Može pitanje pošto nisam toliko kompjuterski potkovan : ako sam na internetu i koristim ovu tvoju stranicu za izračun dali ti možeš vidjeti šta ja upisujem u tablicu ili uopće šta ja radim pomoću iste?
Može pitanje pošto nisam toliko kompjuterski potkovan : ako sam na internetu i koristim ovu tvoju stranicu za izračun dali ti možeš vidjeti šta ja upisujem u tablicu ili uopće šta ja radim pomoću iste?
Datoteka se uploada na server koji radi izracun i vraca rezultat bez spremanja.
Sad kad si me to pitao vidim da sam mogao raditi samo da se u browseru racuna, nisam o tome razmisljao jer sam inicijalno samo napravio program koji radi bez web sucelja i onda dok je to bilo gotovo sam odlucio napraviti i sucelje kako bi drugi mogli koristiti.
Nisam siguran da imam vremena raditi samo browser verziju.
U ostalom, ne predajes osobne podatke u datoteci tako da se i sprema ne mogu reci da je dacco imao te transakcije.
Evo, pojavilo se na SKDD izvještaj Promet po računima ulagatelja za 2016 di ima sve transakcije u 2016. + Početno stanje na 31.12.2016.
Evo, pojavilo se na SKDD izvještaj Promet po računima ulagatelja za 2016 di ima sve transakcije u 2016. + Početno stanje na 31.12.2016.
Da barem nesto pogotovo za one koji trguju kod vise brokera ce dobro doc jos je i sortirano po dionici jedino se treba importirat u excel ako se hoce po tome racunat
Naravno.. za one koji neznaju otvoriti pomoću excela možete tako da iz exclla odaberete otvaranje filea (trebate naći datoteku i staviti “all files”) a pri otvaranju kada vas pita da definirate na koji način su podatci odvojeni (delimited) stavite “točkazarez” iliti “;”, na eng. semicolon.
Naravno.. za one koji neznaju otvoriti pomoću excela možete tako da iz exclla odaberete otvaranje filea (trebate naći datoteku i staviti "all files") a pri otvaranju kada vas pita da definirate na koji način su podatci odvojeni (delimited) stavite "točkazarez" iliti ";", na eng. semicolon.
Aamo što oni nemaju uvid u brokerske provizije, koje također ulaze u trošak/rashod.
No, da li će od 2018 (odnosno već za ovu godinu) to SKDD preuzeti kompletno na sebe?
Po nekim najavama postoji i ta opcija, ne znam da li je i realna!?
@Invest, pa ovisno kod kojeg si brokera nije komplicirano retroaktivno izracunati proviziju koju si platio. Ja sam kod Agram Brokera gdje je 0,3% na transakciju bez minimalne. Neki poznanici trguju preko PBZ Investa gdje je 0,5% ali minimalno 40 kuna. Ta se pravila lako ugrade u excel tablicu pomocu formule.
Npr ako ti je celija A iznos transakcije, celija B nek je iznos provizije, “m” je minimalni iznos provizije (ako postoji) a “p” nek je provizija u postotku (npr 0,5%):
B = IF( A*p/100
Ja sam kod Agram Brokera gdje je 0,3% na transakciju bez minimalne. Neki poznanici trguju preko PBZ
ovisno o prometu, tko malo trguje onda je 0,4% ako se ne varam
Ne znam da li je ovdje već netko spominjao, vidim da su na moje dionice uveli opciju izračuna poreza po FIFO metodi.
[/quote]
naravno da može vidjeti sve, svaki normalni browser blokira tu stranicu iz sigurnosnih razloga
info od brokera: ako ste trgovali preko dva ili više brokera, niti jedan broker neće vam napraviti izračun jer ne može biti točan, možete jedino sami, ali 99% da ćete zbog FIFO izračuna nešto krivo obračunati.
jedina nada je da porezna neće biti rigorozna oko ovog sranja koje su sami napravili oko poreza na KD pa da prihvate što god da im se dostavi jer krivnja je isključivo njihova!
1.-I nakon 86 stranica ove teme ja ne znam dali se računa datum trgovanja ili datum namire?
2.-Što s dionicom DELT-R-A , ona se je pretvarala iz 104 u 1, kako da nju računam po fifo metodi.
3.-Dali da odbijem brokersku proviziju ili ne? (ili da je ignoriram)
4.-Što s gubicima u ovoj godini, dali da si ih sam odbijem ili ne? npr: kupio 20 SLPF po 55kn , prodao po 53 i imam gubitak od 40kn, dali da od dobiti ostalih dionica odbijem 40 kn i onda izračunam porez i prirez, ili da taj gubitak jednostavno ignoriram(kao nisam ga vidio ili zaboravio sam)?
5.-Dali ja nakon što izračunam porez i prirez mogu uplati veću cifru (s razlogom da me ne gnjave) , i dali postoje kakve sankcije za to?