Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pretpostavljam što će se dogoditi. Za nekoliko mjeseci će početi obrađivati porezne prijave i tada će im se otvoriti niz pitanja. Bit će zivkanja da dostavite priloge, zato ih čuvajte.

to i ja očekujem

inače evidencija je propisana, samo nema obrasca (što je za nas u principu bolje):
pravilnik. čl73(20)
[I]Evidencija iz stavka 19. ovoga članka vodi se za svaku istovrsnu financijsku imovinu iz članka 30. stavka 17. Zakona i osobito sadrži sljedeće podatke: ime i prezime, adresu te OIB poreznog obveznika, naziv financijske imovine ili portfelja s nazivom upravitelja, datum (prema vremenskom slijedu) i način stjecanja imovine, količinu imovine, nabavnu vrijednost imovine, datum otuđenja imovine, način otuđenja prema članku 30. stavku 18. ili stavku 19. Zakona, količinu otuđenja, prodajnu cijenu imovine, realizirani prinos utvrđen prema članku 30. stavku 21. Zakona, iznos kapitalne dobiti ili kapitalnog gubitka.[/I]

dakle treba uparivati kupnje i prodaje, samo što za izračun osnovice nije potrebno voditi fifo kroz cijelu godinu. Možda to shvate do ljeta.

Da li se JOPPD obrazac može poslati poštom? Na koju adresu se šalje u Zagrebu?

Avenija Dubrovnik 32

Da li se JOPPD obrazac može poslati poštom? Na koju adresu se šalje u Zagrebu?

Već sam zaboravio da sam ovo predao…

Šalje se prema područnom uredu prebivališta, ako živiš pr. Prečko, pripadaš i šalješ JOOPD na Stara trešnjevka i.e.
A ne u A.Dubrovnik

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Meni je receno u sredisnji ured porezne uprave i tamo sam poslao…

Pitanje vezano uz povećanje temeljnog kapitala, konkretno za HUPZ 2016.g imam prikazane neoporezive primitke u iznosu od 30kn po donici što odgovara povećanju nominalne cijene dionice, ako se ne varam!

Jel ima još netko slična knjiženja?? Pokušavam shvatiti zašto bi to bio moj primitak, jer nominala nema nikakve veze s tržišnom cijenom.

Dobro da vam nisu kazali da to proslijedite Ministru financija

Pitanje vezano uz povećanje temeljnog kapitala, konkretno za HUPZ 2016.g imam prikazane neoporezive primitke u iznosu od 30kn po donici što odgovara povećanju nominalne cijene dionice, ako se ne varam!

Jel ima još netko slična knjiženja?? Pokušavam shvatiti zašto bi to bio moj primitak, jer nominala nema nikakve veze s tržišnom cijenom.

Ako se zaista radi o reinvestiranju dobiti, vi s tog osnova nemate nikakvih poreznih obveza.

Dobro da vam nisu kazali da to proslijedite Ministru financija
[/quote]

*ebe lud zbunjenog

I kad mislis da je sve gotovo dobijes ovakav mail iz porezne uprave :

Poštovani,

predali ste JOPPD obrazac po osnovi dohotka od kapitala, no kako imate aktivirani e-Poreznu, obrazac bi trebali i predati putem e-porezne, jer ga nismo u mogućnosti unijeti ručno.

Genijalno…ako ne mogu ručno neka probaju nožno 🙂

Najbolje je da koliko znam se preko ePorezne ne mogu davati prilozi uz JOPPD … Pa neka si oni misle kako si ti došao do te brojke.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

Dado kolegama gore nisu htjeli uzeti priloge koji su predavali uz joppd

New Report

Close