Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@SeRija

jesi računao uz pomoć ovog što nam je dostavio SKDD ili si se služio nečim drugim?

Izracunao sam uz pomoc skdd, oduzeo brokerske naknade(kupnja, prodaja) i dobio razliku dobiti, na taj iznos porez + prirez

Ja bi to prijavio poreznoj ali ne znam kako

Na ovom mom joppd koji sam skinuo nigdje ne pise dohodak od kapitalnih dobitaka nego kao da mi racunovodstvo prijavljuje placu s doprinosima????

I opet nisi nista napisao kako to popuniti?

Info iz porezne: https://eclectica.hr/2015/12/17/porez-na-kapitalnu-dobit/#comment-79616

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

to je JOPPD od 20 stranica?!

@SeRija

Ok hvala i ja ću koristiti podatke SKDD-a, do JOPPD-a još nisam došao pa ti ne znam pomoći jer i sam trebam pomoć.

@SVI

Skužio sam što koja stavka kod SKDD-a znači.

Samonamira vlasnika računa je stavka za transakcije koje su kupljene i prodane isti dan… to je pravi day trade.

Mislim da sam pohvatao sve, jedino još želim biti siguran što znači stavka početno stanje… najvjerojatnije je to stanje koje je bilo na 31.12.2015. dakle to su dionice kupljene prije 01.01.2016.

te dionice ne bi trebale ulaziti u izračun i ja ću ih jednostavno odbiti od prve obavljene prodaje u 2016. godini…

recimo stanje na datum 01.01.2016. vam je takvo da imate npr. 100 komada ATPL (dakle s tih 100 kom ste ušli u kalendarsku godinu 2016. no one su kupljene u 2015. i ne ulaze u poreznu obvezu) recimo da ste tih 100 komada prodali 05.01.2016. To bi značilo da odbijate tih 100 kom a sve druge transakcije zbrajate dobitke umanjene za gubitke i to vam daje izračun porezne obveze… naravno još treba odbiti i brokerske provizije.

Jel to ok ili sam falio?

Ha?

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Evo vam informacija iz prve ruke mog prijatelja sa ovog foruma koji je trejdao dosta prošle godine i ima minus od 48500 kuna,..
Otišao je na poreznu upavu Split sa izlistanim transakcijama od brokerske kuće na kojoj je vidljivo da je u minusu…ispisao JOPPD obrazac…sve priložio…otišao kod šefice a ona mu rekla da što je uopće dolazi prijavljivati gubitak…da uopće nije trebao ništa prilagati ako je u gubitku.
E sad pošto je vas 90% trejdera i sitnih i srednjih u minusu NE TREBATE PRILAGATI NI ISPUNJAVATI NIŠTA…NI JOPPD…NI TRANSAKCIJE..
1000000% PROVJERENO..
Ja sam predao i meni ispada da moram platiti nešto više od 27000 kuna…moj su uzeli i pitao sam za slučaj dotičnog dali je to stvarno tako i rečeno mi je da je..
DAKLE SVI VI KOJI STE SPRŽILI LOVU SITNIM TREJDANJEM NE MORATE ISPUNJAVATI NI PRILAGATI NIŠTA NA POREZNOJ UPRAVI!!!!!!

A BALVANA!!! :) :) :)

AMEN!!!!!!
10000000000000% PROVJERENO I TOČNO!!!!!!!

Evo ja moram platit 2 milijuna i 27 000 kn poreza.
Koincidencija, ovih vaših 27 tisuća i nije neki napor.
Bolje trejdajte u 2017.

Ja moram platit 40,92 kn poreza.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Ja sam u pretplati, oni bi meni trebali platiti cca 12 000 kn .

Pa rekao sam da ove godine uopće nisam nešto trejdao…a za ovu cifru vam ne vjerujem jer po tom ispada da ste vi napravili cijeli jedan mjesečni promet na zse prošle godine..
Ako morate platiti 2 mil i 27000 onda ste zaradili ili jako puno…i napravili promet brat bratu od 100 mil. kuna…
Gledajući dionice spread i likvidnost mogu vas odmah proglasiti lažljivcem..

Vaš link …
Prve tri stranice. Ostalo ne treba predavati.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

New Report

Close