znam da je bitno kakvi su ugovori potpisani o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja izmedju svake drzave, tj za svaku drzavu je drugacije da bi ti netko konkretno odgovorio na to pitanje

Ignore : renči

jedva čekam opet uplatiti porez na kapitalnu dobit ove godine

https://www.telegram.hr/price/ekskluziv-rektor-boras-je-novcem-sveucilista-obnovio-luksuzne-apartmane-u-dubrovniku-sad-tamo-ljetuje-s-obitelji/?fbclid=IwAR2fpiKFHef–W7hmG2LpgmX7Bl0oRLBFHahOcT8DOfJufY2VmeXFIV3CQQ

kad sam pitao frenda o ovom ‘slučaju’ koji je blizak tim krugovima znaš što mi je odgovorio?
da to jednostavno ide uz tu funkciju rektora
naravno, i on je na drž. jaslama pa vjerujem da to s vremenom postane normalno… to što to nije normalno jer koristi uslugu koja nije oporezovana jer nije ni prikazana tako (to bi trebalo biti davanje u naravi, tretirati se kao plaća ali naravno da je s razlogom skriveno tako), nikom ništa

mislim da se akademik Ivan Supek, pokoj mu duši, koji je započeo cijeli taj projekt okreće u grobu kad vidi ovog b.daka kako se šetkara u kratkim hlačicama usred ljeta po gradu i nosi grincajg u apartman

Pozdrav,

Hvala

Nisam skroz upoznat ali znam da je bitno kakvi su ugovori potpisani o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja izmedju svake drzave, tj za svaku drzavu je drugacije da bi ti netko konkretno odgovorio na to pitanje
[/quote]

Hvala na odgovoru, naime radi se o Irskoj (ETf) dakle nema nit placanja poreza nit zadrzavanja od strane Irske. Dobit na brokerskom racunu je bruto…

dividende u HR se automatski oporezuju ali dobit od dionica i investicijskih fondova ne.
Koliko sam ja upuce kazna ne postoji, ali moguce je ako ustanove da ste utajili porez da vam zaracunaju kamate..

Dobit je iz inozemstva, mene zanima koji su koraci u prijavi same dividende ako neko moze ukratko napisati znam da je potrebno ispuniti JOPPD i predati u roku 2 dana. Jel to potrebno za svaku dividendu koju cu primiti i moram li isto tako podnositi godisnju prijavu ? Govorim samo o dividendi iz inozmestva.

New Report

Close