Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Netko je već pitao pa nije dobio odgovor… jel treba prvo uplatiti porez pa tek onda nositi JOPPD u PU ili mogu prvo odnijeti JOPPD pa predujam poreza platiti do kraja mjeseca?

Ja bio u tri sobe u koje su me poslali nitko se ne zeli izjasnit za nista samo da predam na protokol obrazac ukratko snadji se kako znas, meni bitno da sam preda uplatit cu do kraj mjeseca i to je to
[/quote]
Ovako, ja sam prvo predao obrazac, ali još nisam platio jer je rečeno da se može platiti do kraja mjeseca
No kad odem na poreznu karticu, vidi se razlika između zaduženja i iznosa za uplatu, tj. ztz kamata
Wtf?!
Valutu su stavili 1.1. i razlika do danas je zatezna, pa kog oni zaheb…?

može pomoć oko polja 16.2?
hita ima jednu teoriju, zbinvest drugu…

unaša li se u polje 16.2 suma neoporezivog i oporezivog (umanjenog za porez + prirez)
polje 16.2 = 15.2 + 13.5 – 14.1 – 14.2??
ili samo oporezivi – porez – prirez.

proviziju ću zanemariti – radi se o malom iznosu.

polje 16.1 ? pa jedan dio mi je ostao kod brokera, jedan dio je isplaćen, kako bi se to trebalo definirati?
polje 15.1 ? ..što ovdje?

marshal: pogledajte moj post nekoliko stranica unatrag … ja bi na Vašem mjestu napisao dva reda na B stranici joppd obrasca, jedan za neoporezivi iznos i jedan za oporezivi (ne sjećam se da u pravilniku o joppd obrascu piše da se to nesmije, ali dozvoljavam da nisam u pravu)
inače, u ovom članku je objašnjeno ono što sam pisao par postova unatrag, a to je da će porezna sama raditi (obračunavati) prijave poreza na dohodak: http://www.poslovni.hr/hrvatska/evo-kako-prijaviti-porez-za-2016-godinu-323310
mi svi ovdje spadamo u točku 4. <>
e, da bi porezna imala sve podatke potrebno joj je do 31.1.2017 dostaviti joppd obrazac (ako već nije broker dostavio) jer je to u biti jedini podatak koji oni nemaju, ostalo kao dividenda, kamate i slično imaju od isplatioca …
nemojte se iznenaditi ako tokom ljeta dobijete rješenje za doplatiti porez, jer akontacija koju ćete platiti po obračunu koji ćete sami dostaviti poreznoj nije konačan porez. konačan porez je onaj koji Vam izračuna porezna, a kako se računa porez na dohodak, e to je već neka druga tema ….

…kad brokeri vide sve ovo mučenje oko ispunjavanja joppd obrazca bilo bi uredu da za sljedeću godinu to automatiziraju…pa to je za programera sitnica…..i bija bi veći promet na burzi..brokeri bi više zaradili.. svima bolje…

@mjanko5
Sumnjam da će preračunavati i tjerati ljude da doplate veći iznos, iako takva mogućnost postoji u starom zakonu, prošle godine su ako je netko bio po izračunu u preplati vračali novac, a nisam čuo da su nekom slali da treba platiti zbog većeg poreza na dividendu/kamate. Meni su čak napravili obračun jer mi se olakšica zaposlila u pola godine i prešla do kraja godine prag da mi nije ni mogla biti olakšica cijelu godinu, a u izračunu mi nisu gledali isplate dividende jer bi onda i za njih morao doplatiti.
Od sljedeće godine ionako su odvojena ova primanja od ostatka poreza na dohodak.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

da će porezna sama raditi (obračunavati) prijave poreza na dohodak: http://www.poslovni.hr/hrvatska/evo-kako-prijaviti-porez-za-2016-godinu-323310

Djelomično točno. Sve prijave PKD će se procesuirati programski te će u slučaju da neke kontrole ne zadovoljavaju pozvati obveznika na dopunu dokumentacije i donijeti rješenje o PKD. Kod ostalih obrazaca koji zadovoljavaju kontrole prihvatit će se obračun korisnika i donijeti rješenje. Evo takav sam odgovor dobio na to pitanje u ispostavi PU.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Programski??? Kojim programom, odokativnim? Baš su moderni, računam na njjih.. hahha

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Oznaka izvjesca kaze hita 16366 a vi kazete da treba datum na koji se podnosi izvjesce, danas 17024?

Vrsta izvjesca kaze hita 8 a vi kazete 1?

Upravo dosao iz porezne..”Teta” kod koje se prijavljuje ima za primjer isprintanu kopiju primjera Hite i na osnovu nje komentira jesam li dobro ili ne ispunio prijavu !?!..Strucno nema sta 🙂
U svakom slucaju ..nemaju pojma..Na prijavu dopise broj vaseg mobitela i kad bude u proceduri ili nesto nejasno javit ce se. Glavno da je na prijavi udaren pecat 🙂

Pozdrav

svi smo mi Crobex

vodoinst: netočno, odnosno tkogod da Vam je to rekao, krivo Vam je rekao. Čim imate prijavu poreza po bilo kojem obliku dohotka od kapitala (dividenda, štednja, kapitalni dobitak od dionica, od prodaje udjela u fondovima, ….) neovisno o tome da li ste joppd predali sami ili Vam je to napravio isplatioc (banka, skdd, broker), porezna je u obvezi napraviti Vam rješenje o porezu na dohodak, gdje će Vam onda uračunati sve dohotke (i neke treće ako ste imali) i sve plaćene predujmove (akontacije) poreza, te napraviti konačni obračun po kojem ćete najvjerojatnije morati doplatiti porez (iz razoga jer su uplatioci plaćali porez po stopi od 12% a vrlo se jednostavno upadne u kategoriju 25%, većina već na plaći plaća i stopu 25%, pa onda svi dodatni dohotci upadnu u kategoriju 25%, a plaćen je na iste predujam od 12%). U tom grmu leži zeko …. kao što sam napisao nekoliko postova unatrak, tek od 01.01.2017 godine se svi oblici dohotka od kapitala oporezuju konačnom stopom od 12%+prirez i kao takvi više ne podliježu prijavi poreza na dohodak, ali samim time onda nema ni povrata poreza po toj osnovi ako je porez preplaćen. Prijava poreza na dohodak za 2017 godinu vršiti će se naravno početkom 2018, znači ovo sad ide po starom zakonu koji je važio u 2016 godini. Eto, nadam se da je sad jasnije, a tete u poreznoj ionako uglavnom nemaju pojma (čast iznimkama), tako da ono što Vam tamo kaže neka teta uzmite sa debelom rezervom.

da će porezna sama raditi (obračunavati) prijave poreza na dohodak: http://www.poslovni.hr/hrvatska/evo-kako-prijaviti-porez-za-2016-godinu-323310

Djelomično točno. Sve prijave PKD će se procesuirati programski te će u slučaju da neke kontrole ne zadovoljavaju pozvati obveznika na dopunu dokumentacije i donijeti rješenje o PKD. Kod ostalih obrazaca koji zadovoljavaju kontrole prihvatit će se obračun korisnika i donijeti rješenje. Evo takav sam odgovor dobio na to pitanje u ispostavi PU.
[/quote]

Vrlo vjerojatno programski u smislu pravilno popunjenog JOPPD obrasca. Obavezna polja i vrste vrijednosti u njima, meduovisnot iznosa. Tip oznak izvješća – 16366 i slicno.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Oznaka izvjesca kaze hita 16366 a vi kazete da treba datum na koji se podnosi izvjesce, danas 17024?

Vrsta izvjesca kaze hita 8 a vi kazete 1?

Upravo dosao iz porezne.."Teta" kod koje se prijavljuje ima za primjer isprintanu kopiju primjera Hite i na osnovu nje komentira jesam li dobro ili ne ispunio prijavu !?!..Strucno nema sta 🙂
U svakom slucaju ..nemaju pojma..Na prijavu dopise broj vaseg mobitela i kad bude u proceduri ili nesto nejasno javit ce se. Glavno da je na prijavi udaren pecat 🙂

Pozdrav

[/quote] Lucijane jesi li morao prije uplatiti ili se može naknadno?

使用を信頼し、あなた自身の能力の

New Report

Close