Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Može li netko postati JOPPD, tj. bar samo bitne dijelove (osobni podaci, iznos dobiti i poreza itd. te potpis)? Ovo je ključna tehnikalija.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@BearG

U konkretnom slučaju- ne treba predavati izvješće-joppd!

Može obrazac? Ima li ga netko? Hvala.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

imaš ovdje razne primjere
https://www.porezna-uprava.hr/obrazac_joppd/Stranice/Primjeri-popunjavanja-JOPPD-obrasca-.aspx

Ignore: KressoM, delux

ponvavljam … kompajlirajte ova dva
Pogledajte JOPPD za inozmenu mirovinu (iz njega vidite kako se popunjava prva stranica kad fizička sama podnosi) oznaka izvješća, vrsta izvješća oznaka podnositelja
joppd za isplatu dividende stranica A točka V podtočka 2., stranica B je indentična osim točki 6.1 i 6.2 tu treba nači odgovarajuću šifru

još 25 dana i ja sam izbjegao sve porezne zamke za ovu godinu. pa čekam prva iskustva drugih ljudi. silom prilika sam se morao pretvoriti u dugoročnog investitora. 01. 01. 07. zapišem koliku vrijednost imam pa ako bude povećanje 01.01.08. po logici stvari na razliku bi trebao platiti neki porez. i sad daj raspetljaj koje su stare dionice, a koje nove. znači da ću morati svaku transakciju bilježiti. kod brokera ili kod sebe. to je meni udav neviđena. i još u opće nemam tu naviku da ja sad sam dobrovoljno odem na poreznu i kažem: evo ja sam sad zaradio novčeke pa sam donio i vama malo. moš mislit ludila. ajd dok mi odma naplate pdv na neki proizvod to ne mogu izbjeći ali ovo mi je kontra moje životne filozofije koja počiva na načelu moje pare u mom džepu. ima tu još nekakvih komplikacija o kojima ništa ne znamo. tipa trejdam pa steknem veći broj dionica no one padnu pa zapravo imam manje ili isto novca. šta sad? imam više ali imam manje. tko će to provjeravati?

who dares, wins

A zašto nitko ne spominje i potrebu podnošenja Obrasca KD-G ukoliko želiš da ti budu priznati i kapitalni gubici?

New User, 05.12.2016. u 12:47

Oporezivanje dohotka od kapitala – brošura porezne uprave
Predmet oporezivanja je kapitalni dobitak ostvaren unutar 3 godine, a utvrđuje se na osnovi financijske imovine koja je stečena nakon 1. siječnja 2016. godine. Porez na dohodak obračunava se na pojedinačno ostvareni primitak koji je izvor kapitalnog dobitka. U obzir se uzima i pravo na kapitalni gubitak u izvješću na Obrascu KD-G koje porezni obveznici sastavljaju s danom 31. prosinca za tekuću godinu u kojoj su ostvareni kapitalni dobici i kapitalni gubici, a koji se podnosi Poreznoj upravi.

I Love the Smell of Profits in the Morning!

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Obrasca KD-G ja mislim da on ide ako si plaćao predujmove na dobitke kroz godinu pa želiš da ti se uračunaju i gubici i to je bilo prije izmjene zakona koji je bio krajem 12 mjeseca prošle godine, nakon toga ja mislim da se predaje samo neto iznos na joppd obrascu

A zašto nitko ne spominje i potrebu podnošenja Obrasca KD-G ukoliko želiš da ti budu priznati i kapitalni gubici?

Anonimno, 05.12.2016. u 15:37

Oporezivanje dohotka od kapitala – brošura porezne uprave
Predmet oporezivanja je kapitalni dobitak ostvaren unutar 3 godine, a utvrđuje se na osnovi financijske imovine koja je stečena nakon 1. siječnja 2016. godine. Porez na dohodak obračunava se na pojedinačno ostvareni primitak koji je izvor kapitalnog dobitka. U obzir se uzima i pravo na kapitalni gubitak u izvješću na Obrascu KD-G koje porezni obveznici sastavljaju s danom 31. prosinca za tekuću godinu u kojoj su ostvareni kapitalni dobici i kapitalni gubici, a koji se podnosi Poreznoj upravi.

[/quote]Zato sam se i javio. Jer sam u dilemi hoće li mi ovi priznavati samo dobitke pa će ispasti da sam zaradio 500 000 kn a onda ću im morati raspetljavati da sam imao i gubitke te da je konačno stanje recimo 100 000 kn dobiti a ne 500 000…

ali ne vjerujem da će tako ići nego kroz račun dobiti i gubitka će se vidjeti konačno stanje…

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Porezna ništa ne gleda niti će vas išta pitati, fizička osoba sama izračuna kolika mu je netto zarada za tu godinu, popuni JOPPD obrazas sa tim iznosom obračuna porez i prirez i uplati taj porezi i prirez gdje treba. nikakvi papiri od trgovanja osim JOPPD niti uz JOPPD se ne prilažu.

Papiri se čuvaju jedino za slučaj poreznog nadzora

Malo mi nema logike ovo. Šta oni koji si ne znaju izračunati ili si nisu pratili ili krivo izračunaju? Ili namjerno manje napišu i uplate? Mislim meni odgovara da ne trebam tražiti nikakav papir od nikoga.

Meni je receno da nista ne trebam sam racunat nego cu dobit od brokera sve papire spremne

New Report

Close