srećom nisam niš prodavao pa se ne moram navlačit sa prijavama,,,, a i kad budem prodavao ima starijih od 2016 poprilično pa me dugo neće kačiti.. al stvarno šta naši zakonodavci znaju zakomplicirati to je čudo 🙂
btw. koje su zakonske sankcije ako ne dostaviš podatke, tko provjerava sve račune i transakcije?, ako to ne ide automatizmom šta bi jedino bilo logično
Ukoliko ste imali i neoporeziv dohodak od kapitala, (kupljene dionice prije 01.01.2016. a prodane u 2016 godini) potrebno je u B strani JOPPD obrasca u koloni 15.1. navesti taj iznos umanjen za proviziju.[/i]
Jedna stvar me iznenadila rok za predaju JOPPD je 31.01. a ne kraj veljače kako su me uvjeravali.
Malo pažljivije čitaj obrazac i pokušaj odgovoriti:
– koju ćeš oznaku upisati pod 15.1 (oznaka neoporezivog primitka)?
– iznos neoporezivog primitka ( a ne dohotka) upisuje se pod 15.2
– koju ćeš oznaku načina isplate staviti pod 16.1?
ako je izračun za poreznu osnovicu u minusu dali i onda moramo ispuniti obrazac joppd i predati ga poreznoj upravi naravno bez uplatnice.??
Ukoliko ste imali i neoporeziv dohodak od kapitala, (kupljene dionice prije 01.01.2016. a prodane u 2016 godini) potrebno je u B strani JOPPD obrasca u koloni 15.1. navesti taj iznos umanjen za proviziju.[/i]
Jedna stvar me iznenadila rok za predaju JOPPD je 31.01. a ne kraj veljače kako su me uvjeravali.
Malo pažljivije čitaj obrazac i pokušaj odgovoriti:
– koju ćeš oznaku upisati pod 15.1 (oznaka neoporezivog primitka)?
– iznos neoporezivog primitka ( a ne dohotka) upisuje se pod 15.2
– koju ćeš oznaku načina isplate staviti pod 16.1?
[/quote]
Upisuje li se ovdje ukupni primitak ili samo razliku odnosno kapitalnu dobit. Naime imam situaciju da nemam kapitalnu dobit na ime prodaje dionica kupljenih prije 01.01.2016., ali sam ostvario neoporezivi primitak njihovom prodajom.
Na obračunu koji sam dobio od PBZ brokera ovo nije zbrojeno niti jedno niti drugo već samo piše da nije oporezivo??? Treba li to onda prijavljivati ili kako je ranije rečeno to prijavljuju sami brokeri?
Što se piše na A strani Joppda pod vrsta izvješća? Na špranci PBZ-a piše 8, a na špranci Hite 1. Treba li se popunjavati III.2. obveznik plaćanja jer isto je različito na šprancama?
Porez plaćen! 🙂
Hita (besplatno) potvrdila moj izračun na lipu, tako da sam zadovoljan.
Sada mi ostaje samo nadanje da će taj novac ići u korisne svrhe.
Možda sam doprinio izgradnji kakvog vrtića ili sigurnosti na ulicama Lijepe Naše.
“I moja mala kaplja pomaže ga tkati….”
Jutros bio u PU i šetali me od šaltera do ureda dok nisam došao do voditelja koji je rekao da samo napišem zamolbu da mi se izračuna porez i prirez i priložim Obavijesti o kupnji i prodaji i da će onda oni izračunat jer još nisu dobili aplikaciju za izračun 🙂
Molim nekoga tko je proučavao.
Da li kamate i troškovi po marginu umanjuju poreznu osnovicu ?
I da li je rok za predaju 31.01. ili 28.02. ?
Porez plaćen! 🙂
hahahahhahahahahahahaha
Porez plaćen! 🙂
Hita (besplatno) potvrdila moj izračun na lipu, tako da sam zadovoljan.
Možda sam doprinio izgradnji kakvog vrtića ili sigurnosti na ulicama Lijepe Naše.
"I moja mala kaplja pomaže ga tkati…."
Uživajte, glavno da ste platili. Da će oni to pametno upotrijebiti, nema spora. I dosad su tako radili.
Eno Vam upravo na HTV 4 sjednica Sabora. Koja je tamo koncetracija pameti i ideja, upravo je zapanjujuće.