Pa evo brokeri te uvjetuju i ucjenjuju…ako prijeđeš k nama izračunamo ti poreznu obvezu. Ova država je banana.
i ja sam ih poslao u onu stvar, prepist ću transakcije koje mislim da trebam a porezna uprava neka ispravlja, to im je posao
Apsolutno neprovediv zakon što se tiče 2016. godine.
Mrtvo slovo na papiru.
Od 01.01.2017. ako preuzme SKDD na sebe obračune, možda pošalju nešto.
Ovako štetan zakon donio je u prvom redu HNS (koji ima potporu oko 1,5%
a više direktora i uhljeba x10 nego glasova)
Pa najsmješnije je što je i to sa SKDD-om za iduću godinu u domeni AKO. Da bar potvrde da je sigurno nego će i ova godina proteći u neizvjesnosti. Tko god aktivno trguje ZNA da je za to potreban mir jer ako nisi smiren i ako te nešto muči onda nemoj trgovat jer je velika šansa da pogriješiš, ovo što oni rade nema nigdje na svijetu, donijeti zakon koji nitko ne zna kako provest jer nema alata.
Ovaj upitnik od Agrama je smiješan. Pitaju da li želim da sve svoje dionice registriram sa njima a kad stisneš da to ne želiš onda kažu žao nam je ali onda ne možemo izračunati vašu poreznu obvezu. A i da želim sve registrirati sa njima to ne mogu napraviti kad sam samo danas imao 15 transakcija i morao bih čekati 2 dana da ih registriram kod njih (ili se možda varam?)
Jel moguće da nitko nema sličnih problema ili možda samo ja b*dala toliko trgujem na dnevnoj bazi?
Pa kako mislis da ti izracunjau po fifo metodi ako nemaju sve registracije s vremenima i cijenom za papire s kojima si trgovao?
Ovaj upitnik od Agrama je smiješan. Pitaju da li želim da sve svoje dionice registriram sa njima a kad stisneš da to ne želiš onda kažu žao nam je ali onda ne možemo izračunati vašu poreznu obvezu. A i da želim sve registrirati sa njima to ne mogu napraviti kad sam samo danas imao 15 transakcija i morao bih čekati 2 dana da ih registriram kod njih (ili se možda varam?)
Jel moguće da nitko nema sličnih problema ili možda samo ja b*dala toliko trgujem na dnevnoj bazi?
Pa kako mislis da ti izracunjau po fifo metodi ako nemaju sve registracije s vremenima i cijenom za papire s kojima si trgovao?
[/quote] Pa nek izračunaju ovaj dio s kojim sam trgovao kod njih.
Zna li netko možda, je li podnošenje porezne prijave obavezno za svakoga tko ima dionice, bez obzira na to postoji li obaveza plaćanja ili je ona jednaka nuli?
Tj, ako mi je obaveza nula, trebam li ipak podnijeti prijavu i navesti da je obaveza nula?
Isprike ako je već ranije navedeno, nisam čitao daleko u prošlost.
[/quote]
svaka brokerska kuća trebala bi nam dati izračun za trgovanje preko njih, a onda svatko od nas neka zbroji dobitke (i eventualne gubitke) i prema tome plati porez…
uglavnom sve skupa traljavo i aljkavo do bola, sramota ponajprije za državu i poreznu upravu, a ni brokeraji se ne trude baš puno za nas klijente… e pa sad ćemo vidjeti koliko će truda koji od njih uložiti u sve ovo, a onaj koji se pokaže najkorektniji prebacit ću sve kod njega!!!
[/quote] Pa nek izračunaju ovaj dio s kojim sam trgovao kod njih.
[/quote]
Recimo imas od prije 1.1.2016 1000 kom dionice D-R-A koje nisu reigstirane ni sa kim ili barem nisu s oni brokerajom kod kojeg si u 2016 trgovao dionicom D-R-A. I recimo u 2016 si kupio jos 1200 dionica D-R-A i prodao 1200 dionica D-R-A. Prema onom sto broker ima to je sve oporezivo, a u biti oorezivo je samo 200 kom.
Nisam prebacivao dionice ni sa kim u 2016. Tijekom 2015. sam prebacio jedanput ali sam ih sve i prodao tijekom iste te 2015. Mislim da neme problema ali njima se ne da, doveli su nas u zabludu da će oni to voditi a na kraju što?
Izgleda da nekima nije jasno da ako imaju račun kod tri brokera i svaki da svoje stanje, pa onda klijent sam zbroji to troje… Rezultat neće biti točan jer nema kronologija i ne može onda niti FIFO biti točan… FIFO se gleda na razini poreznog obveznika / / OIB-a, a ne na razini brokeraja.
Nisu krivi ni brokeraji ni SKDD, nego ova luda država.. Zato si sami sve unesite u excel i izračunajte
Gdje mogu skinuti ili DOBITI sve transakcije u excelu?