Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dakle Vama porezna stopa od cca 13.000% ne smeta, a ona od 40% smeta??!! E moj kolega, bili bi dobar Marićev suradnik!

Naravno da se gubitak trebao prenositi isto 5 godina kao i za ostale obveznike.
Ovako je to pljačka nad pljačkama i trebaju svi koji se bave dionicama hitno pokrenuti izmjenu Zakona!!!

ne kuzim sto se sprdate s covjekom, logika mu je u redu u vezi ne prenosenja gubitaka “govoreći o hipotetskom primjeru”. Jasno da su to zadana pravila igre, ali nije zgorega razmotriti to što čovjek govori…

Problem je što to nije hipotetski nego će biti stvarnost.
Jer znamo da u samo 1 danu negdje možeš izgubiti i 40-50% vrijednosti.
Da se zaštitiš, prodaš to recimo krajem 2017.g. pa onda odmah početkom 2018. opet kupiš istu tu dionicu i povratiš samo izgubljeno iz 2017., Poreznu to ne zanima, ona ti udari 12% na “zarađeno”!!! u 2018.!!
Onaj isti toliki gubitak iz 2017. ih uopće ne zanima.
Dakle ti lijepo na nuli a platiš na tu nulu lijepo koliko % poreza (zna li koji matematičar koliko je to posto na nulu kn zarade?!)

Mnogo je vise problematičan porez na inozemnu dividendu koji se defacto oporezuje i tuzemnim i inozemnim porezom, a za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja odnosno povrat vise plaćenog poreza potrebno je podnositi godišnju poreznu prijavu pa postoji mogućnost da u kombinaciji dohotka od kapitala i drugih dohodaka padnete u porezne škare koje će vas razrezati po stopi od 40% + prirez, a samo ste htjeli iskoristiti beneficiju da dvaput odnosno dvjema državama ne plaćate isti porez.

Porez na dividendu je od ove godine kao i porez na kapitalnu dobit konačno plaćen porez i kao takav se ne kombinira više nikako sa porezom na dohodak, uvijek je 12% i ne može se dobiti povrat. Ni prije se nije mogao dobiti povrat osim ako ste imali stvarno niske prihode od plaće. Jedino jednoga dana kada Hrvatska/USA postignu dogovor o dvostrukom oporezivanju će se plaćati samo u jednoj državi porez.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

U 2016 prikupili su “strašan iznos ”

“dok se kod poreza na kapital, koji je prikupljen u iznosu od 14,1 milijuna kuna, “..

Bas me zanima dali ce netko od fondova ili sa zse priupitat Marica koliko je to imalo smisla…

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/hrvatska-lani-ostvarila-rekorno-niski-deficit-a-pao-je-i-javni-dug-1202831http://www.vecernji.hr

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Koliko su samo novca iz sustava izbili tim porezom, a prikupili 14 mil kn…

U 2016 prikupili su "strašan iznos "
"dok se kod poreza na kapital, koji je prikupljen u iznosu od 14,1 milijuna kuna, "..

– gospon Lucijan vidite i sami kako je taj “strašan iznos” samo 14.1M kn.
– to znaći kako je taj porez jako malen i treba ga podići za najmanje 100%.
– meni je smiješno kako investitori sa ovoga foruma zarađuju stotine tisuća ili milijune ovisno o velićini investitora (koliko su teški) a te poreze ne plaćaju ili ih plaćaju zanemarivo malo.

– zar nije bolje podizati te poreze nego da se država duži u inozemstvu ili tu kod nas kod ovih stranih banaka.

– I love this game.
Pozdrav !

Porez kao porez je u redu, ali nemogućnost prenošenja gubitka u sljedeću godinu je katastrofalna odredba.
Trebalo bi omogućiti prijenos barem 1 godinu ako ne 5 koliko je to za samostalnu djelatnost!

Obzirom da je godina pri kraju, ima li netko info oko toga hoće li SKDD, za ulagače koji trguju samo u RH, raditi obračun poreza na KD?

Ignore: KressoM, delux

ovo godine sam u gobitku…dali trebam oispunjat prijavu?(neko je prošlr godine na forumu pisa da je ima gubitak i da su mu rekli da ne trebas ništa ispunjat kad je gubitak
???

Obzirom da je godina pri kraju, ima li netko info oko toga hoće li SKDD, za ulagače koji trguju samo u RH, raditi obračun poreza na KD?

Ne znam za SKDD.
U Agramu su mi rekli da će se moći preko njih dobiti izračun.
Ne znaju još koliko će naplaćivati.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Kako ne znaju? Prošle godine su mi uzeli 50 kuna sa brokerskog računa za tu “uslugu”.

New Report

Close