točno–to se meni desilo 2015 godine ima san neoporezivi dobitak 74000 i izgubija dopunsko……
i najbolje je da ste tih 74000 mogli dobiti tako da ste 74 puta nešto kupili i prodali na 1000 kuna.
pot ome se vidi kakvi de ili pišu zakone.
Za takve je bolje da je transakcija oporeziva (porezna zna samo za dobit) nego neoporeziva (porezna zna za cijeli iznos transakcije).
Bas tako, pa nek mi neko kaze da to ima smisla. I zasto bi prijavljivao te neoporezive iz 2016 kada ne moram prijaviti ni ove nove ukoliko mi je dobit manja od 112kn?! Luda zemlja!! Znam bar 5 knjigovodja na rubu zivaca, zele u raniju penziju, mijenjaju posao itd..
Evo upravo uplaćujem preko netbankinga i ne ide! Pa BOŽE ima li kraja ovom.
IBAN ili broj računa primatelja sam upisao na način HR i dodao IBAN grada, zatim sam upisao model HR 68
i na kraju Poziv na broj primatelja 1910 svoj OIB i 16366
gdje griješim??
@ PoAskuBidu jesi provjerio IBAN grada ? Kad upišeš nečiji IBAN obično postoji nešto pored kućice za upis tipa “provjeri IBAN primatelja” ili slično Većinu računa odmah prepoza ako su u pitanju državne institucije , gradovi ili poduzeće – fizička lica ponekad ne prepozna
Jesam, poslao sam ti na private.
Slijediš sve kako je HITA napravila i opet ne valja… morati ću ipak na poštu kočijom uplatiti old skul, živjela rvacka.
jel ovaj 1910 univerzalan broj ili samo za Zagreb, možda je tu greška.
mislim na ovo 1910 OIB 16366
@ PoAskuBidu Vidi prilog
1910 je za sve, što ne radi?
Ide ovako 1910 – OIB – 16366
@ PoAskuBidu da li ti IBAN sadrži ovo “HR” vidi primjer —HR1110010051713312009
Dečki hvala, neću gnjaviti, idem sutra na poštu sa univerzalnim nalogom za plaćanje kakav je na HITA-i i uplatiti ću, 80 kn je skuplje ali što je sigurno je sigurno, želim se riješiti tog ćira više. Hvala vam.
Za takve je bolje da je transakcija oporeziva (porezna zna samo za dobit) nego neoporeziva (porezna zna za cijeli iznos transakcije).
Bas tako, pa nek mi neko kaze da to ima smisla. I zasto bi prijavljivao te neoporezive iz 2016 kada ne moram prijaviti ni ove nove ukoliko mi je dobit manja od 112kn?! Luda zemlja!! Znam bar 5 knjigovodja na rubu zivaca, zele u raniju penziju, mijenjaju posao itd..
[/quote]
E pa nije tako. Čak i ako vam je dobit manja od 112 kuna, dužni ste dostaviti poreznoj obavjesti koje ste dobili od brokera – pregled trgovanja u 2016. Samo niste dužni popuniti JOPPD. Tako piše u mišljenju PU. Dakle?