Serija i meni je tako rečeno.
Jel’ netko zna krajnji rok za predaju JOPPD-a?
Ništa mi ne moramo, sve radi broker. Samo mu treba dati odobrenje. Rekao mi je na telefon da je besplatno ali mi nije htio to napisati i na mail.da mu nebi to platio više nego mi je zarada, pošto posao loše ide.
Ne! Broker ne predaje poreznoj nista vezano za oporezvie transakcije. Predaje za neoporezive. Vi ste sami obvezni predati za oporezive.
Zvao agram brokere, ljubazni muskarac mi rekao sljedece ;
oni ce sve izracunat , oporezivo i neoporezivo , ispunit JOPPD, koji cu ja morat isprintat i njega odnesem na poreznu, ja nista necu morat izracunavat i razbijat glavu sa brojevima .
jos nemaju cijenu ali najvjerojatnije ce kostat izmedju 50-100 kuna da nadoknade troskove razvijanja programa i informaticara.
evo tako mi receno, ako je to to , zadovoljan sam .
Moj broker nema uvid u sve moje pozicije. Ne moze izracunati sve i da hoce. Ne vidim problem da sam popunim JOPPD.
Pitao sam samo za info do kada se treba predati.
Ne! Broker ne predaje poreznoj nista vezano za oporezvie transakcije. Predaje za neoporezive. Vi ste sami obvezni predati za oporezive.
Je li ovo sigurno da broker predaje za neoporezive transakcije. Pretpostavljam da se to odnosi na dionice koje su kupljene prije 01.01.2016. i na kojima je ostvarena kapitalna dobit u ovoj godini ali se ona ne oporezuje?
Zvao agram brokere, ljubazni muskarac mi rekao sljedece ;
oni ce sve izracunat , oporezivo i neoporezivo , ispunit JOPPD, koji cu ja morat isprintat i njega odnesem na poreznu, ja nista necu morat izracunavat i razbijat glavu sa brojevima .
ne znam baš hoće li to ići tako lako….npr. nakon onih krahova brokerskih kuća prošlih godina koje su zadesile “prvu generaciju” pa “abacus”, dosta ulagača je radi zaštite svog kapitala, kapital je prebacilo kod 2 ili više brokera preko kojih trguju pa će opet sve to trebati netko objediniti
Ako su dionice kupljene na margin kredit, potom prodane uz dobit…
Sigurno da u trošak ulaze troškovi kamata, naknada, skrbništva,
vikenda sa bankaricom (reprezentacija uz račun) i naravno brokerske provizije.
Treba uzet sve račune od 12/2016 dok restorani nisu poskupili
i imaju nizak PDV. Vrijeme je za partyje.
@havi
Samo uzmite u obzir da ste za eventualne pogreške odgovorni vi a ne broker. To je dosta važno, prije par dana sam pričao s poznanikom koji je od svog brokera dobio očito pogrešnu interpretaciju zakona tako da teško može očekivati da će mu izračun obveze biti točan.
Ako su dionice kupljene na margin kredit, potom prodane uz dobit…
Sigurno da u trošak ulaze troškovi kamata, naknada, skrbništva,
vikenda sa bankaricom (reprezentacija uz račun) i naravno brokerske provizije.
Treba uzet sve račune od 12/2016 dok restorani nisu poskupili
i imaju nizak PDV. Vrijeme je za partyje.
uff jbte. onda ispada i novi trošak. vikend sa ovom iz porezne.