Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedno konkretno pitanja, isto tako nadam se konkretnom odgovoru. Naime, ako sam prošle godine kupio dionica u vrijednosti npr. 100.000 kn i prodao i dobio van 200.000 kn s time da su svi kupovni i prodajni nalozi bili skriveni (tako da ih i moj broker ne vidi) i sad dignem lovu i odem u drugu zemlju smatram li se poreznim obveznikom. Kako te naloge nitko nije mogao vidjeti tako sam izbjegao placanje poreza. Jesam li u pravu?

Nesto si ti pobrkao za skrivene naloge. 🙂 Nije on skriven od brokera, vec je skrivena kolicina.
[/quote]

Hoćete me prestati maltretirati?

kada se konkretno plaća porez na KD: prije podnošenja porezne prijave pa se prilaže uplatnica kao dokaz da je porez uplaćen ili nakon podnošenja prijave te nakon što (valjda) porezna uprava donese rješenje o iznosu tog poreza?

to je pravo pitanje

kada se konkretno plaća porez na KD: prije podnošenja porezne prijave pa se prilaže uplatnica kao dokaz da je porez uplaćen ili ..

na to isto pitanje u poreznoj mi je rečeno prije i prilaže se uplatnica

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

kada se konkretno plaća porez na KD: prije podnošenja porezne prijave pa se prilaže uplatnica kao dokaz da je porez uplaćen ili ..

na to isto pitanje u poreznoj mi je rečeno prije i prilaže se uplatnica
[/quote]
stvarno cirkus jer ako se izračuna pogrešno porez nakon rješenja ako je preplaćenog nitko neće vratiti novce a za premalu uplatu mogu poslati i kaznu. CIRKUS jer teško da će biti točnih izračuna.Bit će ih malo točnih.

naravno da će biti jako malo točnih izračuna, kad je očito da malo tko zna što i kako treba izračunati.
a što je najtragičnije, nisu na čisto s tim ni u Poreznoj.
Logično bi bilo da oni pošalju rješenje!

Jedino logično bi bila odgoda primjene ovako lošeg zakona do 01.01.2018.
godine i primjena od 01.01.2017. + izmjena u smislu neoporezivanja do
nekog iznosa…
U međuvremenu prikupljanje SVIH podataka od strane SKDD
(trgovanja, provizija, margina) i ustupanje podataka PU.
Slanje takvih rješenja, DA ! Ovako, 100% NEPROVEDIVO !

nekog iznosa…

ma nema stave neki minimalni porez npr. 0,1% na sve transakcije i da se to automatski naplati od strane brokera/burze i gotova priča…država bi imala stabilne prihode od svog trgovanja, a ulagači i trejderi mir i sigurnost, a ne ovaj kaos kakav su napravili!

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

nekog iznosa…

točno!
ali mi mali dioničari smo apsolutno nemoćni po tom pitanju.
Pritisak bi trebalo napraviti preko brokerskih i financijskih institucija.
A mislim da to oni mogu (ako itko može oni mogu)!
A i sama vrijednost poreza kojega će ubrati je minorna!

Kod nas sve ide j,,,, lud zbunjenog.

Upravo se vratio iz Porezne Uprave Novi Zagreb, informacije koje sam dobio su sljedece :

– prijava se predaje do kraja veljace
– ne treba nikakav obrazac vec rucno napisati molbu da mi se izvrsi izracun poreza na kapitalnu dobit ,
– priloziti ispravu o stjecanju i otudjenju ( znaci ono kaj ima na stranicama skdd sve transakcije )
-ako smo imali negdje gubitak , sastaviti izvjesce o gubitku
-troskovi brokera prilikom kupnje i prodaje nam nejdu u trosak
-to sve se predaje na ududzbenom salteru,
-cekamo rjesenje o porezu i tek onda placamo porez ,

Evo toliko od mene, a dal je to bas tako u praksi, vidjet cu kad se pojavim na salteru 🙂

Troškovi brokera prilikom kupnje i prodaje nisu trosak?

Kakve su to gluposti?

-ako smo imali negdje gubitak , sastaviti izvjesce o gubitku

Havi može pojašnjenje ovog čuda? Ako smo imali negdje gubitak?? Imao sam tisuće dobitaka i isto tako tisuće gubitaka. Pa neću valjda morati za svaki gubitak podnositi izvješće.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

PoAskuBidu

Mislim da to ni osoba sa kojom sam pricao nije sasvim sigurna , nisam se puno oko toga raspitivao jer sam gubitak imao jedino na lkpc, tako da mi u glavi bilo, ok nije strasno jedno izvjesce, al da sam na tvojem mjestu najvjerojatnije bi me zastitari iznjeli van iz porezne 🙁

New Report

Close