Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Još jedna korisna napomena: ima na regos-ovim stranicama aplikacija za izradu joppd obrasca, relativno je samorazumljiva za upotrebu, ima i neke kontrole, po završetku se može povući pdf obrazac …
link: https://joppdapp.regos.hr/users/sign_in
jedini problem koji sam za sada uočio je da ne dozvoljava unos perioda od godine dana u B obrazac, već najviše mjesec dana (razdoblje obračuna b.10.1-b.10.2)
nadam se da će i to nekome koristi

Hita je dostavila Obracun kapitalne dobiti u 2016 Na dnu obracuna iznos Osnovice za izracun poreza .
Taj cu iznos upisat u formular i prilozit sa ispisom transakcija pa ako poreznoj ne odgovara neka ga sama kontrolira.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Hita je dostavila Obracun kapitalne dobiti u 2016 Na dnu obracuna iznos Osnovice za izracun poreza .
Taj cu iznos upisat u formular i prilozit sa ispisom transakcija pa ako poreznoj ne odgovara neka ga sama kontrolira.

Pozdrav

I to je najjednostavnije…..HITA je to odradila korektno.
Međutim ako trguješ sa dvije i više brokerskih kuća…. tu je problem….!!!!!!!
pr. Agram brokeri, šalju da odradiš ručno u mom slučaju oko 700 transakcija

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Broker Pbz nazvao me oko 10 sati. Upozoravaju svoje klijente da do daljnjega ne šalju joppd obrasce u poreznu jer im je dojavljeno da navodno ima grešaka u dostavljenim izvješćima na Pbz investor. U fazi su provjere, te će nakon toga ponovno dostaviti obračune poreza.

jel netko ima link gdje se može skinuti ovaj JOPPD ispričavam se ako netko već ranije objavio

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

https://www.porezna-uprava.hr/HR_obrasci/Documents/POREZ%20NA%20DOHODAK/JOPPD.pdf

bravo mjanko5, hvala! najkorisniji post do sada na ovoj temi za mene. i ja otisao na servisu e-gradjani (financije i porezi, e-joppd) i ustanovio sam da je moj broker (pbz dd) uredno poslao zbirne mjesečne joppd obrasce u poreznu upravu s iznosima svih mojih prodaja dionica u 2016. jer su sve prodaje bile kupljene prije 1.1.2016. bravo pbz, svaka cast! s ovim je moja razbijanje glave porezna/dionice/2016. gotova, sretno svima ovdje!!!

@drevil

briga je gotova ukoliko niste ostvarili kapitalni dobitak.
Ukoliko jeste, obvezni ste ga samostalno prijaviti i dostaviti PU.
JOPPD-ove koje navodi kolega i jesu dužne i obvezne prijavljivati brokerske kuće, i one to mahom rade (čudi me da Agram brokeri to ne rade).
[/quote]
invest, samo nemoj da te ljudi krivo shvate pa jos malo benzine na paniku ovdje, valjda si mislio na oporezivi kapitalni dobitak da nije gotovo? Neoprezivi kapitalni dobitak jer su prodane dionice stecene prije 1.1.2016. sam ostvario i jedina obaveza je predati joppd obrazac s podacima o njima, to su obavili brokeri i s time sam ja gotov s poreznom i dionicama za 2016. godinu.

Ja gledam ovaj kupus i ne mogu virovat. Za ove 3 strane obrasca za ispunit slijedi objasnjenje na 16 stranica. Pa je.be.m te Boze u kojoj sam se qrcevoj drzavi okotija. Srica u Hrvatskoj ne radim,a od ove godine cu radit na tome da nista s ovom drzavom nemam. Jeb.en ti Isukrsta na krizu ovo je za po.pizdit kako od neceg jednostavnog napravit kupus da ljudi ode pisu stranice i stranice texta za qrac.Sve je nedoreceno u sukobu sa drugim zakonima/pravilnicima. Uopce vise ne razumis ko je u obvezi ovo predavat.Da li brokerske kuce ili porezni obveznik. Da li oni koji trguju vani ili u nas. Da li se pise gubitak ili dobitak. Pored toga obratite paznju za placanje. Dok sam dosa do racuna za grad Split otega sam jaja jer imamo vise gradova nego Amerika i jasno svaki ima svoj broj,svaki ima svoj prirez. I na kraju kaze zadnjih 5 znamenaka u pozivu na broj je broj izvjesca JOPPD prema kojemu se obavlja uplata (5 znamenki). Koji je to broj?? Nigdi toig broja nema na JOPDD.
Poanta ovoga je zakomplicirat sto vise ne bi li zaposlili jos ovih tuka u poreznoj koje ce vazno tuc pecat na dostavljene dokumente.

ne da si me nasmijao, nego je to bio onaj smijeh kad ti suze idu i smrklje iz nosa:)

Trgujem samo preko Hite i dobio sam njihov izracun. Prebivalište mi je u Splitu, a od 15.03. boravište u Zagrebu. U JOPD obrascu zbog različitih prireza trebam navesti oba mjesta ili mogu staviti samo Split zbog manjeg prireza?

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

Trgujem samo preko Hite i dobio sam njihov izracun. Prebivalište mi je u Splitu, a od 15.03. boravište u Zagrebu. U JOPD obrascu zbog različitih prireza trebam navesti oba mjesta ili mogu staviti samo Split zbog manjeg prireza?

Nema ti veze boravište. Nego tamo di ti je porezna kartica prijavljena. Ako si mjenjao poreznu karticu sa Splita na Zagreb, onda naravno moraš i porez. Ako nisi mjenjao poreznu karticu, onda plaćaš na Split. Sad…ovisi zašto si otišao u Zagreb…ako si otiša radit ili živit, onda si mora morao promjeniti i poreznu karticu. Al ako si išo studirat ili “u posjet rodbini”, onda ti ostaje porezna kartica na Split, nema veze di ti je boravište…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Isao sam raditi, i mijenjao sam podatke na poreznoj kartici sredinom ožujka. Većinu dionica sam kupio dok mi je porezna kartica bila na St, a dionice sam prodao s poreznom karticom na Zg. Npr.dok sam plaću dobivao u st onda sam i imao prirez splitski.a kad sam dobivao plaću u zg, onda sam imao i prirez zagrebacki. Tom logikom bi trebalo valjda biti i s prirezom za kapitalnu dobit.
Ali logika u hr poreznoj…:)

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

Isao sam raditi, i mijenjao sam podatke na poreznoj kartici sredinom ožujka. Većinu dionica sam kupio dok mi je porezna kartica bila na St, a dionice sam prodao s poreznom karticom na Zg. Npr.dok sam plaću dobivao u st onda sam i imao prirez splitski.a kad sam dobivao plaću u zg, onda sam imao i prirez zagrebacki. Tom logikom bi trebalo valjda biti i s prirezom za kapitalnu dobit.
Ali logika u hr poreznoj…:)

A da…. Ja mislim da ide ta logika, morao bi na Zagreb… Ipak će oni provjeravati (ako provjeravaju…) preko tih kartica… MOra se s tim slagati…

Al trebaš promjeniti tu adresu oporezivanja i na SKDD-u. Imaj to na umu, to je za dividende također, a za ovu godinu i za kapitalne dobitke jer će ići preko SKDD-a.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

New Report

Close