Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pod uvjetom da kod brokera A trgujete samo sa A, B i C dionicom, kod brokera B sa D, E i F dionicom, a kod brokera C sa G, H, I dionicom, mogli bi zbrojiti sva tri izvještaja i po njima napraviti poreznu prijavu. Ako sa jednom dionicom trgujete kod više brokera ili ju imate i na slobodnom računu, onda bojim se da vam samo excel ili SKDD može pomoći. SKDD je čini mi se obećao da će probati napraviti neki izvještaj i za ovu godinu za pripremu za sljedeću, valjda će na vrijeme uspjeti. U krajnjem slučaju, i porezna mora nekog pitati da provjeri vaše brojke…
Srećom ove godine jedino što sam prodao od onoga što sam kupio ove godine su mi uzeli DELTu po cijeni nižoj nego što sam ju kupio pa valjda ove godine ne moram ništa predavati.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

SKDD nema podatak o brokerskoj naknadi…

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

ja sam si zapisao stanje sa 31.12.2015. i sa 31.12.2016.
nisam uplaćivao ništa na brokerski račun, niti sam isplaćivao pa ću samo izračunati koja mi je razlika na kraju godine i platiti porez + prirez, a oni neka dokazuju i računaju kako im odgovara

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

@belupo, to ti nije ispravno ako si trgovao s vise od jednog papira u 2016. U biti cak i ako si samo s jednim nije sigurno da ti je tocno.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Dragi svi,

nemojte se uzbuđivati, osim ako nije zgodna žena pored vas.
Prijatelj mi radi u poreznoj pa sam ga pitao oko ovih stvari, rekao mi je da niti oni ne znaju puno toga te da neće ići u detalje prilikom naplate poreza, onako kako mi ispunimo tako će oni to uzeti u obzor.
Znači ja ću samo transakcije iz 2016 kapitalna dobit – troškovi trgovanja – ukupne kamate za margin kredite u toj godini.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Plavi taj tvoj poreznik je neki genijalac,
i u tom slučaju prijavljujem minimalac 🙂 🙂 🙂

Gdje mogu skinuti ili DOBITI sve transakcije u excelu?

Pa brokersko društvo bi vam trebalo moći poslati vaše transakcije u excel obliku (ako ih ne vodite sami). Meni moj je.

Gdje mogu skinuti ili DOBITI sve transakcije u excelu?

Pa brokersko društvo bi vam trebalo moći poslati vaše transakcije u excel obliku (ako ih ne vodite sami). Meni moj je.
[/quote]Da, to bi trebao biti minimum minimuma. Ok, hvala.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Zbog kronicnog nepovjerenja u ljude, pogotvo na ovim zemljopisnim sirinama poslao email i poreznoj upravi:
Postovani, imam pitanje vezano uz oporezivanje kapitalnih dobitaka ostvarenih otuđenjem financijske imovine. Vlasnik sam dionica poduzeca izlistanih na Zagrebackoj burzi. U 2016. godini izvrsio sam prodaju samo onih dionica stecenih prije 1.1.2016. godine. Da li za njih kao neoporezivi dohodak moram izvrsiti prijavu? Ako da, na koji nacin tj. kroz koju proceduru?
Nadam se brzom i informativnom odgovoru,
lijep pozdrav,
Dosao odmah automatski odgovor: Poštovani, Zahvaljujemo na poslanom "Pozivni centar – Pišite nam" obrascu. Zaprimljeni obrazac će biti obrađen u najkraćem mogućem roku. Srdačan pozdrav, Ministarstvo financija, Porezna uprava
i sad cekam, kad dobijem odgovor postam.

Nisu normalni sto su mi odgovorili, nema veze s mozgom:

Poštovani, porezni obveznici koji su u 2016. godini ostvarili dohodak od otuđenja udjela u kapitalu, kojeg su stekli prije 1. siječnja 2016. godine trebaju ovaj neoporezivi primitak iskazati na stranici B obrasca JOPPD sa šifrom 02 u polju 15.1., a rok podnošenja obrasca je do 15.-dana u mjesecu za primitak ostvaren u prethodnom mjesecu.
S poštovanjem.
Kontakt Ri

Dakle kroz 2016. ja (i svi drugi) smo trebali nakon svakog mjeseca s prodajom dionica stecenih prije 1.1.2016. ispunjavati JOPPD obrazac. Ovo mi je jedino logicno ako su to radili brokeri. Ja JOPPD obrazac nisam taknuo, kamoli ga ispunjavao a jos manje znam kako ga poslati, vjerojatno je obavezno sve u elektronskom obliku, a ja nisam ni registriran u eporeznoj jer mi ne treba.

…re.ardirano… blago receno.

Naravno da nitko od nas nije to radio.

Interkapital mi poslao Izvještaj o ostvarenoj kapitalnoj dobiti za transakcije kod njih..i najavili da će mi poslati ispunjen JOPPD obrazac…definitivno su klasa spram ostalih.. .Agram brokeri mi za to žele uzet 50 kn…od Hita vrijednosnice ni glasa…

ovdje lud zbunjenog, nisam ni ja to radio, a vjerujem 99,99 % od nas ovdje . Uglavnom za plakat i cekat kaj ce od svega toga bit i na koji nacin ce racunat nase prihode, rashode , zarade,

New Report

Close