I kad mislis da je sve gotovo dobijes ovakav mail iz porezne uprave :
Poštovani,
predali ste JOPPD obrazac po osnovi dohotka od kapitala, no kako imate aktivirani e-Poreznu, obrazac bi trebali i predati putem e-porezne, jer ga nismo u mogućnosti unijeti ručno.
Meni je teta u poreznoj uzela obrazac , opalila pečat (onaj zeleni , ništa i dalje bez pečata , pusti ti vraga , pečat je pečat 😉 ), pokazao sam odrezak uplatnice ,i to je to , hvala i doviđenja . Samo je još uzela mob. za kontakt , ako slučajno zatreba koji dodatak. Ajde , dobra je stvar šta od ove godine to sve (tako je rečeno) obrađuje skdd i šalje poreznoj , a na nama je samo platiti .
zm1
jesi siguran za to da SKDD obrađuje od ove godine? Nigdje nije potvrđeno, crno na bijelo.
ma i ja predao obrazac, mlada dama lupila pecat, ispisala mi uplatnicu, i bila toliko ljubazna da mi fotokopirala obrazac s pecatom kojeg sada imam doma jos rekla da imam neki dokaz da sam predao , al evo neka druga mi iz porezne poslala onaj mail da sada preko e porezne to ispunim, uglavnom luda kuca
dal je jos netko dobio slican mail ?
Što se događa ako se porez ne prijavi? Kakve su sankcije?
Da li je točno da se na dobit manju od 112 kn ne plaća porez?
Preko e-građanina stigla mi informacija iz porezne da je sa mojim JOPPD obrascem kojeg sam predao sve u redu. Uzeli pare i zahvalili
Preko e-građanina stigla mi informacija iz porezne da je sa mojim JOPPD obrascem kojeg sam predao sve u redu. Uzeli pare i zahvalili
[/quote
Meni preko e-porezne na mail isto to uz srdačan pozdrav 🙂 A jopd obrazac mi radili online servis kapitalna dobit za 25 kuna , jednostavno , samo obračun poreza i prireza na dobit i to je to . Kad se samo sjetim koliko se ovdje piskaralo i plašilo ljude , ajme, a sve tako jednostavno 🙂
Što se događa ako se porez ne prijavi? Kakve su sankcije?
Da li je točno da se na dobit manju od 112 kn ne plaća porez?
Točno , na dobit manju od 112kn , ne prijavljuješ.
[/quote
Meni preko e-porezne na mail isto to uz srdačan pozdrav 🙂 A jopd obrazac mi radili online servis kapitalna dobit za 25 kuna , jednostavno , samo obračun poreza i prireza na dobit i to je to . Kad se samo sjetim koliko se ovdje piskaralo i plašilo ljude , ajme, a sve tako jednostavno 🙂
zm1
jesi siguran za to da SKDD obrađuje od ove godine? Nigdje nije potvrđeno, crno na bijelo.
30.01. sam razgovarao i s Poreznom i s SKDD-om i niti jedni ne znaju kako ce kontrolirati. Cak stovise, SKDD na onom informativnom obrascu krivo prikazuje informaciju o certifikatima kojima je pogodena granicna vrijednost (to i je bio razlog zasto sam zvao). U svakom slucaju, SKDD nema pojma o naknadama brokerskih kuca, dakle vec im ta informacija nedostaje.
I otvoreno sam pitao da li Porezna od njih trazi informaciju…i tamo mi je jedna jako draga gospodja odgovorila da oni nemaju takve informacije.
U Poreznoj mi nisu znali reci kako ce provjeriti moj JOPPD obrazac. Odnosno, kao to bi mi brokerska kuca trebala izdati. Ja rekao da mi brokeraj to naplacaju znaci da ne postoji Zakonska obveza prema njima. A onda mi je na to rekla, pa svi su mi dostavili nekakvu evidenciju.
Dakle…informacije slabo kolaju.
P.S. U Poreznoj su mi rekli da je rok za predaju 31.01. Prema tome, rekao bih da oni koji su trebali predati a nisu da su u kasnjenju.
zm1
30.01. sam razgovarao i s Poreznom i s SKDD-om i niti jedni ne znaju kako ce kontrolirati. Cak stovise, SKDD na onom informativnom obrascu krivo prikazuje informaciju o certifikatima kojima je pogodena granicna vrijednost (to i je bio razlog zasto sam zvao). U svakom slucaju, SKDD nema pojma o naknadama brokerskih kuca, dakle vec im ta informacija nedostaje.
I otvoreno sam pitao da li Porezna od njih trazi informaciju…i tamo mi je jedna jako draga gospodja odgovorila da oni nemaju takve informacije.
U Poreznoj mi nisu znali reci kako ce provjeriti moj JOPPD obrazac. Odnosno, kao to bi mi brokerska kuca trebala izdati. Ja rekao da mi brokeraj to naplacaju znaci da ne postoji Zakonska obveza prema njima. A onda mi je na to rekla, pa svi su mi dostavili nekakvu evidenciju.
Dakle…informacije slabo kolaju.
P.S. U Poreznoj su mi rekli da je rok za predaju 31.01. Prema tome, rekao bih da oni koji su trebali predati a nisu da su u kasnjenju.
[/quote]
Koliko ja znam od ove godine , sve obrađuje SKDD i šalje porerznoj , a normalno i mi će mo imati na SKDD portalu uvid u sve . Na nama je jedino platit porez i prirez . A kako će oni to međusobno riješit , ne znam ali bude se vremenom sve posložilo.