Znaci ako imam davno kupljene dionice koje nisu registrirane s brokerom, i kupim jos novih i odlucim dio prodati.. prvo te nove odregistriram, pa za dan dva registriram starih koliko zelim (FIFO) koje prodam i nema frke
Najbolje je sve dionice koje imate registrirati kod istog brokera i nemate nikakvih problema.
Sve što dobijete od brokera vezano za kapitalnu dobit upravo to i podrazumijeva…
Najbolje je sve dionice koje imate registrirati kod istog brokera i nemate nikakvih problema.
Sve što dobijete od brokera vezano za kapitalnu dobit upravo to i podrazumijeva…
Ne bi se u to baš kladio…ograde se oni fino kada pošalju svoju računicu…
Znaci ako imam davno kupljene dionice koje nisu registrirane s brokerom, i kupim jos novih i odlucim dio prodati.. prvo te nove odregistriram, pa za dan dva registriram starih koliko zelim (FIFO) koje prodam i nema frke
U svakom slučaju se prodaju stare dionice, samo što to broker ne može znati pa možda krivo računa.
Ne bi se u to baš kladio…ograde se oni fino kada pošalju svoju računicu…
[/quote]
naravno da se ograde, pa što oni imaju s poreznom obvezom svojih korisnika – svako za se travu pase
ali oni imaju računakne programe za to – a ako zezu to, zeznuli su stotine svojih klijenata i dbrano ugrozii i svoje prihode i svoju reputaciju
tako da – prije u ja pogriješiti računajui na prste svoje transakcije no oni ubacujuu moj prmet su voju aplkaciju
Poštovani,
Kratko pitanje na banalnom primjeru – Kupim dionice u Irskoj, drzim ih duze od 2 godine te nakon tih 2 godine i 10 dana odlucim ih prodat. Placam li porez na tu dobit ili vrijedi da nakon 2 godine “drzanja” nema poreza?
Hvala
Poštovani,
Kratko pitanje na banalnom primjeru – Kupim dionice u Irskoj, drzim ih duze od 2 godine te nakon tih 2 godine i 10 dana odlucim ih prodat. Placam li porez na tu dobit ili vrijedi da nakon 2 godine "drzanja" nema poreza?
Hvala
ovo sam našao ovdje na forumu prošle godine , koliko sam ja razumio ne plaća se porez nakon 2 godine, ali se mora podnjeti JOPPD obrazac,
Situacija: ostvario sam kapitalnu dobit od dividendi i od kamata na štednju. U oba slučaja uplata je odmah bila umanjena za iznos poreza i prireza. Dakle po tim osnovama sam porez i prirez već platio.
Od prodaje dionica sam ostvario kapitalni gubitak (Belje prije blokade).
Pitanja:
1. Trebam li podnositi JOPPD obrazac?
2. Imam li pravo na traženje povrata poreza i prireza uplaćenog po osnovi dividendi i kamata s obzirom da mi je kapitalni gubitak ostvaren prodajom dionica veći od kapitalne dobiti ostvarene po osnovi dividendi i kamata?
Za dividende i kamate ne podnosis joppd to radi isplatitelj
Nemas pravo na povrat poreza i prireza kao prije podnosenjem doha jer je to konacan porez odnedavno.
Nemos prebit jedno sa drugim
Ako si 100% siguran da si u kapitalnom gubitku sto samo ti znas onda ne podnosis joppd.
Nisam porezni savjetnik i ovo nije porezni savjet ovo je samo moje misljenje.
Situacija: ostvario sam kapitalnu dobit od dividendi i od kamata na štednju. U oba slučaja uplata je odmah bila umanjena za iznos poreza i prireza. Dakle po tim osnovama sam porez i prirez već platio.
Pitanja:
2. Imam li pravo na traženje povrata poreza i prireza uplaćenog po osnovi dividendi i kamata s obzirom da mi je kapitalni gubitak ostvaren prodajom dionica veći od kapitalne dobiti ostvarene po osnovi dividendi i kamata?
Pitanja:
1. ovo ne znan
2. ne, nemas – od 01 01 2017 dividenda, kamata ina stednja i kap dobit SMATRAJU SE KONACNIM POREZOM – NE ULAZE U GOD PRIJAVU I NEMA POVRATA TOG NOVCA
Pitanja:
ako je domaća štednja i dividenda ne trebate podnositi JOPPD , znam iz osobnog iskustva , nemate pravo na povrat poreza, jer su porezi na kapital konačni porez od prošle godine i to znam iz osobnog iskustva jer sam prije dobijao povart poreza