Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I držite se ovakvog razmišljanja: https://eclectica.hr/2015/12/17/porez-na-kapitalnu-dobit/#comment-79813

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Molimo POSLOVNI.hr da dade – ovdje – OBRAZAC / ispunjen sa fiktivnim podacima/ za prijavu
POREZNOJ UPRAVI . Ili neki forumaš- KOJI GA JE VEĆ ISPUNIO….
Pa, ajde dečki stavite ovdje primjerak ! Hvala !

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Vaš link …
Prve tri stranice. Ostalo ne treba predavati.

A što treba popunjavati koje stupce?
Ne valjda sve transakcije pojedinačno ?

lp
[/quote]

Ne sve transakcije, samo jedan sumiran redak. U biti dva su fizikca retka, ali jedan logicki, na trecoj stranici.
[/quote]

Dosta apstraktan odgovor, barem meni.., ja kada nešto objašnjavam ( recimo BearGju ) onda sve nacrtam i pojasnim u tanane, jer smatram da je ponekad to potrebno , sada je to potrebno meni, priznajem, nisam se time previše bavio pa možemo zaključiti da zvućim malo priglupo po tim pitanjima, ali što mogu tko prizna pola mu se još doda ..

🙂

tnx

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@Kresso
ok ali djeluje kompleksno 🙂 hvala, bit će ovo pakleni vikend… moram nekom stručnjaku dati ovo na izračun jer je moj excel nula bodova.

haha ma držao bih se ja toga ali strah me ovih poreznika… užas.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Vaš link …
Prve tri stranice. Ostalo ne treba predavati.

A što treba popunjavati koje stupce?
Ne valjda sve transakcije pojedinačno ?

lp
[/quote]

Jel vi to kemijskom ispunjavate?

ili kemijska ili: https://eclectica.hr/2015/12/17/porez-na-kapitalnu-dobit/#comment-79858
(komentar od thomas 12.01.2017. 11:04 u 11:04)

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Da li se prirez plača na istoj uplatnici sa porezom ( znači uvećano za prirez ) ili zasebno ?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ista, zbrojiš porez i prirez, taj iznos i upišeš na stranici A,

Po kojoj cijeni se racunaju dionice kupljene prije 2016, po zadnjem danu 31.12.2015 ili i to ide na fifo metodu, iako mi je to sad manje bitno jer ne utjece mi na izracun al nekome tko ostvari gubitak na te ranije dionice i proda samo dio nije isti kapitalni gubitak onda.

Ignore : renči

u vezi liste skdd-a
Za papire isplaćene po dospijeću cijene su POGREŠNE, izgleda mi kao zadnja tržišna cijena na zse ili tako nešto, u svakom slučaju KRIVO.
Zanimljivo je da tu isplata ide direktno preko skdd-a, ali to nisu uspjeli povezati kako treba.

uopće ne vidim korist od ove tablice, lakše je raditi sa listama prometa od brokera, barem ne treba petljat s računanjem provizije.
i koga briga datum kad je broker obavijestio skdd o trgovini, kad si mogu dobivena sredstva isti dan isplatiti ili odmah kupit nešto novo

osim toga transakcije nisu stvarne, neke su razbijene u više manjih. valjda isto posljedica načina komunikacije između brokera i skdd-a

sve u svemu bez veze i diletantski izvedeno. – ali sve u skladu s očekivanjima.

vi koji mislite da su skddovi datum bitni a ne stvarni, kako ćete prijaviti trgovanje preko stranog brokera. Pitat neki skdd u njemačkoj ili americi?

skdd je trgovačko društvo u državnom vlasništvu a ne sudski registar i ima samo zadatak voditi neku evidenciju što je čije, a ne intrepretirati zakon. isto kao ni HŽ ili HEP ili Čistoća ili neka peta uhljebokratska firma.
trenutak kad je njih broker obavijstio o transakciji ovisi o ažurnosti brokera pa transakcija od 30.12.2015 kod brzog brokera se mogla u skdd-u pojaviti isti dan, a kod nekog drugog tek 5.1.2016. zakonski rok je čini mi se 5 radnih dana.

jel ima logike da porezna obveza ovisi o tome kad firma HITA d.o.o napiše nekakvo pismo firmi SKDD d.d. ?

Po kojoj cijeni se racunaju dionice kupljene prije 2016, po zadnjem danu 31.12.2015 ili i to ide na fifo metodu, iako mi je to sad manje bitno jer ne utjece mi na izracun al nekome tko ostvari gubitak na te ranije dionice i proda samo dio nije isti kapitalni gubitak onda.

kapitalni gubitak može se oduzeti od kapitalnog dobitka SAMO U ISTOJ KALENDARSKOJ GODINI – AKO SI KUPIO U 2015 A PRODAO U 2016 – NIŠTA OD TOGA. ISTO VRIJEDI ZA KUPLJENO U 2016 A PRODANO U 2017.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

kapitalni gubitak može se oduzeti od kapitalnog dobitka SAMO U ISTOJ KALENDARSKOJ GODINI – AKO SI KUPIO U 2015 A PRODAO U 2016 – NIŠTA OD TOGA. ISTO VRIJEDI ZA KUPLJENO U 2016 A PRODANO U 2017.

Znači kupljeno u 2016 i prodano s dobitkom u 2017 plačam porez na taj dobitak.
A kupljeno u 2016 i prodano s gubitkom u 2017 i taj gubitak si ne smijem odbiti od odstvarene dobiti u 2017 godini?
Jeste li sigurni u to?

New Report

Close